Prethodni članak
Sljedeći članak

KZŽ POZIVA: Pridonesite svojim prijedlozima donošenju kvalitetnijeg pravilnika o stipendijama

Pokazana je potreba za donošenjem novog adekvatnog pravilnika o stipendiranju učenika i studenata

Krapinsko-zagorska županija objavila je javni poziv sa zainteresiranom javnošću o postupku donošenja Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o dodjeli stipendija učenicima srednjih škola i studentima s područja Krapinsko-zagorske županije. – Svake godine se u proračunu planira otprilike 1.000.000 kn te se u skladu s Pravilnikom dodjeljuje oko 60-ak učeničkih i 60-tak studentskih stipendija. Na taj način je od 1993. godine pa da 2016. županijske stipendije dobilo oko 750 učenika i 750 studenata. S obzirom na učestale promjene zakonske regulative koje ili najavljuju ili prate promjene u društvu, unatrag dvadesetak godina mijenjan je i Pravilnik o stipendiranju, na osnovu izmjena i dopuna ili donošenjem novog dokumenta – stoji u pozivu.

Pokazana je potreba za donošenjem novog adekvatnog pravilnika o stipendiranju učenika i studenata,  Tada je predviđeno da se stipendije dodjeljuju u tri zasebne kategorije – stipendije za nadarene učenike i studente, stipendije za učenike i studente koji se školuju po socijalnom kriteriju i stipendije za deficitarna zanimanja te je predviđeno da se natječaj raspisuje do kraja listopada kalendarske godine.

U skladu s tim Pravilnikom su i izvršene procedure za dodjelu stipendija za školsku i akademsku godinu 2016/17. te je dodijeljeno u sve tri kategorije 66 učeničkih stipendija i 69 studentskih stipendija.
No, provedba samog javnog poziva za dodjelu stipendija te prijedlozi s tržišta rada KZŽ ukazuju da bi se ipak trebalo napraviti nekoliko glavnih korekcija. Ukoliko bi se u Pravilnik uvrstile te izmjene, očekuje se da bi na taj način njegova primjena/realizacija bila još kvalitetnija i više na usluzi potencijalnim dobitnicima stipendija. U skladu s tim pozivaju se zainteresirani građani koji svojim prijedlozima i sugestijama mogu pridonijeti donošenju kvalitetnijeg dokumenta kojim se regulira stipendiranje učenika i studenata, da se odazovu.

Svoja mišljenja i očitovanja možete u pisanom obliku na propisanom obrascu poslati na adresu Krapinsko-zagorska županija, Upravni odjel za obrazovanje, kulturu, sport i tehničku kulturu, Magistratska 1, Krapina ili na e-mail adresu: obrazovanje@kzz.hr, zaključno do 07. rujna 2017. godine.

Svi u roku pristigli prijedlozi razmotrit će se, a oni prihvaćeni, ukomponirati u konačni prijedlog Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o dodjeli stipendija učenicima srednjih škola i studentima s područja Krapinsko zagorske županije.

Više informacija možete pronaći OVDJE

Još članaka iz "Županija"

Facebook

Zbog prometne nesreće vozi se usporeno: -na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvora Spačva i odmorišta Spačva na 294. km u smjeru Lipovca. Pozivamo vozače na pojačan oprez na autocestama: -A1 na 376. km u smjeru Zagreba, zbog vozila...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program