Prethodni članak
Sljedeći članak

Klanječki vrtić uveo je radno vrijeme do 19 sati

Dječji vrtić Kesten iz Klanjca od 7. siječnja radi u popodnevnoj smjeni, a program je to sufinanciran iz sredstava Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te uz potporu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje


Od ovog je ponedjeljka 7. siječnja Dječji vrtić Kesten iz Klanjca započeo s projektom produženog boravka 'Popodne u vrtiću'.

Dodatna zapošljavanja

Naime, Grad Klanjec i Dječji vrtić Kesten sredinom studenog potpisali su s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Europskog socijalnog fonda 2014. – 2020., od 1.211.837,95 kuna. Projektom “Popodne u vrtiću” unapređuje se usluga poslijepodnevnog boravka djece u vrtiću. Prema iskazanim potrebama roditelja, radno vrijeme vrtića je usklađeno te traje u primarnom programu od 6 do 16.30 sati te poslijepodnevni boravak od 9 do 19 sati. Uz navedeno, ovim projektom unapređuje se i program vrtića uvođenjem STEM programa i radionica te nutricionističkih radionica za djecu i roditelje. Uvođenju programa prethode i stručne edukacije odgojitelja u navedenim područjima te edukacija kuharice u području nutricionizma.

Početkom 2019. godine rad će biti usmjeren na edukaciju odgojno – obrazovnih radnika. Kroz ovaj su projekt zaposleni jedan odgojitelj na pola radnog vremena u poslijepodnevnom programu, kuharica i administrator na projektu na pola radnog vremena, a poslijepodnevni program rada koristit će dvadesetak. Savjetodavnu podršku u pripremi i realizaciji projekta “Popodne u vrtiću” vrtiću pruža Zagorska razvojna agencija.

Novi vrtić

Osim vijesti o produljenom boravku u vrtiću, klanječke je roditelje razveselila i vijest o izgradnji novog vrtića. Naime, iako grad Klanjec ima vrtić, on je već prije nekoliko godina postao premalen za potrebe sve djece s gradskog područja. Kako nam je više puta rekao gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek, liste čekanja sve su se više povećavale, a mnoga su djeca bila smještena i u druge vrtiće u okolnim jedinicama lokalne samouprave. Grad Klanjec je iz bespovratnih sredstava Programa ruralnog razvoja za potrebu gradnje novog dječjeg vrtića dobio 90 %, odnosno 7.440.000 kuna. Ukupna vrijednost izgradnje vrtića iznosi 8.554.486,28 kuna. – Novi vrtić imat će uređen prostor za tri odgojne skupine uz mogućnost da se osposobi još jedna ako bude potrebe za tim – rekao nam je gradonačelnik Klanjca.

Još članaka iz "Županija"

Facebook

Uočen je pas na autocesti A3 između čvora KUTINA i čvora POPOVAČA. Molimo korisnike za dodatan oprez. Zbog jakog vjetra na dionici Jadranske magistrale (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene promet je zabranjen za autobuse na kat, v...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program