Prethodni članak
Sljedeći članak

Klanjčani Vojvođane pozvali u Zagorje pjesmom 'Dobro mi došel prijatel'

U okviru dvodnevnog posjeta delegacije Grada Klanjca i Kulturno-umjetničkog društva “Antun Mihanović” Klanjec njihovim višegodišnjim partnerima u programu Europa za građane

foto: Aleksandar Miškov, članovi KUD-a “Antun Mihanović”

U okviru dvodnevnog posjeta delegacije Grada Klanjca i Kulturno-umjetničkog društva “Antun Mihanović” Klanjec njihovim višegodišnjim partnerima u programu Europa za građane, Hrvatskom kulturno-prosvjetnom društvu “Jelačić” Petrovaradin, gradonačelnika Klanjca Zlatka Brleka u Gradskoj kući primio je pomoćnik gradonačelnika Novog Sada za međunarodnu suradnju i društvene djelatnosti Aleksandar Petrović.

U jednosatnom, vrlo srdačnom i prijateljskom razgovoru, kojem su prisustvovali i predsjednik HKPD-a “Jelačić” Petar Pifat te ravnateljica Kulturnog centra Klanjec Snježana Horvatin, gospodin Petrović upoznao je gradonačelnika Klanjca s najvažnijim novosadskim kulturnim ustanovama, ali i brojnim važnim  projektima kojima se Novi Sad priprema za 2021. godinu u kojoj će biti Europska prijestolnica kulture, pri čemu je pomoćnik gradonačelnika Novog Sada istaknuo i dobre kontakte s Rijekom pri pripremi ovog velikog i važnog projekta. Zahvaljujući podršci Vlade Srbije započeo je i sveobuhvatni projekt obnove zaštićenih objekata u Petrovaradinu, u što se delegacija Klanjca mogla uvjeriti prilikom razgleda novosadskih kulturnih znamenitosti.

Predsjednik HKPD-a “Jelačić” Petar Pifat upoznao je gospodina Petrovića s tijekom realizacije projekta iniciranog i osmišljenog od strane ovog Društva, a vezanog uz otkup, obnovu i revitalizaciju rodne kuće bana Josipa Jelačića. Delegacija Grada Klanjca izrazila je svoju zainteresiranost za proširenje kulturne suradnje s novosadskim kulturnim udrugama i pojedinim gradskim četvrtima, a gradonačelnik Zlatko Brlek pozvao je gospodina Petrovića da posjeti Hrvatsko zagorje i Klanjec u okviru realizacije budućih aktivnosti iz programa Europa za građane u kojima su i dalje partneri Klanjca, uz suradnike iz Poljske, Slovačke, Češke, Mađarske, Slovenije i Bosne i Hercegovine i kulturni amateri iz Novog Sada.

KUD 'Antun Mihanović' je pak u Petrovaradinu održao i cjelovečernji koncert na kojem su klanječki KUD-ovci pokazali dio svog glazbenog i plesnog stvaralaštva. Klanječki kulturni amateri predstavili su izbor folklornih skladbi u izvedbi svoje folklorne pjevačke skupine uz pratnju tamburaša, folklorna sekcija izvela je pjesme i plesove Hrvatskog zagorja i Posavine, a sekcija dvorskih plesova u svojim raskošnim kostimima vratila je publiku u nostalgična vremena valcera i polki s kraja 19. stoljeća. Klanjčanima se na pozornici pridružila i Mješovita pjevačka skupina “Jelačić” s izborom dragih nam dalmatinskih pjesama te je tako i u Novom Sadu nastavljena kulturna suradnja između dva društva, koja će i zasigurno i nadalje biti jednako plodonosna te publici donositi nove vrijedne doživljaje poput ovog koji je popraćen velikim oduševljenjem posjetitelja.

Svoje oduševljenje gostovanjem u Petrovaradinu članovi KUD-a “Antun Mihanović” domaćinima su iskazali onako kako oni to najbolje znaju… pozvali su ih u svoj grad pjesmom “Dobro mi došel prijatel”.


Još članaka iz "Županija"

Facebook

IZVANREDNE SITUACIJE I OGRANIČENJA NA AUTOCESTAMA: -Na autocesti A6 na 60+100 km između čvora OŠTROVICA i čvora VRATA u smjeru Zagreba skračena je uključna traka s PUO Tuhobić za 50 metara zbog sanacije ulja na kolniku. Zbog jakog ...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program