Prethodni članak
Sljedeći članak

Podizanje svijesti građana o odgovornom postupanju s otpadom

U sklopu projekta 'Zeleno srce Zagorja' održane su dvije javne tribine


Proteklog utorka u Bedekovčini te u srijedu, u Svetom Križu Začretju, u sklopu projekta „Zeleno srce Zagorja“ održane su javne tribine o gospodarenju otpadom.

Cilj javnih tribina je educirati, potaknuti raspravu i podići svijest fizičkih i pravnih osoba u području održivog gospodarenja otpadom, a sve kako bi naše životno okruženje učinili boljim, a budućim generacijama ostavili u nasljeđe zdraviji i čišći planet. Organizaciju i vođenje javnih tribina provodila je tvrtka Interkonzalting d.o.o., a prezentacije su održale stručnjakinje iz područja gospodarenja otpadom Dubravka Bačun i prof.dr.sc. Sanja Kalambura. Uz njih na obje tribine sudjelovali su i predstavnici tvrtki koje na području navedenih jedinica lokalne samouprave obavljaju uslugu zbrinjavanja komunalnog i biorazgradivog otpada. Projekt „Zeleno srce Zagorja“ sufinanciran je od strane Europske unije iz Kohezijskog fonda kroz Operativni programa Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020. Ukupna vrijednost projekta i prihvatljivih troškova iznosi 588.624,54 kuna.

Iz Kohezijskog fonda odobreno je sufinanciranje projekta od 85% ili 500.000 kuna. Ostatak od 15% osigurano je kroz Proračun Općine Sveti Križ Začretje kao nositelja projekta i Općine Bedekovčina kao sunositelja projekta. Cilj projekta Zeleno srce Zagorja je izgraditi svijest građana s područja općine Sveti Križ Začretje i općine Bedekovčina o važnosti odgovornog postupanja s komunalnim otpadom, sa posebnim naglaskom na sprječavanje nastanka otpada, pravilno odvajanje otpada u kućanstvima, kućno kompostiranje i ponovnu uporabu predmeta. Postizanjem cilja, očekuje se smanjenje količine otpada odloženog na odlagalište otpada.

Još članaka iz "Županija"

Facebook

Zbog obilne kiše i tuče, na autocesti A1 između čvora ZAGVOZD i odmorišta RAŠČANE GORNJE u oba smjera vozi se uz ograničenje brzine 40 km/h. Molimo korisnike za poštivanje prometnih znakova.  Pojačan je promet na gradskim cestama i obilaznica...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program