FOTOGALERIJA: Prijem za novorođene Klanjčane i njihove roditelje

Autor zagorje.com

Gradonačelnik je uz iskrene čestitke i najbolje želje upoznao roditelje s programima Grada koji su neposredno vezani za potrebe djece, a roditelji su primili i financijsku potporu Grada

U srijedu, 20. prosinca gradonačelnik grada Klanjca Zlatko Brlek održao je u Maloj gradskoj dvorani posljednji prijem za roditelje novorođenih Klanjčana za ovu godinu. Uz gradonačelnika i njegovu tajnicu Jelkicu Žigman, mališane su dočekale i v.d. ravnateljice knjižnice Mirjana Čelec te voditeljica Društva “Naša djeca” Jelena Bašić.

Gradonačelnik je uz iskrene čestitke i najbolje želje upoznao roditelje s programima Grada koji su neposredno vezani za potrebe djece. Posebno je naglasio kako je u ovoj godini nakon dužeg čekanja otvoren natječaj za mjeru 7.4 u okviru koje je prijavljena izgradnja novog vrtića, te kako s velikim nestrpljenjem i nadom iščekujemo rezultate. Predsjednica Društva “Naša djeca” Klanjec, a ujedno i ravnateljica DV “Kesten”, Jelena Bašić je uz čestitke u ime DND-a roditeljima uručila poklon paket s dječjim potrepštinama te ih upoznala s planovima za narednu godinu. Pozvala je sve mame i tate da se uključe u rad Društva kako bi zajedno s ostalim gradskim institucijama postigli da Grad Klanjec dobije status Prijatelja djeca. V.d. ravnateljice Gradske knjižnice Mirjana Čelec roditeljima novorođene djece čestitala je na prinovama i uručila trogodišnju besplatnu člansku iskaznicu te ih pozvala u knjižnicu kako bi mališani od prvih dana razvijali ljubav prema knjigama i čitanju.

Uz čestitke, roditelji su primili i financijsku potporu grada u iznosu od 1.000,00 (za prvo dijete) i 2.000,00 kn (za drugo ili sljedeće dijete).

U drugoj polovici 2017. godine rođeno je sedam mališana: Ema Glas, Jakov Jambrešić, Patrik Trupec, blizanke Mia i Tia Zlatolas, Nino Zajec i David Pavlinić.