MARTINJE U ŠTRIGOVI, JESENSKA RAPSODIJA BOJA I OKUSA

Autor zagorje.com

Jesen je svojim bojama ovladala štrigovskim krajem

  • Štrigova

    Štrigova

Predivni krajolik, sa svim svojim brežuljcima i vinogradima, poziva vas na aktivni obiteljski odmor stazama i puteljcima okupanih u jeseni. I dok mošt vri u vinskim podrumima, njegov miris se širi Pušipelovom biciklističkom stazom i vodi vas do vrijednih vinara, gdje se možete odmoriti i uživati u božanskoj kapljici. Postojana, okusom konkretna, bojom i mirisom zavodljiva vina štrigovskog kraja, šarmirat će vas otprve i zauvijek.

Neizostavna je Pušipelova biciklistička staza

Za sve ljubitelje pješačenja i svježeg zraka, na raspolaganju je staza Terra Historica Stridon, koja vas upoznaje s kulturnom i prirodnom baštinom štrigovskog kraja. Staza će vas odvesti do Mađerkinog brega s kojeg seže pogled na četiri države, ali i do crkve svetog Jeronima, koja je poznata po Rangerovim freskama. Istom stazom stići ćete do punktova gdje se njeguju tradicijski zanati (lončarstvo kod obitelji Horvat i kiparstvo kod obitelji Valkaj). Kako bi vaš doživljaj bio što kvalitetniji, na raspolaganju su vam smještajni objekti, koji se nalaze u svim kutovima ovog pitomog kraja.

PITATE SE KADA JE NAJBOLJE DOŽIVJETI ŠTRIGOVU?

Preporučamo vam Martinje u Štrigovi, od 10. do 12. studenog. Ove godine stavlja se naglasak na tradicionalnu gastronomsku ponudu, koja se iznimno dobro sljubljuje s vinskom ponudom štrigovskog kraja, a posebno s ovogodišnjim mladim vinima. No, to vam riječima ne možemo opisati, na vama je da dođete i sami to okusite. Također, ni dobre glazbe neće nedostajati. Stoga, posjetite Štrigovu i pružite sebi i svojim najmilijima odmor za dušu i užitak za nepce.

Martinje se u Štrigovi ove godine održava od 10. do 12. studenog

Više informacija potražite na www.strigova.info, a za potpuniji doživljaj rezervirajte smještaj i priuštite si zasluženi odmor od svakodnevice.

VINARI DRUŠTVA HORTUS CROATIAE

Detaljan opis ponude vinskih kuća pronaći ćete na adresi www.urbanovo.hr

Najsjeverniji hrvatski kraj, već i prilikom njegova spominjanja možete zamisliti sa svakim svojim osjetilom. Upravo takvo je i vino koje se susreće prolaskom uzduž Međimurske vinske ceste, bilo bijelo Sauvignon, Zeleni Silvanac, Muškat Žuti, Moslavac, Chardonnay, Rajnski Rizling, Graševinu, Bijeli i Sivi Pinot, Traminac ili pak crno kao Crni Pinot ili Cabernet Sauvignon, uz domaće pjenušce te nezaobilaznu autohtonu sortu proizvedenu u Međimurju, robnu marku visoke kvalitete – Pušipel.

Sa ciljem očuvanja autohtone sorte Pušipel i neprestanog unapređenja u kvaliteti iste i ostalih sorti, prije 18 godina organizirana je prva manifestacija Urbanovo, koja okuplja, prije svega, Međimurske vinare.

Ocjenjivanje vina je pokazalo kako Pušipel napreduje u kvaliteti kao klasično vino, predikatno, a u zadnje vrijeme kao pjenušavo vino u koje daje puno energije. To je upravo jedini put k maksimalnom povećanju kvalitete vina, ali i doprinosu naših vinara u promicanju i popularizaciji kulture pijenja vina i Međimurja kao vinske regije. Cilj je omogućiti svim ljubiteljima i vrsnim poznavaocima vina te onima koji to još nisu da upravo ovdje u Štrigovi uživaju u bojama, okusima i mirisima vrhunskih vina.

TIC ŠTRIGOVA
Štrigova 29, Štrigova
T/F: 040 851 325
M: 099 2851 325
E: tic-strigova@hi.t-com.hr
www.strigova.info
FB: turistickazajednicastrigove.strigova

DOBRO DOŠLI OVE JESENI U ŠTRIGOVU

UDALJENOST OD:

Čakovca: 19 km
Zagreba: 97 km
Ljubljane: 190 km
Osijeka: 350 km