Evo kakvo nas vrijeme očekuje u Zagorju sljedećih sedam dana

Autor zagorje.com

Topli dani privremeno su gotovi

Tijekom ovogodišnjeg siječnja vrijeme je više izgledalo na jesen ili rano proljeće nego na zimu. Bilo je promjenjivo, skoro svakih par dana uz nešto kiše. Izmjenjivali su se južina i sjeverac, toplo i svježe vrijeme, ali nijedan dan nije bio zimski u pravom smislu. Tek sada, na početku veljače, stigle su oborine na granici kiše i snijega, a nešto hladnije vrijeme će se zadržati cijeli ovaj tjedan. U svakom slučaju topli dani su privremeno gotovi, a oko srijede i četvrtka bi moglo biti i kiše i snijega. Čini se da će opet temperatura zraka biti granična pa će biti upitno koliko će pasti snijega. Opširnije o prognozi za sljedećih sedam dana u nastavku.

Utorak će proći suho uz dosta oblaka i mjestimičnu maglu. Moguća su kraća sunčana razdoblja, a krajem dana očekujemo novo naoblačenje. Ujutro mraz uz temperaturne vrijednosti između -5 i -1, a dnevna temperatura u laganom plusu.

Srijeda nam donosi oblačnije i hladno vrijeme uz umjeren sjeverni vjetar. Povremeno će biti oborina, u zapadnom dijelu županije većinom u obliku snijega uz moguć nastanak snježnog pokrivača, ponegdje i većeg od 10 cm. U središnjem i istočnom Međimurju temperatura će biti malo viša pa bi moglo biti i kiše i ledenih zrnaca, ali i nešto snijega. Ovdje je teže predviđati količinu snijega jer jedan stupanj toplije ili hladnije može odigrati presudnu ulogu u vrsti oborina. Temperatura će cijeli dan biti oko nule ili malo iznad. Budite spremni na zimske uvjete, osobito ako putujete prema Sloveniji i Austriji.

I u četvrtak bi još povremeno moglo biti slabih oborina, susnježice ili slabog snijega, ali količinski znatno manje nego u srijedu. Ostat će tmurno i hladno uz temperaturu oko nule ili malo iznad.

Tijekom petka i za vikend vjerojatno ćemo imati suho vrijeme uz dosta oblaka s kraćim sunčanim razdobljima. Bit će jutarnjeg mraza, pogotovo u slučaju vedrijih noći kad se temperatura može spustiti i do -7°C. Dnevna temperatura uglavnom u laganoj pozitivi. Biometeorološke prilike će biti povoljne.

Nekako se više oblaka prognozira za petak i subotu, a veća šansa za sunčana razdoblja će postojati u nedjelju i osobito u ponedjeljak.

Vrijeme za sljedećih sedam dana