Donja Stubica dobila vježbalište na otvorenom

Autor ih/mb

Aktivna zona je predana lokalnoj zajednici u vlasništvo i na stalno korištenje.

Danas je pokraj nogometnog igrališta u Donjoj Stubici otvorena aktivna zona, tj. vježbalište na otvorenom, koje tvrtka Coca-Cola HBC Hrvatska zajedno sa svojim partnerima uređuje i otvara u Hrvatskoj u sklopu projekta 'Pokret za radost'

- Drago nam je da je baš u Donjoj Stubici otvorena deveta aktivna zona u Hrvatskoj i da je naš grad zauzeo prvo mjesto među gradovima od 10 000 stanovnika koji su se natjecali da dobe takvo vježbalište i to zahvaljujući glasovanju preko društvenih mreža – rekao je gradonačelnik Donje Stubice Nikola Gospočić na svečanom otvorenju te je pritom i zahvalio Ivanu Doliću koji je pokrenuo inicijativu glasanja preko Facebooka i Vibera te potaknuo građane da glasuju. – Zahvaljujem svakome koji je dao i jedan ili stotinu glasova – rekao je Gospočić, a iskoristio je priliku da se zahvali i Josipu i Stjepanu Grdenu koji su izveli građevinske radove i tvrtki Redox koja je donirala 'antistres' podloge.

Aktivne zone za vježbanje na otvorenom su namijenjene upravo građanima, a sam projekt je Coca-Cola HBC Hrvatska pokrenula 2013. godine. – Željeli smo kao tvrtka doprinijeti kvaliteti života i obogatiti život lokalne zajednice – izjavio je na otvorenju Hrvoje Stakor, rukovoditelj Službe za operativnu prodaju u Hrvatskoj za Coca-Colu HBC Hrvatska i dodao kako vjeruje da će zona Stubičancima itekako koristiti i doprinijeti unapređenju kvalitete njihovih života.

Sprave na vježbalištu je djeci demonstrirao ambasador projekta, bivši rukometaš Mirza Džomba koji rekao da podržava da jedna eminentna tvrtka kao što je Coca-Cola HBC Hrvatska takvim projektom daje lokalnoj zajednici nešto zauzvrat.

Zamjenik župana Anđelko Ferek-Jambrek je izrazio zadovoljstvo da je u Krapinsko-zagorska županija dobila prvo takvo vježbalište i nada se da će takvih vježbališta biti otvoreno u budućnosti.

Prošle je godine u sklopu projekta 'Pokret za radost' otvoreno desetak aktivnih zona diljem Hrvatske, ove godine jedanaest, a  planira ih se otvoriti još  i tijekom sljedeće godine.

Aktivna zona je predana lokalnoj zajednici u vlasništvo i na stalno korištenje.