Prethodni članak
Sljedeći članak

Punionica elektro-vozila pred završetkom

Modernizirane ceste i javna rasvjeta, uređen prostor ispred Vatrogasnog doma, kod groblja, izgrađeno novo dječje igralište

Kakva je bila prva polovica godine, što se napravilo i što se planira, pitali smo čelne ljude općine Radoboj. - Unatoč značajnom smanjenu prihoda unatrag nešto više od dvije i pol godine, Općina Radoboj uspjela je zadržati korak razvoja. Osim redovitih obaveza koje u kontinuitetu izvršavamo, odrađene su i brojne druge aktivnosti – kaže zamjenik načelnika Stjepan Sirovec, ističući da je ove godine po prvi puta održana manifestacija 'Noć muzeja 2017', koju je posjetilo više od 300 posjetitelja. Novost je i da je u suradnji s okolnim općinama i gradom Krapinom Općina pokrenula proces zapošljavanja logopeda sa ciljem pružanja stručne pomoći potrebitoj djeci.

Na području mjesnog groblja Radoboj uređene su prilazne stepenice te je izvedena nadstrešnica ispred prostora mrtvačnice koja štiti od nepovoljnih klimatskih uvjeta. Općina Radoboj u suradnji s KUD-om Zagorec prijavila je projekt dnevnih aktivnosti za starije osobe koji je uspješno ocjenjen te je kroz program zaposlena jedna osoba na period od 6 mjeseci. Modernizirano je 1,8 km nerazvrstanih cesta novim asfaltnim zastorom, a uređen je i prostor ispred Vatrogasnog doma i prilazna cesta mrtvačnici te cesta sa stražnje strane groblja. - Uz veći dio županijskih cesta na području općine modernizirana je javna rasvjeta na način da su postojeće svjetiljke zamijenjene novim LED svjetiljkama. Javna rasvjeta izgrađena je u naselju Malogorski gdje do sad nije bilo raspoložive infrastrukture. Tijekom ljeta s radom za javnost službeno je započeo i Muzej Radboa. U naselju Miljani izgrađeno je novo dječje igralište, a nastavljena su i arheološka istraživanja na lokalitetima Plat i Crkviše te u narednom periodu očekujemo analizu pronađenih materijala – navode u Općini.

Do kraja godine planira se završetak proširenja javne rasvjete u naseljima Košutići i Cerovečki te izgradnja preostalog dijela uz županijsku cestu 2122. U završnoj je fazi razvitak brze punionice za električna vozila, a sama implementacija očekuje se kroz 30 do 45 dana. - Općina je prijavila i niz aktivnosti na programe ruralnog razvoja te u narednom periodu očekujemo rezultate istih, tj. pozitivne odgovore kako bismo mogli samim time krenuti u daljnju realizaciju projekata, poput modernizacije nerazvrstane ceste, rekonstrukcija planinarskog doma, uređenje Kulturnog centra – dodaje Sirovec.

Još članaka iz "Županija"

Facebook

Zbog prometne nesreće na autocesti A3 Bregana-Lipovac pozivamo na oprez: -na 269+000 km između čvora BABINA GREDA i čvora ŽUPANJA u smjeru Bregane  Na autocesti A3 Bregana-Lipovac kod GP Bajakovo u smjeru Srbije vozi se u koloni d...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program