OBILJEŽENO 110 GODINA KRAPINSKE GIMNAZIJE: 'Najvažnije nam je da je učenik sretan i zadovoljan, jer samim time, on je i uspješan'

Autor zagorje.com

- 110 godina gimnazijskog programa svjedoči o kvaliteti i kontinuitetu jednog sjajnog rada - rekla je zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek te ravnatelju Ivici Rozijanu uručila zahvalnicu koju je župan Željko Kolar povodom ove obljetnice dodijelio Srednjoj školi Krapina

Jučer je održana svečanost obilježavanja 110 godina Krapinske gimnazije. U ime ministrice znanosti i obrazovanja svečanosti obilježavanja 110 godina krapinske gimnazije nazočio je njezin pomoćnik Vlado Prskalo.

- Drago mi je vidjeti sinergiju lokalne i regionalne samouprave i vodstva škole, kao i samu opremljenost škole. Ovdje vidim kontinuitet brige za školu, kao i da su ravnatelj i profesori okrenuti prema ishodima učenja. Rezultati koje postižu dokazuju da rade na jedan drugačiji način i da razmišljaju o budućnosti – rekao je pomoćnik ministrice Prskalo i poručio kako se, zajedno sa Županijom kao osnivačem, u budućnosti još više planira unaprijediti rad škole i dati odgovore na izazove koji tek slijede.

Zamjenica župana Jasna Petek pozdravila je brojne okupljene i istaknula kako je ovo veliki dan, kako za SŠ Krapina, tako i za Krapinsko-zagorsku županiju kao njenog osnivača.

- 110 godina gimnazijskog programa svjedoči o kvaliteti i kontinuitetu jednog sjajnog rada. Tih 110 godina zapravo pokazuje da je krapinska gimnazija uvijek imala izuzetno dobre profesorice i profesore, a s druge stranom svakim danom pokazuje da su krapinski đaci izvrsni stručnjaci i priznati članovi naše zajednice - rekla je zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek te ravnatelju Ivici Rozijanu uručila zahvalnicu koju je župan Željko Kolar povodom ove obljetnice dodijelio Srednjoj školi Krapina.

Ravnatelj Srednje škole Krapina Ivica Rozijan zahvalio je brojnim uzvanicima na dolasku na svečanost obilježavanja 110 godina Krapinske gimnazije. - Najvažnije nam je da je učenik sretan i zadovoljan, jer samim time, on je i uspješan. Naši učenici to uistinu jesu. Zapravo, profesori i učenici kroz sve ove godine su recept koji našu stogodišnju damu drže toliko vitalnom – rekao je ravnatelj Rozijan.

Svojih dana u krapinskoj gimnaziji prisjetila se i saborska zastupnica Marija Puh koja je istaknula kako ova škola na pravi način motivira učenike i profesore te da bi takvih škola trebalo biti više u Hrvatskoj, kao i gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović koji je naglasio kako je iz ove gimnazije izašlo niz generacija koje su ostavile traga u hrvatskoj znanosti, kulturi i povijesti, odnosno u svim segmentima života i djelovanja.

Čitava je svečanost započela svečanom sjednicom Vijeća roditelja i Vijeća učenika, nakon koje je otvorena i izložba Gimnazija iz 20. u 21. stoljeće, a održana je i predstava Rođeni u 21. stoljeću, koju su uz pomoć profesorice Marije Lamot pripremili i uprizorili sami učenici.