EDUKATIVNA RADIONICA: Upoznajte se s volonterstvom

Autor zagorje.com

Radionica je namijenjena predstavnicima organizacija civilnog društva, njihovim članovima, volonterima, ustanovama te građanima

  • Radionica je namijenjena predstavnicima organizacija civilnog društva, njihovim članovima, volonterima, ustanovama te građanima

    Radionica je namijenjena predstavnicima organizacija civilnog društva, njihovim članovima, volonterima, ustanovama te građanima

Udruga mladih Feniks poziva na radionicu „Volonterstvo u zajednici“ koja će se održati u srijedu, 8. studenog 2017. godine u prostorijama Općine Veliko Trgovišće (vijećnica, Trg Stjepana i Franje Tuđmana 2, Veliko Trgovišće), s početkom u 17:00 sati.

Cilj radionice je upoznati sudionike s osnovnim pojmovima vezanima uz volontiranje, mogućnostima i zakonskom okviru volontiranja, s ciklusom menadžmenta volontera i poslovima koordinatora volontera, dokumentacijom potrebnom za provođenje volonterskog ciklusa, a sve kako bi se organizatori volontiranja potaknuli na razvoj volonterskih programa te educirali za organizaciju volonterskih akcija u svojim zajednicama.

Radionica je namijenjena predstavnicima organizacija civilnog društva, njihovim članovima, volonterima, ustanovama te građanima.

Radionica se provodi u sklopu projekta Lokalni volonterski centar „Orkas“ koji provodi Udruga mladih Feniks u partnerstvu s Gradom Oroslavjem, Gradom Donja Stubica, Općinom Stubičke Toplice, Općinom Veliko Trgovišće, Općinom Jakovlje, Osnovnom školom Oroslavje, Srednjom školom Oroslavje i Centrom za socijalnu skrb Donja Stubica, a projekt financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Zainteresirani se mogu prijaviti putem e-maila na adresu: udrugamladihfeniks@gmail.com. Prijava treba sadržavati ime i prezime sudionika, naziv organizacije/institucije/ustanove iz koje dolazi te kontakt, a sudjelovanje na radionici je besplatno.