Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorskim srednjoškolcima u 4 godine podijeljeno 2,5 milijuna kuna državnih stipendija

Rezultate projekta namijenjenog srednjoškolcima koji se obrazuju u deficitarnim zanimanjima predstavio je u Krapini državni tajnik Mario Antonić

Danas je Krapini državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta Mario Antonić predstavio rezultate projekta 'Stipendiranje u obrtničkim zanimanjima' kojim Vlada Republike Hrvatske utvrđuje smjernice za usklađivanje obrazovnog sustava s potrebama tržišta rad.

Projektom je, naime, za ovu školsku godinu dodijeljeno 2389 stipendija u ukupnom iznosu od 21.501.000,00 kuna. – Cilj predstavljanja Vladinih mjera bio je taj da se potakne gospodarstvo s jedne strane i pokaže koje su potrebe na tržištu rada, a druge strane, učenike i roditelje koji upisuju djecu u škole potaknuti da upišu strukovna zanimanja – rekao je državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta Mario Antonić.

Učenicima koji se školuju za strukovna zanimanja u Krapinsko-zagorskoj županiji od 2014. do 2017. godine odobreno je ukupno 297 stipendija u vrijednosti od 2,592 milijuna kuna (2014. je financirano 18 stipendija u iznosu od 81.000 kuna, 2015. ih je dodijeljeno 51 u iznosu od 459.000 kuna, 2016. je dodijeljeno 93 stipendije u iznosu od 837.000 kuna, a za 2017. odobreno je 135 stipendija u iznosu od 1,215 milijuna kuna). U Krapinsko-zagorskoj županiji za 2017. godinu najveći broj stipendija dodijeljen za bravare (28), automehatroničare (23), strojobravare (19), tokare (15), elektroinstalatere (12) i instalatere grijanja i klimatizacije (11), dok su samo po jedna stipendija dodijeljene za zanimanje mesar, slastičar i tesar. Antonić je spomenuo kako gospodarski subjekti koji primaju učenike na naukovanje mogu koristiti porezne olakšice sukladno odredbama Zakona o državnoj potpori za obrazovanje i izobrazbu.

Još članaka iz "Županija"

Facebook

Magla mjestimice smanjuje vidljivost u Lici. Ima je i na dionici autoceste A1 između tunela Mala Kapela i čvora Gornja Ploča (ograničenje brzine je 80km/h). Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Vozačim...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program