HAK stanje na cestama

Stanje i prohodnost cesta

19.4.2018. 14:43

Zbog prometne nesreće na autocesti A3 Bregana-Lipovac kod odmorišta Lipovljani, na 116. +100 km us mjeru Bregane savjetujemo vozačima da voze opreznije.

Zbog održavanja međunarodne biciklističke utrke Tour of Croatia, danas do 17:30 sati, vozi se uz posebnu regulaciju prometa uz povremeno zaustavljanje prometa neposredno prije nailaska i prolaska biciklista te privremeno zatvaranje prometnica na cestama Splitsko-dalmatinske županije: Trogir-Solin-Podstrana-Sumpetar-Omiš-Kovačići selo-Zadvarje-Potpoletnica-Brela-Baška Voda-Makarska-Tučepi-Podgora-PP Biokovo-Vrata Biokova-Sveti Jure.

U većem dijelu zemlje vozi se uz povoljne vremenske uvjete i bez posebnih ograničenja, osim na cestama gdje su u tijeku radovi. Na cestama u gorju te duž Jadranske (DC8) i Ličke (DC1) magistrale veća je opasnost od odrona. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cesti te pripaze na sigurnosni razmak između vozila.

Na pojedinim dionicama autocesta te državnih i ostalih cesta u tijeku su radovi na obnovi ili izgradnji kolnika, pa se povremeno vozi usporeno i u koloni. Vozače pozivamo na dodatni oprez i strpljenje te poštivanje privremene prometne signalizacije i ograničenja brzine.

Do 19.04. do 16:00 sati zbog radova na državnoj cesti DC8 u Rijeci kod hotela Kontinental, na državnoj cesti DC3 u tunelu Banska Vrata te u ulicama Vukovarskoj i Čandekovoj vozit će se uz privremenu regulaciju prometa.

Tijekom nadolazećeg vikenda od 21. do 22. travnja 2018. godine u Velom Lošinju se održava utrka svjetskog kupa u downhillu, pa se očekuje pojačaniji promet na cestama otoka Krka, Cresa, Lošinja te u trajektnim lukama Valbiska-Merag i Brestova-Porozina.

Uz privremenu regulaciju prometa, dvosmjerno, jednom stranom autoceste, vozi se na:

-A1 kroz tunel Malu Kapelu (jednom tunelskom cijevi do 20.4.),

-A2 Zagreb-Macelj: između čvorova Zabok i Zaprešić (od 24. +350 do 23.+ 350 km) i Zabok-Sv. Križ Začretje (od 33. +200 do 30. +300 km),

-A3 Bregana-Lipovac između naplatnih postaja Zagreb istok i čvora Ivanić Grad od 60. +500 do 63. +200 km;

-A4 Goričan-Zagreb (do 6. lipnja): između čvorova Ivanja Reka i Kraljevečki Novaki te Breznički Hum i Komin u zonama radova. U vrijeme gušćeg prometa, u jutarnjim i poslijepodnevnim satima, očekuje se vožnja u koloni, usporeno, pa korisnike molimo za strpljenje. Zatvoren je ulazni krak čvora Kraljevečki Novaki iz smjera Sesveta u smjeru čvora Ivanja Reka (zapada);

-A6 Rijeka-Zagreb između čvora Vrbovsko i tunela Čardak (od 23.+500 do 17.+200 km) te između čvorova Ravna Gora i Delnice (38.+700 km do 42.+200 km).

Za sav promet, zbog radova, zatvorene su ceste:

-DC2 kroz grad Varaždin preko nadvožnjaka Vilka Novaka;

-raskrižje državnih cesta DC3 i DC8 Matulji-tunel Učka. Obilazak preko čvorova Jurdani i Diračje;

-Jadranska magistrala (DC8) na ulasku u Split iz smjera Solina i Dugopolja (zatvoren je istočni i zapadni spoj ŽC6270 Ulica Antuna Gustava Matoša na Jadransku magistralu);

-DC36 na dionici Gladovec Pokupski-Žažina u naselju Pokupsko (obilazak za sav promet: Pokupsko – DC31 – Podvornica– ŽC3116 – DC536 – Buševec – DC30 (smjer Lekenik) – Žažina i obrnuto);

-DC75 u Karigadoru i na dionici Zambratija-Umag kod ulaza u kamp Stella Maris;

-DC206 Hum na Sutli-Kostel;

-ŽC5062 Selce-Jargovo-Bribir (urušavanje ceste); ŽC6014 Visočane-Poličnik; ŽC6034 Knin-Plavno u mjestu Radljevac; ŽC6166 Kučiće-Omiš, od Radmanovih Mlinica do Kučića (obilazak je kroz Svinišće); LC25176 Vrbno-Ježovec-ŽC2083 (klizište).

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama (radovi, odroni, klizišta):

-DC1 na mostu Slunj između Budačke Rijeke i Grabovca te na dionici Karakašica-Suhač;

-DC2 u Vukovaru u Ulici Priljevo;

-Jadranskoj magistrali (DC8) u Murvici Gornjoj, Solinu, u Podstrani, između Splita i Omiša u mjestu Jesenice, predio Suhi Potok, u Makarskoj na predjelu "Moča", kod autocampa Adriatic u Primoštenu, u mjestu Doli,

-DC6 Vojišnica (g.ž.KA)-Glina (D37)-Dvor (D47)-GP Dvor između Brezovog Polja i Donjeg Žirovca (zbog odrona);

-DC10 između čvorova Dubrava i Prilesje (do 25. svibnja u 20h zbog izgradnje BC),

-DC31 u mjestu Kravarsko;

-DC32 kod mjesta Smrečje (kod Čabra);

-DC207 između mjesta Hromec i Đurmanec,

-DC522 Udbina-Gornja Ploča (A1) zbog oštećenog kolnika.

Zbog građevinskog miniranja u zoni zračne luke Dubrovnik do 4. svibnja, od 15:00 do 18:00 sati povremeno će se, na 10 minuta, prekidati promet na Jadranskoj magistrali (DC8).

Zbog oštećenja kolnika državna cesta DC232 Sisak-Jasenovac između Lonje i Trebeža otvorena je za vozila do 5 t nosivosti.

Zbog održavanja međunarodne biciklističke utrke Tour of Croatia od 17. do 22 travnja vozit će se uz posebnu regulaciju prometa (povremeno zaustavljanje prometa neposredno prije nailaska i prolaska biciklista te privremeno zatvaranje prometnica):

-3. etapa,19. travnja do 12:30 do 17:30 na cestama Splitsko-dalmatinske županije: Trogir-Solin-Podstrana-Sumpetar-Omiš-Kovačići selo-Zadvarje-Potpoletnica-Brela-Baška Voda-Makarska-Tučepi-Podgora-PP Biokovo-Vrata Biokova-Sveti Jure.

-4. etapa, 20. travnja do 12:30 do 17:30 sati na cestama Zadarske, Ličko Senjske i Primorsko-goranske županije: Starigrad (NP Paklenica)-Tribalj-Barić Draga-Lukovo Šugarje-Karlobag-Cesarica-Živi Bunari-Ažić Lokva-Sv. Juraj-Senj-Sibinj-Povile-Senj-Novi Vinodolski-Crikvenica-Bribir-Novi Vinodolski-Crikvenica. Od 15:30 do 16:40 bit će zatvorena Jadranska magistrala (DC8) od Novog Vinodolskog do Crikvenice.

-5. etapa, 21. travnja do 12:20 do 17:30 na cestama Istarske i Primorsko-goranske županije: Rabac-Kapelica-Labin-Vozilići-Kršan-Potpićan-Gračišće-Pazin-Cerovlje-Boljunsko Polje-Vranja-PP Učka-Veprinac-petlja Matulji (smjeru Rupa)-Jurdani-Kastav-Viškovo-Saršoni-Pašac-Rijeka-Školjić-Rijeka (Korzo)-Preluk-Opatija-Ičići-Veprinac-PP Učka (Poklon). Od 11 do 13 sati bit će zatvorena Obala maršala Tita u Rapcu. Cesta preko Učke bit će zatvorena do 14 do 15:30 te od 16 do 17:30 sati.

-6. etapa, 22. travnja od 12:30 do 17:30 sati na cestama Zagrebačke županije: Samobor-Sv. Nedelja-Kerestinec-Lučko-Buzin-Velika Gorica-Žitnjak-Dugo Selo-Lonjica-Vrbovec-Rakovec-Sveti Ivan Zelina-Blaževdol-Soblinec-ulazak na autocestu čvor Popovec-silazak s autoceste na Slavonsku aveniju-čvor Ivanja Reka- Slavonska Avenija- Hrvatske bratske zajednice--Ulica grada Vukovara-Miramarska cesta- Antuna Mihanovića- Gundulićeva-Hebrangova-Ilica-Mesnička- T. Brezovačkog-Trg sv. Marka. U gradu Zagrebu bit će na snazi zabrana parkiranja i zaustavljanja od 06 do 17:30 sati u Gundulićevoj ulici (zapadna parkirališta od Mihanovićeve do Hebrangove, T. Brezovačkog (od Mesničke do Trga sv. Marka), Opatička (od Ulice 29.X.1918 do Demetrove), Medvedgradska (istočna parkirališta južnije do Vrančićeve), Tkalčićeva (od TC Kaptol do Mikleušićeve).

