Uspješna godina za Mažoretkinje Dubrovčan

Autor zagorje.com

Mažoretkinje Dubrovčan aktivne su tijekom cijele godine, a najviše nastupa održali su u prosincu

Mažoretkinje Dubrovčan imale su aktivnu, veselu i uspješnu 2017.godinu. Prvih 10 godina Mažoretkinja Dubrovčan obilježeno je na najbolji mogući način, u prvom redu zahvaljujući bivšem predsjedništvu i svim članovima koji su se na bilo koji način uključili i potrudili se da se obljetnica održi na zavidnom nivou.

U drugoj polovici godine, na izbornoj skupštini 16.07.2017. izabrano je novo predsjedništvo udruge.

– Izabran je tim ljudi koji je pun entuzijazma i spremno krećemo u nova iskustva iz kojih ćemo ponekad padati ali se i ponosno uzdizati ka uspjehu. Krećemo stazama koje su već utabane ali smo odlučili napraviti neke promjene. U ovih par mjeseci već je dosta promjena iza nas,promjena kojim su naši članovi zadovoljni. Imamo nove trenerice, spremamo nove,brze i atraktivnije koreografije, šivamo nove kostime za tematske koreografije, nabavljamo nove rekvizite. Uveli smo fiksne termine treninga i sat gimnastike jednom tjedno za natjecateljske ekipe. Pripremamo se za predstojeće Regionalno natjecanje u Sisku iduće godine koje je ujedno kvalifikacijsko za Državno prvenstvo u Vodicama krajem svibnja 2018. – rekla nam je Predsjednica MD Valentina Večerić-Gorupić.

Udruga broji 57 članova u 4 skupine; seniori, juniori, kadeti i klinceze. Za istaknuti u ovoj godini su uspjesi s europskog natjecanja u Češkoj gdje su sudjelovale sve starije ekipe i vratile se kući s nekoliko medalja oko vrata, zatim uspjeh s Kupa Mediterana u Crikvenici gdje su se ekipe juniorki i seniorki okitile s deset medalja, što zlatnih, što srebrnih. Zadnji u nizu ove godine veliki je uspjeh najmlađih članica na svjetskom prvenstvu u plesu u Rimu odakle su se vratile sa zlatnom medaljom i i omogućili djevojčicama od 5-8 godina da osjete čar jednog takvog inozemnog putovanja.

Mažoretkinje Dubrovčan aktivne su tijekom cijele godine, a najviše nastupa održali su u prosincu.

Sudjelovali su na Adventu u Termama Tuhelj, Božićnom sajmu u Klanjcu, na otvorenju košarkaške utakmice u Zaboku između KK Zabok i KK Split, na Božićnom koncertu Dječjeg vrtića Maslačak u Krapinskim Toplicama, na Božićno-novogodišnjem koncertu u Tuhlju te na predbožićnom druženju u Velikom Trgovišću.