Evo gdje u Zagorju možete dočekati 'Novu' besplatno, a da niste doma

Autor zagorje.com

Ako vam se ne da biti doma u 'najluđoj noći', možete se zabaviti i besplatno

Iako su se mnogi odlučili novogodišnju noć dočekati u toplini svog doma, s obitelji i prijateljima, velik je broj i onih kojima se baš i ne da biti doma u 'najluđoj noći u godini'. Neki su si tako organizirali privatne zabave, a neki su tu organizaciju prepustili profesionalcima. Naime, mnogi zagorski ugostiteljski objekti organiziraju dočeke uz bogatu ponudu jela i pića te 'živu muziku', a cijene aranžmana (bez noćenja) kreću se u prosjeku između 350 i 500 kuna po osobi. No, većina takvih aranžmana odavno je rasprodana, a tek na rijetkim lokacijama još uvijek ima pokoje slobodno mjesto.

Imajući u vidu da su mnogim građanima takvi aranžmani nešto što si teško mogu priuštiti, neki gradovi i općine pripremili su dočeke na svojim trgovima ili tržnicama. Tako će Zabok tradicionalno imati doček na Trgu K.Š.Gjalskog, a nastavlja se i tradicija postavljanja grijanog šatora uz bogatu gastronomsku ponudu te vatromet u ponoć. Zabočane i njihove goste zabavljat će Luna bend.

I Krapina, glavni grad županije, imat će doček na središnjem trgu. Za glazbu će tamo biti zadužen domaći bend – Trnje, a kako napominju u Gradu, bit će priređen i bogat vatromet. Općina Bedekovčina jedina je općina u našoj županiji koja organizira regularni doček u ponoć. Učinili su to i prošle godine, a pokazalo se kao dobra ideja koja je naišla na odobravanje Bedekovčanaca. Doček će se ove godine održati u grijanom šatoru na prostoru tržnice, a započet će u 22 sata. U novu će godinu goste na dočeku u Bedekovčini uvesti grupa Foršuss.

Tradiciju dočeka u podne i ove godine nastavlja Marija Bistrica. Nastupit će 'Ex Band', a koncert će održati i Marko Vukes sa svojim bendom 'Share Love with Others'. Bistrički doček, osim što je u podne, poseban je i po još nečemu. Naime, u 12. 30 sati na samo Silvestrovo izvlačit će se dobitnici bogate božićne tombole gdje je glavna nagrada Hyundai i20. Doček u podne za najmlađe će pripremiti Stubičke Toplice, u sklopu Adventa u Stubakima koji organizira udruga Modus Vivendi Stubaki. Gdje god da dočekali novu 2018., mi vam želimo mnogo zdravlja, sreće i ugodnih trenutaka.