U crkvi Svete Katarine u Krapini održan 22. festival duhovne glazbe Krapinafest 2018

Autor zagorje.com

Tijekom dvadesetak godina festivala izvedeno je 356 pjesama


U crkvi Svete Katarine u Krapini u nedjelju je održan 22. festival duhovne glazbe Krapinafest 2018, a ujedno je proslavljena i 25. obljetnica djelovanja Zbora 'Bolji svijet', koji je, uz Franjevački samostan u Krapini, i organizator festivala.

Nastupili su poznati izvođači moderne duhovne glazbe te umjetnici s kojima su članovi zbora proteklih godina ostvarili dobru suradnju, Čedo i Matija Antolić, Željka Marinović, p. Josip Pasariček, “Kikići i Genijalci”, Magdalena Rogić, fra Miroslav Petrac, “Angeljeki” iz Brestovca Orehovičkog, Davor Terzić i “Queentete”. Sam glazbeni dio održan nakon mise za izvođače i posjetitelje oduševio je nazočne ljubitelje ovakve glazbe koji svi nisu mogli stati u crkvu, pa je pred crkvom postavljen i razglas za one koji nisu mogli ući. Prvi festival održan je 1997. godine u crkvi Sv. Katarine u Krapini na inicijativu bratstva Franjevačke mladeži iz Krapine, a tijekom dvadeset godina postojanja festivala koji nema natjecateljski karakter, izvedeno je 356 pjesama.

- To je događaj duše i srca, jednom riječju to je molitva. Ovaj je festival bogatstvo Krapine, a to dokazuje i publika koja se svake godine raduje novom festivalom na kojem se ljudi obogaćuju u riječi i pjesmi. Zato Krapinafest neće i ne može prestati – rekao je gvardijan krapinskog samostana fra Franjo Jurec. Festivalu su uz mnoge poklonike duhovne nazočili zamjenik župana Anđelko Ferek - Jambrek, gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović i zamjenik Drago Kozina kao i franjevci, nekadašnji gvardijani franjevačkog samostana u Krapini i svećenici Krapinskog dekanata.