Prethodni članak
Sljedeći članak

VOLONTERI NISU SAMO POMAGAČI VEĆ I POKRETAČI POZITIVNIH PROMJENA U DRUŠTVU: Prijavite vrijedne i marljive ljude koji volontiraju

Priznanja se dodjeljuju u tri kategorije : volonter/ka godine (mladi 15-30 godina), volonter/ka godine (odrasli 31+ godina) i volonterska akcija godine. Javni poziv je otvoren do 21. ožujka


U Pregradi  je danas održana konferencija za medije na temu javnog poziva Krapinsko – zagorske županije za prijavukandidata/kinja  za dodjelu priznanja “volonter/ka godine” i  „volonterska akcija godine“ za 2018. godinu. O natječaju je govorila zamjenica župana KZŽ Jasna Petek, Nikolina Bertol iz Volonterskog centra Volontirajmo, Jana Borovčak, lanjska dobitnica priznanja najvolonterke u kategoriji mladi 15-30, Ivan Krog, lanjski dobitnik priznanja najvolontera u kategoriji odrasli 31+, Jasenka Borovčak, kao predstavnica DND-a Zabok, lanjskog dobitnika priznanja za naj volontersku akciju i saborski zastupnik i gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj.

Jasna Petek je podsjetila da Krapinsko – zagorska županija javni poziv za prijavu kandidatkinja i kandidata za dodjelu županijskih priznanja za volontera/volonterku godine provodi od 2016. godine, a od prošle godine nagrađuje se i najvolonterska akcija. - Natječaj, odnosno javni poziv otvoren je 21. veljače i traje do 21. ožujka i izuzetno nam je važan. Prije svega  mislimo da na području KZŽ djeluje na desetke volonterki i volontera koji vrlo marljivo, i samozatajno volontiraju na dobrobit zajednice. Isto tako osim senzibiliziranja javnosti željeli smo tim vrijednim ljudima iskazati i određeno poštovanje i zahvalnost za sve ono što čine za dobrobit zajednice – istaknula je Petek, dodavši da se volontiranje može definirati na mnogo načina, ali zasigurno predstavlja jedan neprofitabilan, neplaćen i nekarijeristički način djelovanja u zajednici, a zapravo na dobrobit zajednice  kako bi ljudi u njihovom zajednici živjeli kvalitetnije i bolje.

Priznanja se dodjeljuju u tri kategorije : Županijsko priznanje VOLONTER/KA GODINE” (mladi 15-30 godina), Županijsko priznanje „VOLONTER/KA GODINE” (odrasli 31+ godina) i Županijsko priznanje „VOLONTERSKA AKCIJA GODINE“.  Postupak odlučivanja o dobitniku/ci odvija se u dva kruga. U prvom krugu Povjerenstvo odlučuje o prijavljenim kandidatima koji u  prolaze u drugi – uži krug izbora. U užem krugu izbora građani će putem mrežne stranice www.kzz.hr elektronskim putem glasati za kandidata/kandidatkinja/akciju po svom izboru.

Nikolina Bertol iz Volonterskog centra  rekla je kako je Centar važan dionik u razvoju i promociji volontiranja što je prepoznala i Krapinsko – zagorska županija. Prošlogodišnja najvolonterka u kategoriji mladi Jana Borovčak  istaknula je da su upravo ovakvi natječaji, odnosno nagrade pravilan način da se volontiranje promovira  i potaknu ostali u  zajednici da se uključe u volontiranje. Ivan Krog, lanjski dobitnik priznanja najvolontera u kategoriji odrasli rekao je da je bio počašćen kada je izabran i da ga volontiranje čini sretnim i ispunjenim te da unatoč svojim godinama, voli pomagati drugima. Jasenka Borovčak, kao predstavnica DND-a Zabok, lanjskog dobitnika priznanja za naj volontersku akciju između ostalog istaknula je da je uloga organizatora volontiranja da sve volontere koji su uključeni u rad organizacije i daju svoje slobodno vrijeme za dobrobit zajednice nagradimo, bilo samo zahvalom ili ih počastimo, a volontere koji se posebno istaknu i posebno nagradimo. Dodala je i da u DND-u Zabok promiču i potiču odgoj za volontiranje kroz svoje različite programe.

Marko Vešligaj istaknuo je kako volonteri nisi samo pomagači već i pokretači pozitivnih promjena u društvu te da Grad također puno pažnje posvećuje ovoj tematici. Potiče rad udruga, nagrađuju i najvolontere na području Grada Pregrade, a Grad je postao i dio URBACT –ove transferne mreže Volunteering city koji je usmjeren na povezivanje socijalne uključenosti i poticanje međugeneracijske solidarnosti.

Javni poziv za najbolje volontere i akciju otvoren  je od 21. veljače do  21. ožujka 2019. godine, a može se preuzeti na linku:  http://www.kzz.hr/poziv-volonter-akcija-godine-2018 . Prijavite vrijedne ljude i akcije i na taj način iskažimo im zahvalnost – pozvali su organizatori.

Još članaka iz "Županija"

Facebook

Mokri su i skliski kolnici od kiše mjestimice u Hrvatskom primorju, Lici i Gorskom kotaru. Na većini ostalih cesta vozi se bez posebnih ograničenja. Pojačan je promet na važnijim cestama te na gradskim cestama i obilaznicama. Vozače upozorava...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program