[VIDEO] Otkriven uzrok požara i smrtnog stradavanja 72-godišnjeg Zagorca

Autor zagorje.com

Video - reporteri zagorje.com-a na mjestu tragedije

  • Na intervenciji gašenja požara bili su sinoć JVP Krapina i DVD Mihovljan

    Na intervenciji gašenja požara bili su sinoć JVP Krapina i DVD Mihovljan

Posjetili smo mjesto sinoćnje tragedije u kojoj je život u požaru izgubio Stjepan Tušek (72) iz Kuzminca. Cijelo dvorište ograđeno je policijskom trakom , a mjesto osigurava policija. Iz kuće nitko nije izlazio, a u dvorištu je gorio lampion.

August Tušek

U dvorištu preko puta ceste zatekli smo  muškarca kako priprema, kako je rekao, doručak za svinje. Iz razgovora doznajemo kako je on brat pokojnog Stjepana. - Ne znam gospođo kaj se dogodilo. Ja sam gore na katu gledao televiziju kad sam čuo vatrogasce.  Došlo je jako puno vatrogasaca. Moglo je biti oko 8 sati navečer. On vam je živio u prizemlju, a sin, snaha i dvoje djece na katu. Bio je udovac, žena mu je umrla u veljači ove godine – ispričao nam je August Tušek (65), koji priznaje da u zadnje vrijeme nije zalazio k bratu te da nisu bili baš u dobrim odnosima, pa ne zna detalje ove strašne tragedije. –  Ljudi su pričali da su popucala stakla na prozoru, no ja ne znam kaj se točno dogodilo, je li se zapalila lamperija, je li  bila eksplozija ili nešto drugo, no bude pokazao očevid.

Na intervenciji gašenja požara bili su sinoć JVP Krapina i DVD Mihovljan. Kako doznajemo od mihovljanskih vatrogasaca, na poprište požara došli su par minuta ranije od JVP Krapina te su zatekli obitelj koja je unesrećenog već izvukla iz kuće i čekala hitnu pomoć.  Kada je ekipa hitne došla ustanovili su da nema znakova života.

Obiteljska kuća u kojoj je stradao 72 - godišnji muškarac

Kako je utvrdila istraga, uzrok požara je opušak cigarete koji je pao na kutnu klupu u kuhinji, zapalio je te se vatra potom proširila na zidnu i stropnu lamperiju.  U to vrijeme Stjepan je spavao u susjednoj prostoriji. Navodno se uslijed požara probudio te krenuo van iz kuće, no, vjerojatno, omamljen dimom u tome nije uspio.  Je li upravo trovanje dimom uzrok smrti 72 – godišnjeg muškarca pokazat će obdukcija.