SVEČANO U GORNJEM JESENJU: Obilježeno 160 godina školstva

Autor zagorje.com

Obilježavanje obljetnice počelo je Danom otvorenih vrata


U srijedu, 20. prosinca u Gornjem Jesenju obilježena je 160. obljetnica školstva.

Obilježavanje obljetnice počelo je Danom otvorenih vrata, tijekom kojeg su posjetitelji imali priliku obići specijalizirane učionice u kojima su bili predstavljeni različiti pokusi koji se provode na nastavi, igrokazi na stranim jezicima, kolači i božićni običaji iz Njemačke i Velike Britanije te knjižnica u kojoj su bila prikazana postignuća škole u proteklih 10 godina.

Središnji program, tijekom kojeg su se predstavili svi učenici škole sa raznim točkama održana je u sportskoj dvorani. Priredbi je nazočila i zamjenica župana Krapinsko – zagorske županije Jasna Petek, koja je ravnateljici škole Ljerki Malogorski Dragoslavić uručila zahvalnicu Krapinsko – zagorske županije.

- Tijekom svih 160 godina ova škola je bila mjesto društvenog i kulturnog života, a ne samo odgojno – obrazovnog rada. Ono što također mogu sa sigurnošću reći, da ova osnovna škola, na čelu s ravnateljicom i svojim suradnicima sustavno brinu o tome da obrazovni i odgojni proces budu na zavidnoj razini. Ovdje u Gornjem Jesenju posebno se osjeti da je škola i dalje mjesto susreta, zajedništva i da nastavlja ulogu povezivanja koju je imala tijekom svih ovih godina - rekla je zamjenica župana Petek de dodala da će Krapinsko – zagorska županija, koja je osnivač škole, i dalje podupirati sve ideje i potrebe. Svečanosti je nazočio i načelnik Općine Jesenje Andrija Ranogajec.