Pozivamo vozače koji se nađu na pravcu održavanja utrke da poštuju upute djelatnika MUP-a i predstavnika organizatora te da zaustave i uspore vozila do prolaska biciklista. Zbog mogućih zaostajanja biciklista potrebno je povećati oprez i obratiti pozornost na bicikliste u prometu.

Zbog vode na kolniku (ili oštećenja) za sav promet zatvorene su ceste:

-ŽC3253 Košutarica-Mlaka; ŽC5128 Bogić Brdo-Lička Jesenica; ŽC5130 Zalužnica-Škare-Doljani; LC33036 u mjestu Donje Jame, LC 41049 u mjestu Jaguplije, LC33171 Javnica-Kotarani; LC59110 Gornja Ploča-Kruškovac; NC Gornji Kosinj-Šušanj, LC 25125 Ledinec-Beletinec (zbog klizišta).

Uz povoljne vremenske uvjete u prometu je veliki broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila pozivamo da im prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.

Od 23. do 28.4. trajat će preventivno-sigurnosna akcija Dani tehničke ispravnosti motocikala u svim stanicama za tehnički pregled u Republici Hrvatskoj. Pozivaju se vozači na besplatan tehnički pregled motocikala jer je tehnička ispravnost jedan od ključnih čimbenika sigurnosti cestovnog prometa.

Izvanredni prijevoz – policijska pratnja

-od 17. travnja od 5.00 sati do 1. lipnja gotovo svaki dan obavljat će se pratnja vangabartinog tereta na putu od Sjeverne luke do Blata na Cetini. Izvanredni prijevoz tereta uz tehničku i policijsku pratnju odvijati će se od Sjeverne luke prometnicama ulica Solinska - Domovinskog rata - ZNG – Brza cesta (Solin – Klis) – čvor Dugopolje – čvor Blato na Cetini. Obzirom da se radi o izvanrednim prijevozima koji u ukupnoj dužini iznose više stotina metara, pozivamo sve vozače i ostale sudionike u prometu da poštuju naredbe policijskih službenika na cijeloj dionici a posebno u dijelu tunela (prilaz, prolazak i izlaz iz tunela) gdje je potreban poseban oprez jer će policijski službenici onemogućiti pretjecanje tereta.

Granični prijelazi

19.4.2018. 14:43

Zbog radova na graničnom prijelazu Duboševica vozi se uz privremenu regulaciju prometa. Zbog očekivane gužve vozačima teretnih, ali i ostalih kategorija vozila, savjetujemo korištenje susjednih graničnih prijelaza - Donji Miholjac (za međunarodni promet putnika i robe) i Baranjsko Petrovo Selo (za međunarodni promet putnika).

Dana 19.04.2018. god. od 09:00 do 15:00 sati zbog radova na graničnom prijelazu Dvor vozit će se jednim trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Do 1. srpnja 2018. godine za sav promet zatvoren je granični prijelaz Vitaljina, zbog radova. Moguće je koristiti granični prijelaz Karasovići.

Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t.

Trajektni promet

19.4.2018. 14:43

Trajekti i katamarani plove redovito.

Zbog radova u luci Ošljak, prijevoz putnika iz luke Preko u luku Ošljak i obratno, prema redu plovidbe trajektne linije 431 Preko – Ošljak – Zadar/Gaženica, obavljat će se brodicom (gliserom), počevši od 16. travnja 2018. godine pa do kraja radova.

Dana 23. travnja trajekt će iz Visa za Split isploviti u 16:30 sati, umjesto u 15:30 sati.

Ograničenja u prometu

19.4.2018. 14:43

A1 ZAGREB-SPLIT-DUBROVNIK

-zbog radova na sanaciji kolnika zatvorena je vozna traka od 6+550km do 5+000km u smjeru Zagreba;

-od 8. +800 km do 10.+150 km u smjeru mora zbog radova se vozi uz ograničenje brzine (zatvoren je vozni trak);

-od 31+200 do 29+800 km u smjeru Zagreba zbog sanacije kolnika zatvoren je vozni trak

-od 98+800 km do 100+500 km u smjeru Dubrovnika vozi se jednim kolničkim trakom uz ograničenje brzine od 80 km/h. Predviđeno vrijeme trajanja radova je do 08.06. 2018.godine.

-zbog radova u tunelu Mala Kapela, zatvorena je tunelska cijev u smjeru Dubrovnika, promet teče dvosmjerno kroz tunelsku cijev u smjeru Zagreba, uz ograničenje brzine od 80 km/h. Predviđeno trajanje radova je do 20.04.2018 godine.

-na 243.+700 km (južno od mosta Maslenica), u smjeru Dubrovnika u duljini od 300 metara zatvorena je zaustavna traka. Predviđeno vrijeme trajanja radova je do 12.05.2018.

-zbog redovitog održavanja od 211+800 km do 212+300 km u smjeru Splita promet teče jednim trakom uz ograničenje brzine od 80 km/h. Predviđeno vrijeme trajanja radova je do 18.04.2018.godine do 10 h.

-u tunelu Dubrave u smjeru Zagreba promet se odvija jednom prometnom trakom uz ograničenje brzine od 60 km/h. Predviđeno vrijeme trajanja radova je do 26.04.2018.

-zbog radova u tunelu Konjsko na autocesti A1 promet teče jednim trakom, u oba smjera (kroz obje cijevi tunela), uz ograničenje brzine od 60 km/h. Predviđeno vrijeme trajanja radova je do 23.04.2018. godine do 19h.

-od 348. +621km do 348. +784km promet se odvija jednom prometnom trakom u oba smjera uz ograničenje brzine od 60 km/h. Predviđeno vrijeme trajanja radova je do 24.04.2018.

-zbog radova na 388+700 km do 388+950 km u smjeru Dubrovnika promet teče jednim trakom, uz ograničenje brzine od 80km/h. Predviđeno vrijeme trajanja radova je do 12.05.2018. godine.

-zbog redovitog održavanja od 422+650km do 423+700km u smjeru Dubrovnika zatvoren je vozni trak, promet teče uz ograničenje brzine od 60km/h, a predviđeno trajanje radova je do 18. 05. 2018.

-Zbog obavljanja radova izvanrednog održavanja na autocesti A1, od 237+800 km do 240+000 km u oba smjera promet se odvija jednim kolničkim trakom uz ograničenje brzine od 60 km/h. Predviđeno vrijeme trajanja radova je do 23.04.2018. godine do 15 h.

-Zbog obavljanja radova redovnog održavanja na autocesti A1 od 422+650km do 423+700km u smjeru Dubrovnika zatvorena je zaustavna traka te se promet odvija uz ograničenje brzine od 100km/h. Predviđeno trajanje radova je do 18. 05. 2018.

-od 280. do 262. km u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom.

-od 5. +350 do 7. +050 km u smjeru Rijeke zatvoren je pretjecajni trak.

-Zbog obavljanja radova redovnog održavanja od 422. +650km do 423. +700km u smjeru Dubrovnika zatvorena je vozna traka te se promet odvija uz ograničenje brzine od 60km/h. Predviđeno trajanje radova je do 18. 05. 2018.

-Zbog obavljanja radova od 259. +250 km do 259. +600 km u oba smjera promet se odvija jednom prometnom trakom uz ograničenje brzine od 60 km/h. Predviđeno vrijeme trajanja radova je do 19.04.2018.godine do 19 h.

-Zbog obavljanja radova redovnog održavanja na autocesti A1 od 422+650km do 423+700km u smjeru Dubrovnika zatvorena je zaustavna traka te se promet odvija uz ograničenje brzine od 100km/h. Predviđeno trajanje radova je do 18. 05. 2018.

-Zbog radova redovnog održavanja od 272. +000 km do 273. +000 km kod čvora Benkovac u oba smjera vozi se samo jednim prometnim trakom uz ograničenje brzine 80 km/h. Predviđeno vrijeme trajanja radova je do 19.04.2018. do 15:00 h.

-Zbog obavljanja radova redovnog održavanja od 422. +650km do 423. +700km u smjeru Dubrovnika zatvorena je vozna traka te se promet odvija uz ograničenje brzine od 60km/h. Predviđeno trajanje radova je do 18. 05. 2018.

-Zbog obavljanja radova redovnog održavanja na A1 od km 81+700 do km 83+700 u smjeru Dubrovnika, zatvorena je pretjecajna traka. Promet se odvija voznom trakom uz ograničenje brzine 80km/h. Predviđeno vrijeme trajanja radova je do 14 sati, 19.04.2018.

