Prethodni članak
Sljedeći članak

SKUPŠTINA DND – A ZABOK: Brojne aktivnosti i akcije provedene, a najavljene i nove

Društvo „Naša djeca“ Zabok održalo je svoju redovnu Skupštinu na kojoj su predstavljeni mnogobrojni uspjesi i rezultati za 2017. godinu, a skupštinu su otvorili Zabočki mališani i svojim nastupom oduševili prisutne te najavili veliku obljetnicu


Na samom početku Skupštine zapjevali su Zabočki mališani, dječji zbor Društva „Naša djeca“ Zabok te najavili veliku obljetnicu – 25. godišnjicu koju slave upravo ove godine. Otpjevali su nekoliki brojalica, koje mališani posebno vole, a neke od njih pjevaju se već generacijama. Također su se predstavili pjesmama s CD-a Zdravo i fino, pjesmom Zabočki mališani koja govori upravo o njima samima, a nastup je završio hitom „Kad si sretan“. Skupštinu je otvorila predsjednica DND-a Zabok Sonja Borovčak, pozdravila prisutne, a svoju podršku DND-u Zabok dala je i zamjenica gradonačelnika Valentina Đurek. Izvještaj i rezultate za 2017. godinu predstavila je tajnica DND-a Jasenka Borovčak koja je odmah na početku istaknula da je 2017. bila bogata raznolikim programima, projektima, akcijama i aktivnostima, a od kontinuiranih programa istaknuti su Igraonica „Kutić slikovnica“, Dječji forum, Dječje gradsko vijeće, Kreativne radionice, Čitaj mi!, dječji zbor Zabočki mališani te novi program Bajkaonica. Posebno su istaknuti projekti „Zdravo i fino“, „Prebaci na volontiranje!“, „Mala početnica medijske pismenosti“ te KIKI Festival.

Projekt „Zdravo i fino“, koji se provodi s Dječjim gradskim vijećem, u svom 3. ciklusu provodio se od 2016. godine te je nastavljen u 2017. godini, a osim radionica zdravoga kuhanja s djecom, održana je promocija CD-a Zdravo i fino, vršnjačka edukacija u osnovnim školama te je izdana nova kuharica „Zdrava i fina jela iz cijelog svijeta“. U sklopu projekta „Prebaci na volontiranje!“ i uređenja grada Zaboka Dječje je gradsko vijeće pokrenulo volontersku akciju „Kante kulerice – ako se kanta smije, nasmij se i ti pa u nju smeće ubaci!“ te su uređene i oslikane kante za smeće u gradu Zaboku. S članicama i članovima Dječjeg foruma i Dječjeg gradskog vijeća provodi se projekt „Mala početnica medijske pismenosti“ s ciljem odgoja i obrazovanja djece o medijskoj pismenosti, privatnosti djece u medijima te stjecanja medijskih znanja i vještina koje doprinose poštivanju i zaštiti dječjih prava. U prošloj je godini izuzetno uspješno realiziran 6. KIKI Festival – međunarodni festival dječjeg filma u suradnji s udrugom Gokul, gdje je kroz pet dana festivala prošlo preko 4500 djece, učitelja i odgajatelja s mnoštvom popratnih programa. Također sve ostale akcije i aktivnosti kao što su Dan obitelji, Dječji tjedan, Dan igara, Noć vještica, Sveti Nikola i Djed Mraz, akcija „Za osmijeh djeteta u bolnici“ nisu zaostajale u svom uspjehu za svim prije navedenim projektima i programima.

Posebno je istaknuto da sve te projekte, programe, akcije i aktivnosti ne bi mogli tako uspješno provoditi i realizirati bez velikog angažmana mnogobrojnih volonterki i volontera koji daruju svoje slobodno vrijeme za dobrobit djece te su neki od njih kandidirani i za županijsko priznanje Volonterka godine– rekla je tajnica DND-a Zabok Jasenka Borovčak.

Još članaka iz "Županija"

Facebook

Poteškoće u prometu, povremeni zastoji i vožnja u koloni mogući su na dionicama cesta na kojima traju radovi. Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim državnim cestama bit će 20. travnja...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program