POPEVKE ZA NAVEK: Najdulji pljesak za doajenku Zdenku Kovačićek

Jučer je u Krapini održana prva večer Festivala kajkavskih popevki

Otkako je 2008. godine Društvo za kajkavsko kulturno stvaralaštvo prvu festivalsku večer osmislilo pod nazivom „Popevke za navek“, taj se potez pokazao kao pun pogodak. Ne samo što je to uhu ugodna lijepa glazbena šetnja u festivalsku prošlost, nego je i prigoda da se, s vremenskom distancom , uvidi kakve su sve vrijedne popevke iznjedrene na krapinskoj festivalskoj pozornici.


Tako je bilo i sinoć, na koncertu kojemu je prisustvovao i premijer Andrej Plenković. Bila je to ujedno revija sjajnih vokalnih interpretacija. Najdulji je pljesak publike dobila doajenka Zdenka Kovačićek, pjevajući „Misel na tebe“ iz festivalske 2003. godine. Oduševila je debitantica Alka Vuica Špišićevom popevkom „Stara vura“, premda je zbog treme zaboravila koji stih, Adam Končić i glasovno raspoložen Radek Brodarec miljenici su krapinske publike, a dubrovački gospar Ibrica Jusić na svoj je način, vrlo efektno, izveo „Suzu za zagorske brege“.


Naime, na ovome je koncertu odana počast pjevaču Tomislavu Boriću, skladatelju i izvođaču Zvonku Špišiću i krapinskoj glazbenoj legendi Viktoru Crneku, koji su nas napustili u vremenu između dva festivala. I do izražaja je došla još jedna festivalska vrijednost- nastupi izvođača u narodnim nošnjama. Prava revija narodnoga blaga, ali i prelijepih glasova! Svi su sudionici zavrijedili uzvik „bravo“!