-Zbog obavljanja radova redovnog održavanja od km 81+700 do km 83+700 u smjeru Dubrovnika, zatvorena je pretjecajna traka. Promet se odvija voznom trakom uz ograničenje brzine 80km/h. Predviđeno vrijeme trajanja radova je do 14 sati, 19.04.2018.

-Zbog obavljanja radova redovnog održavanja sanacije službenog prolaza od 211. +800 km do 215. +000 km u smjeru Splita promet se odvija jednim kolničkim trakom uz ograničenje brzine od 80 km/h. Predviđeno vrijeme trajanja radova je do 19.04.2018.godine do 12 h.

-Zbog obavljanja radova redovnog održavanja sanacije službenog prolaza od 213+500 km do 212+000 km u smjeru Zagreba promet se odvija jednim kolničkim trakom uz ograničenje brzine od 80 km/h. Predviđeno vrijeme trajanja radova je do 19.04.2018.godine do 12 h.

-zbog radova od 20. do 25. km u smjeru Karlovca zatvoren je pretjecajni trak.

A2 ZAGREB-MACELJ

-do 19. travnja te od 23. do 26 travnja od 20 do 05 sati ujutro bit će zatvorena autocesta A2 Zagreb-Macelj između čvorova Krapina i Trakošćan u oba smjera. Obilazak će biti državnom cestom DC1;

-od 41.+650 do 43.+650 u oba smjera samo pretjecajnim trakom (čvor Krapina);

-od 34.+400 km do 35.+500km zatvorena preticajna traka u oba smjera, vozi se voznom zbog radova na mostu.

-do 07.05.2018. god. zbog radova između čvorova Zabok i Zaprešić od 24. +350 do 23. 350 km, vozi se dvosmjerno jednim kolnikom.

-zbog radova u zoni čvora Začretje zatvoreni su vozni traci u oba smjera

-do 25.04.2018. god. zbog radova od 32. do 30. +400 km u smjeru Zagreba bit će zatvoren zapadni kolnik u smjeru Zagreba, a vozit će se dvosmjerno istočnim kolnikom u smjeru Maclja.

-zbog radova od 56. km do naplate Trakoščan u smjeru maclja vozi se voznim trakom.

A3 BREGANA - LIPOVAC

-dana 22. travnja 2018.god. u vremenu između 15,30 i 16,45 sati privremeno zaustavljanje i preusmjeravanje prometa na dionici A4/A3 od čvora Popovec do čvora Ivanja Reka, zbog biciklističke utrke:Na dijelovima dionica autocesta A4 i A3, od čvora Popovec od čvora Ivanja Reka, smjer Zagreb (etapa 6), u nedjelju 22.04.2018. godine, odvijanje biciklističke utrke biti će između 15:30h i 16:45h, u trajanju do 30 minuta. Utrka se odvija od čvora Popovec glavnom trasom autoceste A4 (uz privremeno zatvaranje ČNP Sveta Helena (smjer Zagreb) i privremeno zatvaranje kraka čvora Sveta Helena (ulaz/smjer Zagreb) te od čvora Kraljevački Novaki kroz postojeću privremenu regulaciju prometa i nadalje autocestom A3, krakom čvora Ivanja Reka, prema Gradu Zagrebu. Reguliranje prometa provodit će djelatnici nadležne PP MUP-A, uz logističku potporu djelatnika HAC-a.

-zbog izvanrednog održavanja zatvoren je zaustavni trak od 90+150 km do 90+350 km u smjeru Lipovca, promet teče pretjecajnim i voznim trakom, uz ograničenje brzine od 100 km/h. Planirano trajanje radova do 20.04.2018. godine.

-zbog sanacije mosta Ivanić Grad na 61.+600 km u smjeru Lipovca, vozi se jednom prometnom trakom od 60.+400 km do 61.+700 km u smjeru Lipovca uz ograničenje brzine od 60 km/h. Predviđeno trajanje radova je do 26.04.2018.

-Zbog izgradnje zida za zaštitu od buke kod Okešinca zatvoren je zaustavni trak u smjeru Lipovca od 79+000 do 79+600 km, promet se na tom dijelu odvija voznom i preticajnom trakom uz ograničenje brzine od 80 km/h, u smjeru Bregane zatvoren je zaustavni trak od 79+550 do 78+800 km, promet se na tom dijelu odvija voznom i preticajnom trakom uz ograničenje brzine od 80 km/h.

-do 26. travnja na mostu Novska (smjer Lipovac i smjer Bregana) od km 128.+600 do km 129.+200 vozi se preticajnim trakovima u oba smjera uz ograničenje brzine od 80 km/h.

-od 248.+100 do km 245.+900 u smjeru Zagreba promet se odvija jednim trakom uz ograničenje brzine 60 km/h.

-do 01. svibnja od 264.+900 do 262.+500 km u smjeru Zagreba vozi se jedni trakom uz ograničenje brzine od 80 km/h.

-do 01. svibnja od 272.+200 do 269.+600 km u smjeru Zagreba vozi se odvija jednim trakom uz ograničenje brzine od 80 km/h.

-Zbog izgradnje zida za zaštitu od buke na čvoru Kutina zatvorena je zaustavna traka od 108+250 km do 106+800 km u smjeru Bregane. Promet se na tom dijelu odvija voznom i pretjecajnom trakom uz ograničenje brzine od 80 km/h. Planirano trajanje radova je do 15.12.2018.

-Zbog obavljanja radova izvanrednog održavanja sanacije mosta na autocesti A3 na 61+600 km za sav promet zatvorena je autocesta u smjeru Lipovca od 60+700 km do 63+400 km te se promet odvija dvosmjerno na kolniku u smjeru Zagreba uz ograničenje brzine od 80 km/h.

-Zbog obavljanja radova sanacije kolnika na 90. +500 km do 90. +600 km u smjeru Zagreba promet se odvija jednom prometnom trakom uz ograničenje brzine od 60 km/h. Predviđeno vrijeme trajanja radova je do 19.04.2018.godine do 15 h.

-Zbog obavljanja radova sanacije kolnika od 26. +000 km do 27. +300 km u smjeru Lipovca promet se odvija jednom prometnom trakom uz ograničenje brzine od 60 km/h. Predviđeno vrijeme trajanja radova je do 19.04.2018.godine do 16 h.

A4 GORIČAN-ZAGREB

-dana 22. travnja 2018.god. u vremenu između 15,30 i 16,45 sati privremeno zaustavljanje i preusmjeravanje prometa na dionici A4/A3 od čvora Popovec do čvora Ivanja Reka, zbog biciklističke utrke:

-Na dijelovima dionica autocesta A4 i A3, od čvora Popovec od čvora Ivanja Reka, smjer Zagreb (etapa 6), u nedjelju 22.04.2018. godine, odvijanje biciklističke utrke biti će između 15:30h i 16:45h, u trajanju do 30 minuta. Utrka se odvija od čvora Popovec glavnom trasom autoceste A4 (uz privremeno zatvaranje ČNP Sveta Helena (smjer Zagreb) i privremeno zatvaranje kraka čvora Sveta Helena (ulaz/smjer Zagreb) te od čvora Kraljevački Novaki kroz postojeću privremenu regulaciju prometa i nadalje autocestom A3, krakom čvora Ivanja Reka, prema Gradu Zagrebu. Reguliranje prometa provodit će djelatnici nadležne PP MUP-A, uz logističku potporu djelatnika HAC-a.

-od 16.+300 do 18.+650 km u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom usporeno, zbog radova

-od 59. +000 km do 65. +000 km u smjeru Varaždina promet se na tom dijelu autoceste odvija dvosmjerno zapadnim kolnikom u smjeru Zagreba. Planirano trajanje radova do 01.06.2018. godine

-zbog radova preko željezničke pruge na 94.+400 km u smjeru Zagreba vozi se dvosmjerno istočnim kolnikom u dužini od 1500 metara. Za sav promet zatvoren je ulazni krak čv. Kraljevečki Novaki iz smjera Sesveta i Dugog Sela u smjeru čvora Ivanja Reka. Radovi bi trebali potrajati do 6. lipnja

-zatvorena je vozna traka od 71+150 km do 68+800 km u smjeru Goričana. Promet se odvija pretjecajnom prometnom trakom uz ograničenje brzine od 80 km/h. Predviđeno vrijeme trajanja radova je do 26.04.2018 godine.

-Zbog radova zatvorena je preticajna traka oba smjera od 36+500 km do 39+900 km i kroz tunele Vrtlinovec i Hrastovec. Promet se odvija voznim trakama i reguliran je privremenom prometnom signalizacijom. Radovi će trajati do daljnjega.

A5 ĐAKOVO-SREDANCI

A6 RIJEKA-ZAGREB

- Zbog radova zatvorena je prometna traka u tunelu Vršek u smjeru Rijeke.Predviđeno vrijeme trajanja radova 19.04.2018. 06:00h.

-Zbog radova zatvorena je vozna prometna traka u tunelu Vršek u smjeru Zagreba.Predviđeno vrijeme trajanja radova 19.04.2018. 06:00h.

