Prethodni članak
Sljedeći članak

Županija ponovno bira najbolje volontere i volontersku akciju

Priznanja se dodijeljuju u tri kategorije

Krapinsko-zagorska županija objavila je javni poziv 'Volonter/ka godine' i 'Volonterska akcija godine' za 2017. godinu. Podsjetimo, riječ je o godišnjom priznanju koje dodjeljuje Krapinsko-zagorska županija u suradnji s Volonterskim centrom VolontirAJMO za volonterski doprinos kojim volonteri/ke i volonterske akcije, a doprinose poboljšanju kvalitete života osobe/a, skupine/a osoba ili općoj dobrobiti, aktivnom uključivanju osobe/a ili skupine/a u društvena zbivanja, razvoju humanijeg društva i volonterstva.

Priznanje se dodijeljuje u tri kategorije – 'VOLONTER/KA GODINE' (mladi od 15 do 30 godina), VOLONTER/KA GODINE (za odrasle starije od 31 godinu' i 'VOLONTERSKU AKCIJU GODINE'.

Prijedlog kandidata/kinje odnosno akcije mogu podnijeti organizatori volontiranja u smislu članka 7. Zakona o volonterstvu (Narodne novine, broj 58/07 i 22/13) (udruga, zaklada, fundacija, sindikat, vjerska zajednica, javna ustanova, turistička zajednica, državno tijelo i tijelo lokalne i područne (regionalne) samouprave) sa sjedištem na području Krapinsko-zagorske županije; korisnici organiziranog volontiranja (fizičke ili pravne osobe koje primaju usluge volontiranja).

Organizatori i korisnici organiziranog volontiranja, kao predlagatelji, mogu podnijeti najviše dvije prijave za svaku od kategorija.

U kategorijama volontera/ki godine predložena može biti svaka fizička osoba koja obavlja volonterske aktivnosti sukladno odredbama Zakona o volonterstvu, ima navršenih 15 godina i više, volontirala je u organizacijama koje su definirane Zakonom o volonterstvu kao organizatori volontiranja (udruge, zaklade, fundacije, sindikati, vjerske zajednice, javne ustanove, turističke zajednice, državna tijela i tijela lokalne i područne (regionalne) samouprave), a koje imaju sjedište na području Krapinsko-zagorske županije i u 2017. godini ima evidentiranih najmanje 40 volonterskih sati u organizacijama koje su definirane Zakonom o volonterstvu kao organizatori volontiranja.

U kategoriji volonterske akcije godine predložena volonterska akcija može biti svaka akcija koja ima za cilj prikaz konkretne volonterske akcije/aktivnosti i promociju volonterstva, uključuje građane u aktivnosti od općeg dobra za zajednicu, potiče lokalni razvoj na području Krapinsko-zagorske županije, završila je tijekom 2017. godine, bez obzira na datum početka.

Prednost pri odabiru kandidata/kinje za Županijsko priznanje „VOLONTER/KA GODINE“ imati će kandidati/kinje koji/e su volontirali/e i prethodnih godina.

Više detalja o javnom pozivu možete pronaći na internetskoj stranici Krapinsko-zagorske županije OVDJE.

Još članaka iz "Županija"

Facebook

Za sve skupine vozila otvoreni su: -autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče; -autocesta A6 Rijeka-Zagreb; -Krčki most. Uočeni pješaci na autocesti A3 između čvora OKUČANI i čvora NOVSKA u smjeru Bregane. Molimo korisnike za dodatan oprez. ...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program