JEDINSTVENA MANIFESTACIJA: 'Zagorska pisanica' ponovno pokazala svu raskoš kulturno-umjetničkih udruga

Autor zagorje.com

Na smotru su došli najuspješniji sudionici sa županijskih smotri puhačkih orkestara, tamburaških orkestara i sastava, dječjeg stvaralaštva, kazališnih družina, malih vokalnih sastava, pjevačkih zborova i folklora.

U Festivalskoj dvorani u Krapini prošle je subote održana 'Zagorska pisanica', retrospektiva najuspješnijih godišnjih ostvarenja članica članica Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Krapinsko-zagorske županije i to u svim kulturnim djelatnostima kojima se u, uistinu, brojnim zagorskim sredinama danas bave kulturni amateri.

Na smotru su došli najuspješniji sudionici sa županijskih smotri puhačkih orkestara, tamburaških orkestara i sastava, dječjeg stvaralaštva, kazališnih družina, malih vokalnih sastava, pjevačkih zborova i folklora. Istinska je to riznica umjetničkih dostignuća i izvrsnosti zagorskih kulturnih amatera, a Zajednica prva je i jedina u Hrvatskoj koja se može pohvaliti ovakvim programom.

- Načini umjetničkog djelovanja mogu se iskazivati kao čista radost življenja, jer jedna odsvirana skladba, otpjevana ili zapisana pjesma, radost plesa koji su naši preci plesali radeći dnevne poslove, radost smijeha u druženju i komunikaciji, radost glume, pričanje priča, izrezbarena skulptura ili naslikana slika, bez obzira na umjetnička postignuća, vrijedi mnogo više nego tisuće televizijskih serija, loših filmova, časopisa i svih senzacija koje pokušavaju ujarmiti svijest ljudi i oduzeti joj stvaralačku slobodu. To je odabir- da se ne izgubimo u sadašnjosti koja je prekinula veze s prošlošću i zbog toga, ne zna graditi putove budućnosti – zapisala je Marija Lamot uz 10. obljetnicu, a čije riječi vrijede i danas nakon 24 godine uspješnog djelovanja Zajednice.