-zbog radova od 3+100 km do 1+500 km u smjeru Zagreba zatvoren je vozni trak, promet teče usporeno pretjecajnim, uz ograničenje brzine na 60 km/h, Predviđeno vrijeme trajanja radova je do 8.6.2018.

-zbog radova od 23+500 do 17+200 km zatvoren je kolnički trak u smjeru Zagreba te se promet odvija dvosmjerno kolničkim trakom u smjeru Rijeke, uz ograničenje brzine od 60 km/h. Predviđeno vrijeme trajanja radova je do 08.06.2018 godine.

-zbog radova u tunelu Čardak u smjeru Zagreba zatvorena je pretjecajna prometna traka.

-zbog radova od 38+700 km do 42+200 km zatvorena je kolnička traka u smjeru Rijeke te se promet odvija dvosmjerno kolničkom trakom u smjeru Zagreba, uključujući i kroz tunel Lučice, uz ograničenje brzine od 60 km/h. Predviđeno vrijeme trajanja radova je do 08.06.2018.

-Zbog radova je zatvorena pretjecajna prometna traka od 38+100 km do 38+700 km u smjeru Rijeke.

-Zbog radova je zatvorena pretjecajna prometna traka u tunelu Veliki Gložac u smjeru Rijeke, do 15,00 sati dana 17. travnja.

-Zbog radova je zatvorena sporovozna prometna traka od 64+500 km do 65+000 km u smjeru Rijeke.

-zbog radova u tunelu Veliki Gložac u smjeru Zagreba zatvoren je pretjecajni trak (od 11. do 9. km).

-zbog radova u tunelu Tuhobić u smjeru Rijeke zatvoren je vozni trak od 57. +500 do 60. +300 km.

-zbog radova od 51. 300 do 52. km vozi se usporeno.

BRZA CESTA A6 KIKOVICA-RIJEKA/ČVOR OREHOVICA

-Zbog oštećene odbojne ograde zatvorena je zaustavna traka od 73+800 km do 74+000 km u smjeru Rijeke.

AUTOCESTA B8 ISTARSKI IPSILON

-do 22./23.4. od 22:00 do 06:00 sati zbog radova u tunelu Učka vozit će se uz privremenu regulaciju prometa i ograničenje brzine.

-zbog radova na vijaduktima Rebri i Sveti Stjepan između čvorova Cerovlje i Lupoglav vozi se naizmjence uz privremenu regulaciju prometa, a zabrana je prometa čija je širina veća od 3 metra;

RIJEČKA OBILAZNICA ČVOR OREHOVICA-ČVOR DIRAČJE

-zbog oštecenog kolnika na 26+550 km kroz tunel Katarina u smjeru G.P. Rupa vozi se uz ogranicenje brzine od 50 km/h.

-zbog oštećene prijelazne naprave na 20.+700 km, promet se od 21.+150 km do 20.+000 km u smjeru G.P. Rupa odvija uz ograničenje brzine od 60 km/h.

-zbog radova od 27. +250 do 25. +800 km u smjeru GP rupa vozi se jednim trakom usporeno.

A7 GP RUPA-DIRAČJE-dana 21. travnja 2018.god. u sklopu privremenog zaustavljanja i preusmjeravanja prometa na dionici riječke obilaznice A1 kod ulazno-izlaznih krakova sa glavne trase čvora Matulji i čvora Jurdani (smjer GP Rupa) u vremenu između 15,00 i 16,30 sati, zbog održavanja biciklističke utrke: na dijelu dionice riječke obilaznice, od čvora Matulji do čvora Jurdani, smjer GP Rupa (etapa 5), u subotu 21.04.2018. godine, vršiti će se odvijanje biciklističke utrke između 15:00h i 16:30h, u trajanju do 20 minuta. Utrka će se odvijati kroz zatvoreni dio čvora Matulji za promet (zatvoren zbog radova HC-a (od 16.03-01.06.2018.g.)) te dalje glavnom trasom AC A7 do čvora Jurdani, gdje će se prije dolaska sudionika utrke izvršiti zatvaranje za promet kraka čvora Jurdani (iz smjera GP Rupa u smjeru Zagreba). Reguliranje prometa provoditi će djalatnici nadležne PP MUP-A, uz logističku potporu djelatnika HAC-a.

A7 OREHOVICA-ŠMRIKA

DC102 KRČKI MOST

-21.04.2018. između 11:00 i 11:30 h, most Krk će biti zatvoren za sav promet u oba smjera u jednom trajanju od najviše petnaest minuta.

TUNEL UČKA

-do 22./23.4. od 22:00 do 06:00 sati zbog radova u tunelu Učka vozit će se uz privremenu regulaciju prometa i ograničenje brzine

A10 GRANICA BIH - PLOČE

A11 JAKUŠEVEC-LEKENIK

DC76 Baško Polje (D8) - Zagvozd (D62) - Grubine (D60) - Imotski - G.P. Vinjani Donji (gr. BiH)

-Obavijest korisnicima tunela Sv. Ilija: od 01.01.2018.god. u 00:00h ukida se cestarina za prolaz vozila svih kategorija kroz tunel.

GRAD ZAGREB I ZAGREBAČKA ŽUPANIJA

-do 30. travnja do 20,00 sati zbog radova Međugorska ulica na dijelu od Grižanske do Ulice Sv. L. Mandića bit će zatvorena za promet.Obilazni pravac bit će:Grižanska - Ulica Križnog puta – Međugorska

-do 30.travnja na državnoj cesti DC225 u Zaprešiću zbog premještanja državne ceste u zoni spoja s budućom obilaznicom Zaprešića, dionicom: Zaprešić - Prigorje Brdovečko vozit će se uz privremenu regulaciju. Obilazak za teretna vozila u tranzitu koja prometuju između Zagreba i GP Harmica bit će državnom cestom DC225 od čvora Jarek do čvora Zaprešić, krakom autoceste AC2 kroz čvor Zaprešić, državnom cestom DC1 od čvora Zaprešić do raskrižja s nerazvrstanom cestom kod West Gatea, nerazvrstanom cestom do raskrižja sa županijskom cestom ŽC2186 (Ulica bana Josipa Jelačića) te županijskom cestom ŽC2186 i gradskim ulicama Zaprešića do državne ceste DC225 u centru Zaprešića, u oba smjera

-do 01.svibnja zbog radova za sav promet bit će zatvorena raskrižje županijskih cesta ŽC2186 i ŽC2195 zbog izgradnje kružnog raskrižja u naselju Veliki Vrh kod Zaprešića. Bit će zatvorena za sav promet Ulica Matije Gupca na dijelu Ulice bana Josipa Jelačića-Kumrovečka cesta-Kupinska ulica, osim za vozila gradilišta. Obilazak u smjeru Pojatnog: Kumrovečka cesta-Kupinska ulica i obrnuto u smjeru Pušća/Zaprešić.

-državna cesta DC225, GP Harmica - Brdovec - Zaprešić - čvor Zaprešić (A2), zatvara se za sav promet u Zaprešiću, na dijelu kod željezničko-cestovnog prijelaza, u vrijeme izvođenja radova sanacije navedenog željezničko-cestovnog prijelaza. Obilazni pravac za sva vozila je Ulica maršala Tita (državna cesta DC225) – Ulica Ivana Jurmana – nerazvrstana novoizgrađena prometnica – Ulica maršala Tita (državna cesta DC225), u oba smjera.

-zatvorena je obilaznica Križa (ŽC3124). Vozi se kroz centar Križa,

-zbog oštećenja mosta kod naselja Kršlini zatvorena je lokalna cesta LC329700 na dionici Grdanjci-Gabrovica osim za vozila stanara na dionici do oštećenog mosta. Obilazak: Bregana-Grdanjci-Jarušje-Brezovac-Jelinići-Koretići-Gabrovica i obrnuto.

-zbog klizišta zatvorena je nerazvrstana cesta Hamor-Palačnik od naselja Hamor do raskrižja ceste Hamor-Palačnik-skretanje za Gregurić Breg. Obilazak: Samobor-Rude-Črnec-Palačnik i Samobor-Smerovišće-Gornji Gregurić Breg-Palačnik;

-do završetka sanacije klizišta zatvorena je ŽC3055 u Jastrebarskom, na dionici 9. km od DC1 u smjeru Plešivice do prijevoja na Plešivici. Obilazak za osobna vozila: Samobor-Kladje-Galgovo-Pavučnjak-DC1. Za teretna vozila: Samobor-DC231-čvor Sveta Nedjelja-A3-čvor Lučko-DC1-Jastrebarsko.

-do 28. kolovoza do 20,00 sati, zbog izvođenja radova izgradnje i rekonstrukcije (IV etapa), Radnička cesta na dijelu od Žitnjačke ceste do kružnog toka Petruševec zatvorena je za sav promet. Obilazak je: Radnička (sjever) – Žitnjačka – Ulica Žitnjak – Radnička (jug) – Domovinski most i obratno. Za vrijeme izvođenja predmetnih radova pristup naselju Petruševec biti će omogućen putem novoizgrađene privremene prometnice na zapadnoj strani Radničke ceste. Uspostavom privremene regulacije prometa biti će zabranjeno prometovanje teretnim vozilima gore navedenim obilaznim pravcem te će ista biti preusmjerena na čvor Buzin odnosno čvor Ivanja Reka.

