Prethodni članak
Sljedeći članak

[VIDEO] 'Motiviranost i znanje medicinskog osoblja Opće bolnice Zabok je na visokoj razini'

Osoblje bolnice htjelo je pobliže upoznati rad i svakodnevne aktivnosti Operacijskog odjela svim svojim kolegama, ali i svim ostalim zainteresiranima


Opća bolnica Zabok i bolnica hrvatskih veterana danas je organizirala Dan otvorenih vrata Operacijskog odjela.

Tako je osoblje bolnice htjelo pobliže upoznati rad i svakodnevne aktivnosti Operacijskog odjela svim svojim kolegama, ali i svim ostalim zainteresiranima.

 

Priredili su tako više prezentacija o Operacijskom odjelu, ali i kratak kulturni program budući da je nastupao Pjevački zbor 'Đuro Prejac' iz Desinića.

Biljana Čehulić, glavna sestra centralnog Operacijskog odjela istaknula kako je zadovoljna realizacijom ovog Dana otvorenih vrata. - Sestre bolnice su se uistinu potrudile i napravile odličnu prezentaciju našeg odjela, a odaziv ljudi je velik - istaknula je Čehulić i dodala kako joj je drago što se ovo događanje odvija već  šestu godinu zaredom i, kako kaže, sve je veći interes. Čehulić je istaknula kako su svi operacijski zahvati u Općoj bolnici Zabok jednako važni. - Ne postoji veći ili manji zahvat. Svaki zahvat je velik i radi se na određenom pacijentu, a tom pacijentu je njegov zahvat bitan, bilo da se radi o odstranjivanju madeža u lokalnoj anesteziji, ili o operaciji proteze kuka ili pak karcinoma debelog crijeva, pacijentima je isto - objasnila je Čehulić i dodala je kako je bitno da se operacijska sestra adekvatno pripremi za zahvat i pripremi pacijenta za zahvat. - To je bitno kod pacijenta koji primaju lokalnu anesteziju gdje je pacijent tijekom cijele operacije svega svjestan - rekla je Čehulić i naglasila kako tim Opće bolnice Zabok to odlično radi.

Liljana Družinec Hršak, zamjenica ravnatelja Opće bolnice Zabok rekla je kako je izuzetno zadvoljna radom bolnice i radom Operacijskog odjela, kao i svih ostalih odjela.  - Ponosna sam na ideju otvorenih vrata Operacijskog bloka jer je to najzatvoreniji dio bolnice zbog prirode posla budući da ondje smije ići mali broj ljudi, a oni koji uđu moraju biti propisno obučeni i da poštuju principe rada u tom odjelu - objasnila je Družinec Hršak i dodala kako javnost poistovjećuje Operacijski odjel s boli i strahom od boli. 

Slava Šepec, predsjednica Komore medicinskih sestara rekla je kako je ovaj događaj izuzetno hvalevrijedan, a osvrnula se na sve češće fizičke napade na bolničko osoblje.  - Cilj nam je uspostaviti sigurnost u zdravstvenim ustanovama i bolnicama, ali sigurnost se može postići i na način da se postigne međusobno razumijevanje građana i zdravstvenog osoblja koje radi u tim zdravstvenim ustanovama. Kad građani vide bolnicu u koju dolaze i kako medicinske sestre i liječnici rade, tada će im biti jasnije zbog čega ne smije doći do verbalnih napada i do fizičkih obračuna - istaknula je Šepec.

Podršku ovom događaju je dao i krapinsko-zagorski župan Željko Kolar koji je istaknuo kako zna da bez educiranost, motiviranost i dobro opremljenog medicinsko osoblje znači da ja pacijent zadovoljan. - U Krapinsko-zagorskoj županiji kao osnivaču ove bolnice smo izuzetno zadovoljni njezinim radom kao i samom motiviranošću, edukacijom i znanjem medicinskog osoblja bilo da su to medicinske sestre i tehničari te doktori. Trudimo se da bolnica bude maksimalno opremljena - istaknuo je Kolar dodavši kako je u 2018. godini povučeno 15,3 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz EU fondova i dodatno opremili bolnicu kao i operativni trakt. - Nisam zadovoljan s financiranjem HZZO-a prema bolnici jer limit koji bolnica dobiva je premali i ne pokriva osnovne potrebe koje su vezane za plaće djelatnike. U nadogradnji kupovanja opreme i eventualnog uvođenja novih tehnologija što se tiče novaca koji dolazi od HZZO-a možemo samo sanjati - objasnio je Kolar dodavši kako smatra da je zdravstveni sustav potrošen. - Treba napraviti novi sustav koji će biti održiv.  Nakon svih ušteda i reorganizacija koji smo napravili unutar bolnice do razine da pacijent to ne osjeti, imamo milijun kuna na mjesečnoj razini nedostatka novaca - zaključio je Kolar.

Još članaka iz "Županija"

Facebook

Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u Lici, a ima je i na dionici autoceste A1 između tunela Mala Kapela i čvora Otičac. <a većini="" cesta="" vozi="" se="" uz="" povoljne="" vremenske="" uvijete="" i="" bez="" posebnih="" ogran...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program