Tradicionalni Božićno-novogodišnji koncert Kulturno-umjetničko edukacijske udruge 'Kaj'

Autor sp

Kulminacija serije ovogodišnjih nastupa udruge 'Kaj' bit će 26. prosinca

Nakon ljetne pauze u radu KUEU 'Kaj' Zlatar Bistrica, krenuo je s dinamičnim rasporedom u drugoj polovici godine. Mješoviti pjevački zbor nastupio je u Pregradi na svojem prvom glazbenom festivalu,nakon toga je nastupio u Lukavcu pored Velike Gorice na koncertu duhovne i klasične glazbe u dvorcu „Stari Grad“, na prvoj „Zagorskoj pisanici“ u Krapini, te zagrebačkom Teatru „Exit“ na poziv KUD-a „Kustošija“na festivalu poezije „KAJ-KUSTOŠIJA“2017.

Tamburaški je orkestar imao niz nastupa: na Državnom susretu tamburaških orkestara i sastava u organizaciji Hrvatskog Sabora Kulture, na Zagorskoj pisanici“u Krapini, na koncertu „Sjećanje na Rudeka“ u Mariji Bistrici, u Zagrebu, na festivalu poezije „KAJ-KUSTOŠIJA“ te na „Adventskom balu“ u Konjščini. Preostaju im još nastupi na Adventu u Mariji Bistrici, a kulminacija serije nastupa bit će 26. prosinca na tradicionalnom Božićno-novogodišnjem koncertu, s početkom u 18 sati u Domu kulture u Zlatar Bistrici.

Ovaj projekt je financiran najvećim dijelom iz sredstava općine Zlatar Bistrica, dobivenih na javnom natječaju početkom 2017.U programu će sudjelovati sve sekcije KUEU „Kaj“: mješoviti pjevački zbor,tamburaški orkestar,dječji pjevački zbor „Kajeki“, recitatorska sekcija te mali juniorski tamburaški sastav (premijerno). Stižu i gosti, Mislav Sviben iz Zlatara na harmonici te mladi pjevački zbor „DaCapo“ iz Zagreba. Ulaz je slobodan, uz mogućnost davanja dobrovoljnih priloga po želji.