-od 19.04.2018. god. od 22:00 sata do 20.04.2018.god. do 06:00 sati zbog postavljanja krana bit će zatvorena za sav promet Palmotićeva ulica u zoni raskrižja sa Jurišićevom ulicom. Obilazak: Ribnjak-Vlaška-Derenčinova.

-od 19.04.2018. god. od 17:00 sati do 23.04.2018. god. do 05:00 sati zbog radova bit će onemogućeno kretanje vozila istočnom stranom Trga kralja Tomislava od ulica Augusta Šenoe do Ulice kneza Branimira. Obilazak: Trg kralja Tomislava-Augusta Šenoe-Palmotićeva-Ulica kneza Branimira.

-u petak, 20.04.2018. god. od 00:00 do 05:00 sati zbog radova bit će zatvoren podvožnjak savska/Slavonska. Vozit će se gornjom razinom podvožnjaka Savska/Slavonska.

KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA

-do 30.lipnja na državnoj cesti DC206 od mjesta Hum na Sutli (granični prijelaz Hum na Sutli) do mjesta Kostel, uvodi se zabrana prometa za sva vozila u vrijeme izvođenja radova obnove kolnika. Obilazni pravac za sva vozila koja žele prometovati od Huma na Sutli prema Pregradi bit će državnom cestom DC207 od mjesta Hum na Sutli (granični prijelaz Hum na Sutli) do naselja Đurmanec, državnom cestom DC1 od naselja Đurmanec do Krapine i državnom cestom DC206 od Krapine preko naselja Petrovsko prema Pregradi (Kostelu), u oba smjera.

-zbog odrona, do daljnjeg, zatvorena je državna cesta Pregrada-Hum na Sutli. Obilazak za vozila do 10t je Plamenščina-Klenovac. Obilazak za vozila iznad 10t je državnima cestama DC1 i DC207

-zatvorena je za sav promet nerazvrstana cesta NC1 Sveti Matej-Planina Gornja od 0. km + 300 do 1. km + 450 zbog sanacije kolnika uslijed odrona. Obilazak je državnom cestom DC29 Marija Bistrica-Kašina-Sesvete.

VARAŽDINSKA ŽUPANIJA

-državna cesta DC22 Možđenec-Sudovec u Sudovcu otvorena je za vozila do 3,5 t (ukupna masa nosivosti). Za vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 t nosivosti obilazak je i dalje preko Visokog.

-do 18.svibnja zatvorena je državna cesta DC2 kroz grad Varaždin preko nadvožnjaka Vilka Novaka. Obilazak je preko autoceste A4 od Zamlake preko čvorova Ludbreg i Varaždin, državnim cestama DC2,DC528 i DC3 do Hrašćice i obratno, a za lokalni promet je gradskim ulicama.

MEĐIMURSKA ŽUPANIJA

KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKA ŽUPANIJA

BJELOVARSKO-BILOGORSKA ŽUPANIJA

-do daljnjega zatvorena je cesta na području općine Kapela u Ulici 1. svibnja-Stanići.

-od 20.04.2018. god do 25.04.2018.god u vremenu od 08:00 do 17:00 sati zbog radova bit će zatvorena za sav promet lokalna cesta LC37111 Velika Mlinska-Mlinski Vinogradi.

SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA:

-od 5. veljače od 13 sati do završetka sanacije mosta zatvorena je županijska cesta ŽC3238 (žC3234- M. Gradac-Dragotina) u mjestu Mali Gradac. Obilazak je Mali Gradac-DC6 (Dragotina-Maja)-ŽC3234 (Majski Trtnik-Vlahović)-ŽC3238 Martinovići-Mali Gradac i obratno

-do 22.svibnja zatvorena je državna cesta DC36 Gladovec-Pokupski-Žažina u naselju Pokupsko. Obilazak za sav promet: Pokupsko – DC31 – Podvornica– ŽC3116 – DC536 – Buševec – D30 (smjer Lekenik) –Žažina i obratno.

-od 16. travnja do 1.lipnja od 7 do 17 sati (uključujući subote) vozit će se uz privremenu regulaciju prometa, naizmjence, jednim trakom, na LC59025 u naselju Rastovača, zbog izgradnje vodovoda

VIROVITIČKO-PODRAVSKA ŽUPANIJA

BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA

-od 13. travnja bit će prekidan promet od 07:00 do 17:00 županijskom cestom Vranovci-Trnjani (ŽC4202), zbog radova.

POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

-do 30.lipnja zbog radova na državnoj cesti DC46 na dionici u gradu Đakovu u Ulici Petra Preradovića i Pavićevoj ulici promet je prekinut. Obilazno se vozi županijskom cestom ŽC4146 kroz Đakovo-obilaznica Đakova (DC7)-lokalna cesta kroz naselje Budrovci (LC44136).

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA

-do 01.svibnja zatvara se dionica državne ceste DC57 Vukovar-Orolik u Vukovaru, na Trgu Matije Gupca, od raskrižja Ulice Sajmište /Ulice Europske unije do raskrižja s Ulicom A. Šenoe. Teretna vozila u tranzitu u smjeru GP Ilok preusmjerit će se na obilazak: DC2 Vukovar-DC55 Vinkovci-DC46 Tovarnik-ŽC4173 Sotin i obratno. Ostala vozila preusmjertit će se na obilazak gradskim prometnicama.

-do 15.svibnja u 23:55 bit će zatvorena DC537 Slakovci-Otok-čvor "Spačva" u Ulici kralja Petra Krešimira IV u gradu Otoku. Vozit će se obilazno gradskim ulicama na području grada Otoka.

KARLOVAČKA ŽUPANIJA

-zbog rekonstrukcije mosta Hambarište na DC42, izvršeno je ojačanje Perić mosta (most Ljubošina) na D42, te se za Perić most uvodi privremena zabrana prometa za motorna vozila čija ukupna masa prelazi 20t i osovinsko opterećenje prekoračuje 8t. Obilazni smjer na relaciji Vrbovsko-Ogulin za vozila ukupne mase do 15t, biti će lokalnom cestom L58036 (Vrbovsko-Kučaj-Okruglica) u oba smjera. Za vozila na relaciji Vrbovsko-Ogulin teža od 15t obilazni smjer je autocestom A1(čvor Vrbovsko-čvor Bosiljevo) i A6(čvor Bosiljevo-čvor Ogulin) u oba smjera. Radovi traju do 31.12.2018.

-zbog klizišta i odrona zatvorena je županijska cesta Stative-Jaškovo za vozila čija ukupna masa prelazi 8 t (ŽC3144). Obilazak: Stative-Karlovac-Mahićno (DC6, DC1 i DC228);

-zbog klizišta i odrona zatvorena je LC34011 na dionici Gorniki-Lović Prekriški, za vozila čija ukupna masa prelazi 2t. Obilazak je kroz Dvorište Vivodinsko (ŽC3097);

-zbog klizišta i odrona zatvorena je LC 34004 Kašt-Brašljevica za vozila čija ukupna masa prelazi 2t. Obilazak je reguliran privremenom signalizacijom;

-zbog radova na mostu u Gornjem Pokupju za sva vozila iznad 15 tona zatvorena je županijska cesta ŽC 3297 Karlovac-Ozalj. Obilazak je kroz mjesta: Ribnik ili Draganić.

LIČKO-SENJSKA ŽUPANIJA

PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA

-zabrana je prometa za sva vozila na cesti ŽC5062 Selce-Jargovo-Bribir zbog urušavanja uslijed djelovanja klizišta. Obilazak je preko Novog Vinodolskog;

-od 21. ožujka od 12:00 bit će zbog radova zatvoreno raskrižje državne ceste Matulji-tunel Učka (DC3 i DC8). Promet će se preusmjeriti autocestom A7 preko čvorova Jurdani i Diračje. (Obilazak iz smjera Rijeke prema Opatiji je preko čvora Diračje i državnom cestom DC304 preko Matulja. Iz smjera tunela Učka prema Opatiji i Matuljima obilazak je preko čvora Jurdani. Iz smjera Rupe obilazak prema Opatiji i Matuljima je preko čvora Jurdani.

-do 30.04.2018.g. privremena je zabrana prometovanja u Radnoj zoni R 27 na županijskoj cesti ŽC 5205 od Mavrinaca u smjeru Bakra i preusmjeravanje obilaznim pravcem preko javne ceste L 58110 Cernik – Kukuljanovo. Zbog izvođenja radova na polaganju infrastrukture u radnoj zoni R 27 na dijelu uz javnu cestu ŽC 5205 u Kukuljanovu od kružnog križanja kod BAUHAUSA nastavno sjeverno prema Mavrincima u nogostupu sa zapadne strane uz Lesninu u dužini od cca 200 metara privremeno se zabranjuje prometovanje dijelom javne ceste za smjer Bakar i uspostavlja se privremena regulacija prometa u široj zoni zatvorene dionice javne ceste i promet preusmjerava obilaznim pravcem preko javne ceste L 58110 i dalje nerazvrstanom cestom uz poslovnu zgradu Industrijske zone d.o.o. Bakar.

