Božićni koncert KUD-a ''Golubovec'' oduševio

U programu nastupao je nastupao i mješoviti pjevački zbor KUD-a i to nakon 10 godina

Kulturno-umjetničko društvo „Golubovec“ iz Novog Golubovca održalo je nedavno svoj tradicionalni božićni koncert Božić u pjesmi u Domu kulture u Novom Golubovcu.

U programu su sudjelovali: folklorni ansambl KUD-a „Golubovec“: mlađa dječja folklorna skupina „Slavičeki“ koji su se predstavili dvjema koreografijama: „Lutko moja lučice“ - pjesme, plesovi i igre iz Posavine i „Saka puca rada tanca“- pjesme, plesovi i igre Hrvatskog zagorja. Uvježbale su ih voditeljice Martina Brozd i Vlatka Brozd. Starija dječja folklorna skupina „Golubeki“ koji su izveli koreografiju „Zeleni se ružmarin“ – pjesme i plesovi iz Zagrebačkog prigorja koje je uvježbala voditeljica Maja Šćuric. Sve nastupe folkloraša pratili su tamburaši KUD-a koje je uvježbao Damir Mumlek.

Pored njih važno je istaknuti da je u programu nastupao Mješoviti pjevački zbor KUD-a i to nakon 10 godina. Uvježbao ih je Jurica Vugrek. Ko gošće nastupile su članice VS „Arete“ iz Konjščine čije je voditelj Adam Mokos Pazman. Na kraju programa u prepunoj dvorani, publici se zahvalila predsjednica KUD-a „Golubovec“ Biserka Brozd. Pohvalila je trud i marljivost svih izvođača programa koji su lijepim i bogatim programom uljepšali ovo predbožićno vrijeme. Istaknula, da je za KUD „Golubovec“ ovo bila vrlo uspješna godina.

Od brojnih nastupa svakako je važno naglasiti nastup starije dječje folklorne skupine „Golubeki“na županijskoj smotri dječjeg folklora u Zaboku gdje su osvojili 1. mjesto. „Slavičeki, Golubeki“ i tamburaši svugdje gdje su nastupali, na najbolji su način promovirali mjesto i općinu Novi Golubovec. Danas društvo ima preko 50 aktivnih članova s područja općine Novi Golubovec, ali i susjednih općina i to djecu od rane i predškolske dobi, srednjoškolaca, studenta te stalno prima nove članove.