Prethodni članak
Sljedeći članak

Tisuću kuna kazne za odlaganje krupnog glomaznog otpada na nepropisna mjesta

Prošle godine s područja općine Radoboj deponirano je 303,2 tone komunalnog otpada, 132,6 tona glomaznog otpada, 21,8 tona papira, 18,1 tona pet ambalaže te 3,3 tone stakla


I vijećnici Općinskog vijeća Radoboja na posljednjoj su se sjednici bavili problematikom gospodarenja otpadom te donijeli odluku o načinu pružanja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog otpada na svom području. Na radobojskom području odvoz otpada obavljat će se za biootpad jednom tjedno, za miješani komunalni otpad jednom u dva tjedna te jednom mjesečno za otpadni papir i karton te reciklabilni otpad. Iznimno općina Radoboj može odrediti da se broj tjednih odvoza na cijelom području ili u određenim dijelovima općine uredi na drugačiji način, sukladno stvarnim potrebama, a davatelj usluge na radobojskom području je Krakom d.o.o. Krapina.

Korisnici usluge plaćat će ugovorne kazne ako postupaju protivno odluci. Kazne su predviđene u iznosima od 300 kuna za korisnike usluga koji koriste spremnike volumena 80, 120 ili 240 litara, 500 kuna za korisnike koji koriste spremnike volumena većeg od 240 litara te po 1000 kuna za korisnike koji s krupnim (glomaznim) otpadom postupaju na način da isti odlažu u spremnike za prikupljanje miješanog komunalnog otpada, zatim unutar javnih površina i parkova, zelenih otoka, dječjih igrališta, drvoreda te na mjesta koja za to nisu predviđena. Vijećnicima je prezentirano i izvješće načelnika o izvršenju Plana gospodarenja otpadom Općine Radoboj za prošlu godinu. Prema podacima iz izvještaja, s područja općine Radoboj deponirano je 303,2 tone komunalnog otpada te s radobojskog groblja 70,8 tona, zatim 132,6 tona glomaznog otpada, 21,8 tona papira, 18,1 tona pet ambalaže te 3,3 tone stakla.

Općinsko vijeće Radoboja donijelo je i Odluku o korištenju namjenskih sredstava Fonda za razvoj brdsko - planinskih područja za financiranje provedbe kapitalnog projekta od interesa za razvoj Općine Radoboj. Naime, Zakonom o financiranju lokalne i područne (regionalne) samouprave definirano je da se JLS koji prema posebnim propisima imaju status brdsko planinskog područja i koji su prema stupnju razvijenosti razvrstani u III. i IV skupinu jedinica, dodjeljuju dodatna sredstva osnove pomoći za financiranje kapitalnih projekata koji su od interesa za razvoj JLS. Vijeće je odlučilo da se sredstva ostvarena u prošloj godini namjenjuju za financiranje provedbe kapitalnog projekta „Uređenje kata Vatrogasnog doma u Radoboju“, čija ukupna vrijednost iznosi 116.259,71 kuna.

Još članaka iz "Županija"

Facebook

Zimski su uvjeti na većini cesta u Gorskom kotaru, uključujući autocestu A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva 2 (od 11:20 sati) i staru cestu kroz Gorski kotar - DC3. Zabrana je prometa za motorna vozila koja nemaju propisanu zimsku opre...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program