-Zbog održavanja biciklističke utrke „Tour of Croatia“ dana 20.04.2018. za sav promet bit će zatvorene od 15:15 do 17:30 sati slijedeće ulice: Jadranska magistrala iz smjera Novog Vinodolskog do istočnog ulaza u Grad Crikvenicu te ulice Zidarska, Kotorska, Vinodolska, Frankopanska, Ivana Skomerže i Trg Stjepana Radića. Također će biti zatvorena parkirališta: Ivana Skomerže (06:00-17:30), Petak (06:00-17:30), Kotorska (07:00 – 17:30), Vinodolska (07:00-17:30), Dubračina, Riviera, Stadion i Stadion Zapad (15:15-17:30).

ISTARSKA ŽUPANIJA

-do 6. svibnja 2018. bit će zatvorena državna cesta DC75 kroz Karigador, zbog rekonstrukcije državne ceste.

-do 18.svibnja do 17:00 sati zbog radova zatvorena je DC75 Zambratija-Umag kod ulaza u kamp Stella Maris. Obilazak za vozila do 8t ukupne mase je preko Murina (LC50004), a za vozila preko 8t ukupne mase preko Sv. Marije na Krasu (ŽC5003).

-do 22.lipnja zatvorena je županijska cesta ŽC5041 Kukci-Gediči. Obilazak: Kukci-Nova Vas-Gediči.

ZADARSKA ŽUPANIJA

-za sav je promet zatvorena županijska cesta Visočane-Poličnik (ŽC6014) zbog sanacije mosta oštećenog uslijed poplava.

-do 4. svibnja na državnoj cesti DC407 bit će zatvoren sjeverni kolnik Ulice Ante Starčevića od raskrižja sa Ulicom 7 Domobranske pukovnije do križanja sa Ulicom Franje Tuđmana. Vozi se dvosmjerno južnim kolnikom uz privremenu regulaciju prometa.

ŠIBENSKO-KNINSKA ŽUPANIJA

-14.travnja od 10 do 13 sati zbog održavanja atletske utrke privremeno će se zatvoriti državna cesta DC59 na predjelu Burnum. Obilazak za osobna vozila: Ivoševci(skretanje prije Rudele)-Biovičino Selo-Ervenik-Mokro Polje-Radučić. Obilazak za tertena vozila i autobuse: Knin-Drniš-Skradin-Bribirske Mostine i obratno.

SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA

-do 15. lipnja u 14 sati zbog radova rekonstrukcije raskrižja DC8 (Jadranska magistrala) i Ulice Antuna Gustava Matoša u Solinu bit će zatvoren istočni i zapadni spoj ŽC6270 Ulica Antuna Gustava Matoša na Jadransku magistralu (DC8). Obilazak je Petra Hektorovića-Marka Marulića-Splitska ulica. Od 24.03. u 12:00 sati zatvara se prilazna rampa iz smjera rotora Bilice na DC8 prema Kaštelima. Obilazak je DC8 (Ulicom Zbora narodne garde) u smjeru Splita, polukružno okretanje na raskrižju s Ulicom Domovinskog rata prema Kaštelima.

-zbog urušavanja potpornog zida prometnice za sav promet zatvara se dio lokalne ceste LC67124 DC8-Brzet-Nemira od 2.km + 200 do 2. km + 300 u Nemiri;

-do daljnjega za teretna vozila i autobuse zatvorena je državna cesta DC62 u Zagvozdu kod crkve. Obilazak je cestom pored groblja, dok osobna vozila prometuju uz privremenu prometnu signalizaciju, semaforima;

-do daljnjeg zbog radova zatvara se županijska cesta ŽC6145 u Dugopolju. Obilazak je preko lokalne ceste LC67076 tj. Ulicom Domovinskog rata kroz Dugopolje.

- do daljnjega zbog radova zatvara se dio lokalne ceste kroz mjesto Krivodol. Obilazak je preko Grubina.

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

-zbog građevinskog miniranja u zoni zračne luke Dubrovnik, od 16. travnja do 04. svibnja, od 15:00 do 18:00 sati povremeno će se, na 10 minuta, prekidati promet na Jadranskoj magistrali (DC8).

-do 1. srpnja 2018. godine za sav promet bit će zatvoren granični prijelaz Vitaljina, zbog radova. Moguće je koristiti granični prijelaz Karasovići.

SREDIŠNJA I SJEVEROZAPADNA HRVATSKA:

GRAD ZAGREB I ZAGREBAČKA ŽUPANIJA

-do 25. travnja na državnoj cesti DC1 između 17. km + 600 i 18. km + 300, kod trgovačkog centra West Gate zbog izmjene šahtova, vozi se desnim trakom iz smjera Krapina-Zaprešić;

-do 25. svibnja u 20 sati na državnoj cesti DC10 na dijelu između čvorova Dubrava i Prilesje, uspostaviti će se privremena regulacija prometa zbog izgradnje benzinske postaje uz sjeverni dio kolnika državne ceste. Privremenom regulacijom prometa zauzet će se desna prometna traka te će se sav promet odvijati usporeno po lijevoj prometnoj traci. Od čvora Prilesje do čvora Konak zatvoren je desni trak, vozi se uz ograničenje brzine

-na državnoj cesti (brza cesta) DC14 kod odmorišta Špičkovina vozi se uz privremenu regulaciju prometa i ograničenje brzine od 40 km/h.

-do 16.kolovoza zbog rekonstrukcije objekta Palmotićeva 11, Jurišićeva 22 ,na Palmotićevoj ulici zauzimat će se istočni prometni trak, a promet će se odvijati po preostalom dijelu kolnika (po dva prometna traka). Prilikom predmetnih radova autobusno stajalište bit će izmješteno južno od raskrižja sa Amruševom ulicom.

KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA

-do 15.svibnja 2018. trajat će radovi na DC14 brzoj cesti Popovec-Marija Bistrica-Zabok (dionica Zlatar Bistrica-Andraševec - faza III i dionica Zlatar Bistrica -Andraševec - faza VI). Vozit će se suženim kolnikom, uz privremenu regulaciju.

-do 22. svibnja na državnoj cesti Zlatar Bistrica-Možđenec između mjesta Zlatar Bistrica i Konjščina vozit će se uz privremenu prometnu regulaciju

VARAŽDINSKA ŽUPANIJA

-do 14. travnja u 17,00 sati vozi se naizmjence, uz semafore, na državnoj cesti DC2 Zamlaka-Vrbanovec.

MEĐIMURSKA ŽUPANIJA

KARLOVAČKA ŽUPANIJA

- do 15. lipnja u 15 sati na državnoj cesti DC1 zbog radova na mostu Slunj između Budačke Rijeke i Grabovca (od 28. km + 865 do 29. km +025) vozit će se naizmjence, uz semafore;

-do 30. travnja u 17,00 sati vozit će se uz privremenu regulaciju prometa (pomoću pokretnih semafora, naizmjence) na državnoj cesti DC1 na dionici Točak-Hrvatski Blagaj, zbog radova.

-do 30.travnja do 18,00 sati u vrijeme izvođenja radova na obnovi državne ceste DC1 i izgradnji nogostupa u naselju Goljak i Lug, Općina Draganić, na dionici 009 Jastrebarsko - Karlovac, od km 11. +014 do 14. +615 km, prometuje se se naizmjence, propuštanjem vozila jednim prometnim trakom pomoću pokretnih semafora.

KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKA ŽUPANIJA

-na državnoj cesti (DC28) Cugovec-Glog vozi se uz ograničenje brzine (60 km/h).

BJELOVARSKO-BILOGORSKA ŽUPANIJA

-do 15.11.2018. god. do 17:00 sati zbog radova na državnoj cesti DC5 u mjestu Badljevina na dionicama od 11. +177 do 13. 431 km i od 0. do 1. +300 km.

SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA

ISTOČNA HRVATSKA:

VIROVITIČKO-PODRAVSKA ŽUPANIJA

-na ŽC4030 Orahovica-Kutjevo zabrana je prometa za vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 t, osim autobusa, iz razloga nemogućnosti prometovanja tih vozila u mjestu Orahovica.

POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA

BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA

-do 21. travnja do 17 sati vozit će se uz privremenu regulaciju prometa na državnoj cesti DC7 u Velikoj Kopanici na križanju sa županijskom cestom ŽC4218 (UIica Ivana Filipovića).

-do 25. travnja do 17:00 sati zbog radova na rekonstrukciji raskrižja i izgradnje kružnog toka prometa državne ceste DC313 sa županijskim cestama ŽC4157 Ulica Maksimilijana Benkovića i ŽC4240 Ulica kralja Petra Svačića u Novoj Gradiški vozi se uz privremenu regulaciju.

