Sinoć je u prepunom Lisinskom održan veliki koncert 'Zagorci Zagrebu'

Bio je to trideset i treći koncert u tom popularnom hrvatskom glazbenom hramu u organizaciji Radija Kaj, koji već dvanaest godina za redom, na radost mnogih, upravo u Lisinskom organizira odlične koncerte. Više od 2000 izvođača, na ovim je koncertima izvelo gotovo 900 pjesama, u kojima je uživalo više od 50 tisuća posjetitelja

sinoć je u hrvatskom glazbenom hramu, dupkom punoj velikoj koncertnoj dvorani 'Vatroslav Lisinski', održan je još jedan u nizu koncerata pod nazivom 'Zagorci Zagrebu'. Riječ je o koncertu iz serijala kojeg već godinama uspješno organizira Radio Kaj i Udruga Kajscena, a ove godine medijski pokrovitelji ove zagorske glazbene poslastice bili u Zagorski radio i Zagorski list. Kao i uvijek, glavni pokrovitelj i domaćin ove lijepe glazbene priče bio je Grad Zagreb, a pomogli su i Zagrebačka, Krapinsko–zagorska te Varaždinska županija, Vetropack Straža, Županijske ceste Zagrebačke županije, Autocesta Zagreb – Macelj, Gradska plinara Krapina, te općine Radoboj, Bedekovčina i Hum na Sutli.

Pod voditeljskom palicom iskusnih voditelja Gordane Tepuš i Velimira Čajka, brojni su zagorski glazbenici ponovo oduševili mnoštvo Zagrepčana, ali i Zagoraca te uglednika i uzvanika, među kojima su bili i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, zagorski župan Željko Kolar, saborski zastupnik žarko Tušek te nekolicina načelnika i gradonačelnika iz Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije. Savski valovi, Ivan Benc, Iva Ranogajec Inkret, Krunoslav Jazbec, Črleni lajbeki, Simpatizeri, Dečki z bregov, Kajtoneri, Branko Greblički Ventek, Radek Brodarec, Rajko Suhodolčan, Gordana Ivanjek Tušek, Kajde, Zvuci Zagorja,  Kavaliri, Oliver Korade, Podvinčani i Kvartet Gubec ponovo su uspješno prezentirali zagorsku glazbenu scenu, a ovaj uistinu spektakularni koncert završili su zajedničkom izvedbom svojevrsne 'zagorske himne', popevke 'Veselo, veselo Zagorci'.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić nije krio zadovoljstvo što se Zagorje i Zagreb povezuju i pjesmom. –Ne bi bilo Zagorja bez Zagreba, ne bi bilo ni Zagreba bez Zagorja. To je zakon spojenih posuda. To je kao prst i nokat. I želim u čujnosti Radija Kaj te Zagorskog lista i Zagorskog radija zaželjeti svima puno zdravlja u ovo predadventsko vrijeme i neka se 'kaj' čuje što dalje i što dulje. Iako nisam zagorski sin, nego sam zagorski zet, a to je više nego da sam sin, jer odatle si odakle ti je žena, meni je omiljena zagorska pjesma 'Zagorje ja tvoj sem sin' – otkrio nam je gradonačelnik Bandić.

Župan Željko Kolar istaknuo je kako je koncert Zagorje Zagrebu prilika za promociju zagorske kulture, prije svega zagorske popevke. –To je prilika i da se našim Zagorcima u Zagrebu, kao i Gradu Zagrebu, revanširamo za dobru suradnju koju imamo na različitim poljima, od gospodarstva, prometne infrastrukture do turizma. Stoga se zahvaljujem Radiju Kaj što organizira ovakve susrete, a da je to dobro i da je to potrebno dokazuje i činjenica da je dvorana bila ispunjena do posljednjeg mjesta, da je vladala jedna posebna atmosfera i da je bilo puno emocija. U krajnjoj liniji, prijatelju je uvijek najljepše pokloniti veselje, a veselje se najlakše pokloni kroz pjesmu – rekao je Kolar.