Prethodni članak
Sljedeći članak

Završila modernizacija nerazvrstanih cesta na području grada Pregrade u ovoj godini

U 2017. godini ukupno je asfaltirano novih 3,466 km nerazvrstanih cesta na području svih pregradskih Mjesnih odbora

Mjesec rujan i listopad obilježili su intenzivni radovi na uređenju komunalne infrastrukture na području grada, a rezultat je završetak radova u sklopu projekta Sanacije nerazvrstanih cesta na području grada Pregrade u 2017. godini.

Navedeni projekt započet je već u lipnju, pripremom a zatim i provedbom otvorenog postupka javne nabave. Na temelju rezultata provedenog postupka donesena je odluka o odabiru ponuditelja, Colas Hrvatska d.d. iz Varaždina, sa kojim je i sklopljen Ugovor o javnoj nabavi radova.

Navedeni izvođač radova izveo je radove na sanaciji ukupno 16 nerazvrstanih cesta na području grada odnosno Mjesnih odbora Gorjakovo, Plemenšćina, Pregrada, Bušin, Benkovo, Kostel, Cigrovec, Stipernica i Vinagora. Ukupna vrijednost izvedenih radova je 885.995,28 kuna, a u navedenom iznosu građani/ke su svojim sredstvima sudjelovali u iznosu od 30%, dok se ostalih 70% sredstava financiralo iz Proračuna Grada Pregrade. Temeljem navedenog projekta asfaltirano je 2,33 kilometara nerazvrstanih cesta.

Uz navedeni projekt Sanacije nerazvrstanih cesta na području grada Pregrade u 2017. godine, u kolovozu ove godine asfaltirana je i vrlo važna dionica, nerazvrstana cesta S19 (Ž2151- PAVLOVEC- VITKOVICA-S20), dužine 750 metara čiju cjelokupnu sanaciju je financirao Grad Pregrada sredstvima predviđenim u Proračunu za 2017. godinu.

Asfaltirane su i dionice na području Plemenšćine, PL 13.7 Krkleci u cijelosti 130 m, te dionice na Vinagori, V – 10.2 odvojak Čurković - uspon prema kući u duljini 36 m i V - 10.1 odvojak I - Bosnari – Boršić u duljini 220 m.

U 2017. godini ukupno je asfaltirano novih 3,466 km nerazvrstanih cesta na području svih pregradskih Mjesnih odbora. Ulaganja u cestovnu infrastrukturu Grad će nastaviti sljedeće godine, s ciljem modernizacije nerazvrstanih cesta na području grada i revitalizacije ruralnih područja.

Još članaka iz "Županija"

Facebook

Zbog prometne nesreće zatvorena je državna cesta DC20 između Svetog Križa i Štefanca. Obilazak je kroz benzinsku postaju. Zbog prometnih nesreća na autocesti A1: -između čvorova Sveti Rok i Maslenica kod vijadukta Božići na 239. km u smjeru Du...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program