-do 8. rujna do 18,00 sati u Slavonskom Brodu vozi se uz privremenu regulaciju prometa na državnoj cesti DC72 - Ulica Petra Svačića;

-do 30.rujna zbog radova na vodoopskrbnom sustavu u zaštitnom pojasu DC7 između naselja Vrpolje i Velika Kopanica vozit će se uz privremenu regulaciju prometa.

-do 15.11.2018. god. do 17:00 sati zbog radova na državnoj cesti DC5 u mjestu Badljevina na dionicama od 11. +177 do 13. 431 km i od 0. do 1. +300 km.

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

-do 30. lipnja državnom cestom Slatina-Donji Miholjac (DC34) vozit će se naizmjence između mjesta Gezinci i Podravska Moslavina, zbog radova

-do 30. travnja uz privremenu regulaciju prometa vozit će se na državnoj cesti DC518 na području grada Osijeka, zbog rekonstrukcije priključka ceste južnog Stadionskog naselja grada Osijeka na državnu cestu DC518.

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA

-od 16. travnja u 08:00 sati do 20. travnja do 16 sati vozit će se uz privremenu regulaciju prometa u Vinkovcima u Ulici kralja Zvonimira (DC55)

- do 1. srpnja bit će na snazi privremena regulacija prometa na državnoj cesti DC214, između naselja Bošnjaci i Posavski Podgajci, za vrijeme izvođenja radova na izvozu drvne mase sa postojeća dva šumska puta na državnu cestu. će se odvijati usporeno prema postavljenoj privremenoj prometnoj signalizaciji.

-do 31. srpnja zbog radova na državnoj cesti DC 2 u Vukovaru u Kudeljarskoj ulici i Ulici Priljevo vozit će se uz privremenu regulaciju prometa usporeno kroz gradilište

-do 15. travnja zbog radova na državnoj cesti DC519 u naselju Borovo vozi se uz privremenu regulaciju semaforima, naizmjence. Promet teretnih vozila koja se kreću u smjeru GP Ilok preusmjerava se na državnu cestu DC2 Osijek-Nemetin-DC213 Sarvaš i granični prijelaz Erdut.

-do 28. travnja do 18,00 sati - izvoz drvne mase sa postojećeg šumskog puta na državnu cestu DC55 na dionici br. 002 (Vinkovci - Županja) u km 11+100, na dijelu ceste između raskrižja državne ceste DC55 sa županijskom cestom ŽC4193 (skretanje za Privlaku) i raskrižja državne ceste DC55 sa lokalnom cestom LC46023. Za vrijeme radova promet će se odvijati prema postavljenoj privremenoj prometnoj signalizaciji.

-do 30. lipnja u Vukovaru radovi su na državnoj cesti DC2 u Ul. Stjepana Radića i Ul. bana Josipa Jelačića te u raskrižju državne ceste DC2 i državne ceste DC57 Ul. A. Augustinčića. Promet teče naizmjence, jednim trakom.

GORSKA HRVATSKA I SJEVERNO HRVATSKO PRIMORJE

LIČKO-SENJSKA ŽUPANIJA

PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA

-od 17.04. u 07:30 sati zbog redovitog održavanja na DC403 Ulica Nikole Tesle u Rijeci vozit će se uz privremenu regulaciju.

-od 16.04. 2018 u 08:00 sati do 27.04. 2018 do 15:00 sati na DC304 Kastav (Ž5047)-čvor Diračje (A7)-Rijeka (D8) zbog spajanja kanalizacijskog priključka u naselju Rubeši vozit će se naizmjence, uz regulaciju semaforima. U slučaju gužvi izvođač radova dužan je uspostaviti ručno reguliranje prometa.

-do 20. travnja u 15 sati zbog na dionici državne ceste DC3 Delnice - Rogozno vršit će se uklanjanje stabala (u etapama) uz prekide prometa do 10 minuta;

-do 30. travnja na državnoj cesti DC42 Vrbovsko-Josipdol od 3. km + 350 do 5 km+ 150 vozit će se uz privremenu regulaciju prometa;

-do 30.travnja zbog radova na obnovi kolnika državne ceste DC42 u Vrbovskom vozi se uz privremenu regulaciju semaforima;

-zbog urušavanja potpronog zida na državnoj cesti DC3 između naselja Skrad i Kupjak (Šubetov most) vozi se uz privremenu signalizaciju, usporeno, u oba smjera;

-Večeras od 22:00 do 19.04. do 16:00 sati zbog radova na državnoj cesti DC8 u Rijeci kod hotela Kontinental, na državnoj cesti DC3 u tunelu Banska Vrata te u ulicama Vukovarskoj i Čandekovoj vozit će se uz privremenu regulaciju prometa.

-Tijekom nadolazećeg vikenda od 21. do 22. travnja 2018. godine u Malom Lošinju se održava utrka svjetskog kupa u downhillu, pa se očekuje pojačaniji promet na cestama otoka Krka, Cresa, Lošinja te u trajektnim lukama Valbiska-Merag i Brestova-Porozin

ISTRA

-od 18. travnja u 08,00 sati do 25. travnja u 16,00 sati 2018. god. zbog radova na izgradnji prilaza na državnu cestu DC75 sa benzinske postaje u Umagu - zona Marketi vozit će se uz privremenu regualciju prometa;

-do 30.svibnja zbog radova na izgradnji kružnog raskrižja (DC66-DC75/DC400-DC421) Zračna luka Pula vozi se uz privremenu regulaciju;

-od 18. do 21. travnja od 8 do 14 sati uz državnu cestu DC66 vozit će se uz privremenu regulaciju prometa.

JUŽNA HRVATSKA (DALMACIJA I ZALEĐE):

ZADARSKA ŽUPANIJA

-do 1.lipnja na Jadranskoj magistrali (DC8) u mjestu Murvica Gornja vozi se usporeno uz privremenu regulaciju prometa,

-do 01. svibnja do 15:00 sati zbog radova uklanjanja drvne mase sa ruba pokosa na dijelu županijske ceste ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac vozit će se uz privremenu regulaciju prometa jednim trakom.

ŠIBENSKO-KNINSKA ŽUPANIJA

-do 14. lipnja u 17,00 sati vozi se uz privremenu regulaciju prometa na Jadranskoj magistrali (DC8) od autocampa Adriatic do nadvožnjaka Primošten A u Primoštenu. Preporuča se obilazak: Dolac-Podgreben-Primošten.

SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA

-od 17. travnja od 5.00 sati do 1. lipnja gotovo svaki dan obavljat će se pratnja vangabartinog tereta na putu od Sjeverne luke do Blata na Cetini. Izvanredni prijevoz tereta uz tehničku i policijsku pratnju odvijati će se od Sjeverne luke prometnicama ulica Solinska - Domovinskog rata - ZNG – Brza cesta (Solin – Klis) – čvor Dugopolje – čvor Blato na Cetini. Obzirom da se radi o izvanrednim prijevozima koji u ukupnoj dužini iznose više stotina metara, pozivamo sve vozače i ostale sudionike u prometu da poštuju naredbe policijskih službenika na cijeloj dionici a posebno u dijelu tunela (prilaz, prolazak i izlaz iz tunela) gdje je potreban poseban oprez jer će policijski službenici onemogućiti pretjecanje tereta.

-na državnoj cesti DC60 kod Trilja, zbog redovitog održavanja kolnika vozi se uz privremenu regulaciju.

-do 22.travnja zbog sanacije klizišta vozi se prema privremeno postavljenoj signalizaciji na Jadranskoj magistrali (DC8) između Splita i Omiša u mjestu Jesenice, predio Suhi Potok.

-do 18. svibnja u 17.00 sati vozi se naizmjence na D76 Zagvozd (D62)–Grubine (D60), poddionica prolaz kroz naselje Poljica

-do 25.svibnja u 17 sati zbog izgradnje nogostupa uz državnu cestu DC1 Knin-Sinj od naselja Suhač do Karakašice vozit će se uz privremenu regulaciju prometa, te u određenim fazama radova naizmjence, jednim trakom (uz semafore).

-do 6. lipnja vozi se uz privremenu regulaciju prometa na državnoj cesti DC60 od naselja Cista Provo do naselja Cista Velika, zbog dogradnje pješačkog pločnika na DC60

-do 06.lipnja zbog izgradnje nogostupa uz državnu cestu D60, Trilj – Cista Provo, promet se kroz naselje Cista Velika odvija uz privremenu regulaciju prometa. Za vrijeme radova prometuje se jednim prometnim trakom naizmjeničnim propuštanjem vozila iz suprotnih smjerova uz pomoć svjetlosne signalizacije (semafora).

-do 15.lipnja na Jadranskoj magistrali (DC8) u Podgori u tijeku su radovi na rekonstrukciji zapadnog ulaza u grad, vozi se jednim trakom, uz regulaciju semaforima, a vozila se propuštaju naizmjence.

