Statuu feniksa i glazbenu opremu osvojila četvorka iz zagrebačkog benda Rašpa

Ove se godine na O'rock fest prijavilo 17 bendova, a u finale su odabrana četiri, uz Rašpu, natjecali su se i bendovi Fakmanda, King Ubu i Kamäradi

  • Sudionici ovogodišnjeg O'ROCK FESTA

    Sudionici ovogodišnjeg O'ROCK FESTA


Pobjedu na 12. izdanju O'rock festa, koji je održan protekle subote u oroslavskom Domu kulture, odnio je zagrebački bend Rašpa. Uz četiri finalista koji su se natjecali u finalu, Fakmanda, King Ubu i Kamäradi, ocjenjivački sud u sastavu Velimir Grabušić, Nenad Kunšek, Dario Bivol i Elizabeta Škvorčec, nagradu su odličili dodijeliti upravo ovom zagrebačkom punk rock četvercu koji čine Daniel Springer na bubnjevima, Robert Rob na gitari, Ivan Lipak na basu i vokal Danijel Janković.

Okupili se na inicijativu bubnjara

Ove se godine na O'rock fest prijavilo 17 bendova, a u finale su odabrana četiri. Osim prvoga mjesta koje je pripalo Rašpi, drugo mjesto osvojio je bend Fakmanda, a treće King Ubu. Pobjednici su kao nagradu dobili glazbenu opremu te statuu feniksa koju je izradio akademski kipar Ivan Tuđa. Inače, dečki sviraju od 2013. godine, a okupili su se, kako kažu, na inicijativu bubnjara ''kako bi jednom tjedno popili koju pivu, prokomentirali dnevno – političku situaciju i eventualno odsvirali nešto''. Počeli su obradama te su se s vremenom u potpunosti posvetili autorskim pjesmama, da bi 2015. izdali demo EP „Rupe u sjećanju“ za nezavisnu etiketu Slušaj najglasnije Zdenka Franjića, a godinu dana kasnije su za istu nezavisnu etiketu objavili album sa 12 pjesama, „Izlaz iz sistema“. Prošle godine snimili su EP „Puna šaka brade“ sa četiri nove pjesme, a dosad su svirali uglavnom po zagrebačkim klubovima i neke open air koncerte.

Pobjednički bend Rašpa

Gosti večeri

Drugoplasirani bend Fakmanda autorski je bend iz Zagreba, koji čine Anteja Krištić, Martina Huzanić, Danijel Nožinić aka Jack, Joža Vrban i Andrea Vuksanović, a sviraju od listopada 2017.. Trećeplasirani bend King Ubu je alternativni progresivni bend iz Zagreba koji postoji od 1991., a čine ga Saša Špoljar, Petar Aleraj i Andrej Šarić. Prije dvije godine snimili su najbolji album u underground sceni, a ove godine snimit će novi album. Kao gosti večeri nastupili su prošlogodišnji pobjednici, međimurski rockeri Core System, a onda i poznati riječki rock bend Let 3.

Let 3

Organizatori su zadovoljni odazivom te zahvaljuju publici, kao i svima koji su sudjelovali, uz poruku da pripreme za 13. O'rock fest već počinju! Zahvaljuju i pokroviteljima, Ministarstvu kulture, Krapinsko - zagorskoj županiji i Gradu Oroslavju te donatorima Birotehnik d.o.o., Pireko d.o.o., Signalprint te AquafilCRO d.o.o.