Prethodni članak
Sljedeći članak

Nastavljeni radovi na izgradnji nogostupa i oborinske odvodnje na županijskoj cesti u V. Bukovcu

U nadležnosti Općine je da postavi unutarnji rubnjak i asfaltira nogostup, a ŽUC izvodi radovi na uređenju oborinske odvodnje


Županijska uprava za ceste Krapinsko - zagorske županije kreće s radovima na oborinskoj odvodnji na županijskoj cesti u Velikom Bukovcu, nakon čega će Općina Mače asfaltirati nogostup i izgraditi potporne zidove gdje će biti potrebno. Podsjećamo, u travnju su župan Željko Kolar i ravnatelj ŽUC-a Željko Vincelj obišli tu dionicu županijske ceste te je dogovoreno da će se izgraditi odvodnja i rubnjak u dužini 210 metara i asfaltirati nogostup. U nadležnosti Općine je da postavi unutarnji rubnjak i asfaltira nogostup.

Nerazvrstane ceste

Općina je krenula i u I. izmjenu i dopunu Prostornog plana. Potpisan je Ugovor o sufinanciranju sa MRRFEU za projekt 'izvanredno održavanje - modernizacija nerazvrstanih cesta' na području Općine Mače. Općina je prijavila i projekt izvanredno održavanje - modernizacija nerazvrstanih cesta na području Općine Mače sukladno Programu održivog razvoja lokalne zajednice. Riječ je o 6 dionica nerazvrstane ceste čija ukupna vrijednost projekta iznosi 1.310.933,75 kuna, a za čiju realizaciju je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova europske unije dodijelilo 100.000 kuna. Za asfaltiranje 3 ceste u tijeku je prikupljanje ponuda i odabir izvođača radova - rekla je načelnica Mladenka Mikulec.

Izgradnja vrtića u planu

S Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU potpisan je Ugovor o sufinanciranju izrade projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju dječjeg vrtića. Ministarstvo je dodijelilo 150.000 kuna. S Hrvatskim vodama potpisan je značajan EU PROJEKT za Aglomeracije Zabok i Zlatar, Zagorski vodovod-sustav odvodnje, očuvanje vodnih resursa. Ukupna vrijednost je 598.099.185 kuna. Aglomeracija Zlatar obuhvaća grad Zlatar te općine Lobor, Zlatar Bistricu, Konjščinu i Mariju Bistricu. Aglomeracija Zabok obuhvaća gradove Oroslavje i Donju Stubicu te općine Mače, Bedekovčinu, Gornju Stubicu, Sv. Križ Začretje, Veliko Trgovišće i Stubičke Toplice. Projekt se planira provoditi sljedećih 5 godina, a financiran je 67% EU sredstvima, 13% RH, 13% Hrvatske vode i 7% Zagorski vodovod d.o.o. Planirani početak provođenja postupka javne nabave za početak gradnje očekuje se početkom mjeseca srpnja 2018. godine.

Popravak putova i čišćenje kanala

I područje Mača proteklih je dana imalo problema s poplavama. Zbog obilnih oborina poplavile su prometnice u centru mjesta, neke gospodarske zgrade i poljoprivredna zemljišta. Aktivirani su bili vatrogasci, stožer civilne zaštite u pripremi. Sljedećeg dana upućeni su pozivi mještana na 112 te Općini direktno zbog nanosa zemlje i šljunka na prometnicama. Službe trenutno popravljaju makadamske puteve i kanale, a vrši se i prvi otkos bankina po svim prioritetnim prometnicama kroz sva četiri mjesna odbora.

Još članaka iz "Županija"

Facebook

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski u Istri, Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, Lici i Baranji. Mogući su odroni. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između voz...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program