-do 26.svibnja do 18:00 sati zbog radova na Jadranskoj magistrali (DC8) u Makarskoj na predjelu "Moča" vozi se jednim trakom naizmjeničnim propuštanjem vozila uz semafore.

-na državnoj cesti D409 kod zračne luke „Split“, zbog nastavka radova izgradnje pješačkog nathodnika promet u zoni nathodnika teče dvosmjerno, novoizgrađenom privremenom devijacijom;

-do 15.06.2018. god. do 12:00 sati zbog radova na državnoj cesti DC1 Sinj-čvor Klis grlo na južnom i sjevernom ulazu u Dicmo vozit će se dvosmjerno uz privremenu regulaciju prometa.

-do 15. svibnja 2018. god. na državnoj cesti DC8 u Podstrani (kod hotela Lav) prometuje se uz privremenu regulaciju prometa jednim prometnim trakom, naizmjence.

-zbog radova na Jadranskoj magistrali (DC8) u Splitu na nadvožnjaku Visoka vozi se uz privremenu regulaciju prometa i ograničenje brzine.

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

Vozi se uz privremenu regulaciju prometa semaforima (naizmjence) na dionicama Jadranske magistrale (DC8):

-od 7 do 17 sati u mjestu Doli;

-od 7 do 17 na Jadranskoj magistrali (DC8) na uređenju raskrižja Banja i Majkovi u mjestu Slano promet će biti reguliran privremenom prometnom signalizacijom uz upotrebu semafora. Predviđeno trajanje radova je 120 dana.

Ograničenja za teretna vozila-od 01.ožujka 2018.do 01.ožujka 2019. zabrana je prometa teretnim automobilima s priključnim vozilom na ŽC3124 granica Sisačko-moslovačke županije-Voloder-Kutina-Novska (DC47).

-od 01.ožujka 2018.do 01.ožujka 2019. zabrana je prometa teretnim automobilima s priključnim vozilom na ŽC3252 od Novske (DC312)-Borovac-granica Sisačko-moslovačke županije

-na županijskoj cesti ŽC4030 Orahovica-Kutjevo zabrana je za prometa za vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona (osim autobuse) zbog nemogućnosti prometovanja tih vozila u mjestu Orahovica

-za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 t zatvorena je županijska cesta između Gornjeg i Donjeg Stupnika u ulici Sv. Benedikta (ŽC3067), zbog oštećenja trupa i kolnika ceste.

-lokalna cesta LC37069, u mjestu Samarica zbog klizišta i odrona, zatvorena je za sva teretna vozila.

-do 01. ožujka 2018. godine od 0-24 sata, zabranjuje se promet teretnim vozilima s priključnim vozilom na ŽC3124 granica Sisačko-moslavačke županije-Voloder-Kutina-Novska (DC47) te na ŽC3252 Novska (DC312)-Borovac-granica Sisačko-moslavačke županije. Obilazak je autocestom A3. Zabrana se ne odnosi na vozila trgovačkih društava ili obrta koji imaju sjedište uz županijske ceste na kojima je zabranjen promet te vozila koja uz te ceste obavljaju utovar, istovar ili servis vozila.

-do kraja sanacije kolnika zabranjuje se promet vozilima čija ukupna masa prelazi 7,5t na lokalnoj cesti LC31109 Dugo Selo-Puhovo-Črnec Dugoselski-ŽC3073.

-do završetka sanacije kolnika za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 t zatvorena je ŽC3067 u ulici Sv. Benedikta, zbog znatnog oštećenja trupa i kolnika ceste.

-zbog oštećenja kolnika na LC 31149 kod raskrižja sa ŽC 3299 u smjeru Kušanca te kod raskrižja sa ŽC3117 u smjeru Gradića zabrana je prometa za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7.5. tona

-zbog oštećenja kolnika zabranjen je promet vozilima ukupne mase veće od 10t na DC505 čv. Bobovica-Bregana- čv. Jankomir-A6-Zagreb-Karlovac i dalje DC505 od Karlovca do Krašića.

-zbog klizišta i odrona zatvara se ŽC3144 Stative-Jaškovo za vozila čija ukupna masa prelazi 8 t. Promet će teći obilazno: DC6, DC1 i DC228.

-zbog klizišta i odrona zatvara se LC34011 na dionici Gorniki-Lović Prekriški, za vozila čija ukupna masa prelazi 2t, vozit će se obilazno ŽC3097.

-zbog klizišta i odrona zatvara se LC 34004 Kašt-Brašljevica za vozila čija ukupna masa prelazi 2t, a promet će se preusmjeriti nerazvrstanim cestama.

-zbog radova na mostu u Gornjem Pokupju za sva vozila iznad 15 tona zatvorena je županijska cesta ŽC3297 Karlovac-Ozalj. Obilazak je mjestima: Ribnik odnosno Draganić.

-do daljnjega zabranjen je promet svim vozilima iznad 6 tona na lokalnoj cesti LC33006 Kolodvorska ulica u Lekeniku u duljini od 650 m.

-nedjeljom od 6 do 22 sata na državnoj cesti DC2 od Varaždina do Dubrave Križovljanske zabranjen je promet teretnim vozilima najveće dopuštene mase iznad 7,5 t.

-u gradu Virovitici zabrana je prometa teretnim vozilima čija najveća dopuštena masa prelazi 7,5 t na dijelu državne ceste DC2 od kružnog toka na istoku do zapadne obilaznice na zapadu. Vozila se iz smjera Osijeka sa DC2, ulice Stjepana Radića (kružni tok) preusmjeravaju na Vinkovačku cestu, Vukovarsku ulicu, Bilogorsku ulicu, zapadnu Virovitičku obilaznicu DC5 i ponovno na DC2 u pravcu Korije i obrnuto.

-na lokalnoj cesti LC37101 u mjestu Krivaja zabranjen je promet za sva teretna vozila zbog oštećenja kolnika uslijed klizišta. Ostala vozila prometuju naizmjence, jednim kolničkim trakom uz privremenu prometnu signalizaciju.

-zbog rekonstrukcije mosta Hambarište na D42, izvršeno je ojačanje Perić mosta (most Ljubošina) na D42, te se za Perić most uvodi privremena zabrana prometa za motorna vozila čija ukupna masa prelazi 20t i osovinsko opterećenje prekoračuje 8t. Obilazni smjer na relaciji Vrbovsko-Ogulin za vozila ukupne mase do 15t, biti će lokalnom cestom L58036 (Vrbovsko-Kučaj-Okruglica) u oba smjera. Za vozila na relaciji Vrbovsko-Ogulin teža od 15t obilazni smjer je autocestom A1 (čvor Vrbovsko-čvor Bosiljevo) i A6 (čvor Bosiljevo-čvor Ogulin) u oba smjera.

Korisni telefonski brojevi

19.4.2018. 14:43

pomoć na cesti 1987

- iz inozemstva (1) +385 1 1987

- iz inozemstva (2) +385 1 4693 700

stanje na cestama 072 777 777

- iz inozemstva +385 1 464 0800

info za članove 0800 9987

Prognoza prometa za sutra

19.4.2018. 14:43

Prometna prognoza za 20.04.2018.

Zbog bure moguća su ograničenja za pojedine skupine vozila na cestama u podvelebitskom području.

Večeras od 20 do 5 sati ujutro bit će zatvorena dionica autoceste A2 Zagreb-Macelj između čvorova Krapina i Trakošćan u oba smjera. Obilazak je državnom cestom DC1.

Tijekom vikenda od 21. do 22. travnja 2018. godine u Velom Lošinju se održava utrka svjetskog kupa u downhillu, pa se očekuje pojačaniji promet na cestama otoka Krka, Cresa, Lošinja te u trajektnim lukama Valbiska-Merag i Brestova-Porozina.

Zbog održavanja međunarodne biciklističke utrke Tour of Croatia vozit će se uz posebnu regulaciju prometa 20. travnja do 12,30 do 17,30 sati na ruti kojom prolaze: Starigrad-Senj-Novi Vinodolski-Crikvenica-Bribir-Novi Vinodolski-Crikvenica. Od 15,30 do 16,40 sati bit će zatvorena Jadranska magistrala (DC8) od Novog Vinodolskog do Crikvenice.

Pojačan promet osobnih vozila u oba smjera očekujemo na graničnim prijelazima: Stara Gradiška, Slavonski Brod i Županja.

Pojačan promet teretnih vozila očekujemo na graničnim prijelazima Pasjak, Rupa, Bregana, Macelj i Bajakovo.

U trajektnom i katamaranskom prometu ne očekujemo poteškoće.

izvor:www.hak.hr

Facebook

Zbog prometne nesreće na autocesti A3 Bregana-Lipovac kod odmorišta Lipovljani, na 116. +100 km us mjeru Bregane savjetujemo vozačima da voze opreznije. Zbog održavanja međunarodne biciklističke utrke Tour of Croatia, danas do 17:30 sati, vozi se...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program