Prethodni članak
Sljedeći članak

Odluke s posljednjeg Općinskog vijeća Gornje Stubice

Održana je šesta sjednica Općinskog vijeća Gornje Stubice

Općinsko vijeće Gornje Stubice održalo je svoju 6. sjednicu, na kojoj je donesen novi Statut Općine Gornja Stubica u skladu s izmjenama i dopunama Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi te Poslovnik o radu Općinskog vijeća.

Donesena je i Odluka o načinu pružanja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada na području općine Gornja Stubica, Odluka o mjerama za sprječavanje nepropisnog odbacivanja otpada i mjerama za uklanjanje odbačenog otpada na području općine Gornja Stubica. Što to točno znači za mještane, upitali smo načelnika Jasmina Krizmanića.

– Radi se o prilagodbi novom zakonu. Prema novim uredbama, između ostalog, sva su kućanstva obvezna vršiti odvoz kućnog otpada, nema više mogućnosti da se to ne radi. Također, odvoz otpada vršit će se sukladno potrebama, dakle, moći ćemo birati broj odvoza komunalnog otpada, a minimalno dva puta mjesečno. Dosad smo imali jedno reciklažno dvorište u centru, a ovom je odlukom predviđeno njih čak šest, po naseljima, kako bi mještanima bila što dostupnija – pojasnio je Krizmanić. Među ostalima, donesena je i Odluka o stavljanju izvan snage Odluke o davanju suglasnosti za izgradnju i opremanje dječjeg vrtića u Gornjoj Stubici putem modela javnog privatnog partnerstva.

– Planirano je bilo da ćemo pokušati pitanje dječjeg vrtića riješiti javno – priovatnim partnerstvom, međutim odustali smo od toga. Projekt izgradnje imamo spreman i čekamo natječaje na koje možemo aplicirati – rekao je načelnik.

Još članaka iz "Županija"

Facebook

Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice u Dalmaciji, Hrvatskom primorju i Slavoniji te na dionicama autocesta: A1 čvor Maslenica-čvor Zadar 2, na A3 Bregana-Lipovac između čvorova Velika Kopanica i Lipovac, na A7 na mostu Riječin...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program