Prethodni članak
Sljedeći članak

Raspisan natječaj za književno – recitalnu manifestaciju „Susret riječi Bedekovčina 2018.“

Tridesetak najuspješnijih radova koje će odabrati stručno povjerenstvo bit će javno izvedeni na završnoj svečanosti Susret riječi u rujnu u Bedekovčini, a prošireni izbor odabranih radova bit će tiskan u prigodnom zbornik

Općina Bedekovčina poziva sve autore da pošalju svoje pjesničke i/ili prozne radove, koji mogu biti na sva tri narječja (štokavski, kajkavski i čakavski) za 49. književno-recitalnu manifestaciju 'Susret riječi'.
Prozni radovi ne smiju biti duži od četiri kartice teksta (tri stranice računalnog ispisa, font 12, prored 1,5), a pojedini autor može poslati do tri pjesnička teksta na pojedinom narječju, odnosno do tri prozna teksta.
Pozivaju se svi autori koji su mlađi od 19 godina da pošalju sastavak na temu 'Što nam danas znače bajke/basne/mitovi?'

- Budući da su bajke i basne prvo štivo s kojim se susrećemo u najranijoj dobi, njihove priče imaju veliku važnost u oblikovanju naše slike o književnosti, ali i poimanju međuljudskih odnosa. Iako su mnoge priče stare koliko i čovječanstvo, i danas u njima uživamo, a nove prerade i interpretacije redovito susrećemo u knjigama i na filmskome platnu. Učenici osnovnih i srednjih škola pozivaju se da nam opišu zašto je tome tako i što nam bajke, odnosno basne danas znače? Koliko su njihove pouke primjenjive u suvremenome životu i što od njih učimo? Kakve nam likove predstavljaju? Također, učenici srednjih škola svoj esej mogu produbiti i temom mita s kojim se susreću u srednjoškolskoj lektiri (Ilijada, Odiseja, Kralj Edip, Metamorfoze…) – objašnjeno je u natječaju.

Radovi ne smiju biti duži od četiri kartice teksta (tri stranice računalnog ispisa, font 12, prored 1,5), a naslov se može promijeniti i uskladiti s tekstom (temi je moguće pristupiti općenito, kao i kroz odabrano djelo). Tekstovi će se ocjenjivati u dvije kategorije: učenici osnovnih škola i učenici srednjih škola.

Sve radove treba označiti šifrom i s podacima o autoru (ime i prezime autora, adresa i broj telefona) poslati na e-mail adresu susretrijeci@bedekovcina.hr. Radovi se mogu i dostaviti na adresu Općina Bedekovčina, Trg Ante Starčevića 4, 49221 Bedekovčina, s naznakom: Za natječaj Susret riječi Bedekovčina 2018. U tom slučaju potrebno je poslati i dodatnu omotnicu u kojoj su navedeni podaci o autoru te CD ili USB sa snimljenim radovima.

Tekstove možete poslati zaključno do 1. lipnja 2018. godine. Radovi koji nisu u skladu s uvjetima natječaja neće se razmatrati.

Tridesetak najuspješnijih radova koje će odabrati stručno povjerenstvo bit će javno izvedeni na završnoj svečanosti Susret riječi u rujnu u Bedekovčini, a prošireni izbor odabranih radova bit će tiskan u prigodnom zborniku. Za najbolja tri pjesnička/prozna rada, kao i za najbolja tri sastavka osnovnoškolaca i tri najbolja sastavka srednjoškolaca po izboru stručnog povjerenstva organizator osigurava novčane nagrade.

Još članaka iz "Županija"

Facebook

Autoceste: A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb, Jadranska magistrala (DC8), državna cesta DC1 Karlovac-Knin-Split i stara cesta kroz Gorski kotar (DC3) otvorene su za sve skupine vozila. Snijeg povremeno pada u Baranji i istočnoj Slavoni...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program