Prethodni članak
Sljedeći članak

I SLUŽBENO JE OTVOREN: Izgrađena gotovo 2 kilometra novog nogostupa prema Svetom Mateju za veću sigurnost u prometu

Izgradnja ovog nogostupa koštala je gotovo 3 i pol milijuna kuna. Ministarstvo unutarnjih poslova sudjelovalo je sa 70 posto sredstava, dok su preostalih 30 posto pokrili Županijska uprava za ceste i Općina Gornja Stubica


Danas je i službeno otvoren novoizgrađeni nogostup uz županijsku cestu od Gornje Stubice prema Svetom Mateju.

Nogostup u duljini od 1875 metara izgrađen je u dvije dionice, od raskrižja gdje se skreće za Hum Stubički do naselja Jakšinec kod skretanja za zaselak Jakšići u duljini od 1840 metara te u duljini od 35 metra u Svetom Mateju poslije područne škole.

-Kada imate pravu ekipu i vodstvo općine koje se zalaže za sigurnost u prometu, onda imate i ovakve projekte. Obzirom da se radi o naseljenom mjestu, županijskoj cesti uz koju djeca hodaju u školu, ne treba posebno napominjati koliko je ovaj nogostup važan – rekao je zamjenik župana Anđelko Ferek – Jambrek, pohvalivši ovaj projekt.

Načelnik Gornje Stubice Jasmin Krizmanić istaknuo je kako je ova županijska cesta zapravo jedina cestovna komunikacija koja iz Zagreba dolazi u Gornju Stubicu, a upravo je ta dionica ceste dosada bila nepregledna i samim time vrlo nesigurna za pješake, osobito djecu koja su svakodnevno, uz uski kolnik, pješačila do škole. – Stoga je Općina Gornja Stubica pripremila ovaj projekt izgradnje nogostupa zajedno sa Županijskom upravom za ceste te smo ga kandidirali prema Ministarstvu unutarnjih poslova i na našu sreću dobili sredstva. Sada imamo skoro 2 kilometra izgrađenog nogostupa, čime smo omogućili ono najbitnije, da se pješaci, osobito djeca, maknu s kolnika na nogostup i da budu sigurniji u prometu – rekao je Krizmanić te je zahvalio Ministarstvu unutarnjih poslova RH, Krapinsko – zagorskoj županiji i Županijskoj upravi za ceste na partnerstvu u projektu.

Izgradnja ovog nogostupa koštala je gotovo 3 i pol milijuna kuna. Ministarstvo unutarnjih poslova sudjelovalo je sa 70 posto sredstava, dok su preostalih 30 posto pokrili Županijska uprava za ceste i Općina Gornja Stubica.

Ravnatelj ŽUC – a Stjepan Sirovec zahvalio je prije svega Općini Gornja Stubica što je prepoznala važnost ovoga projekta i napravila sve potrebne pripremne radnje od projektne dokumentacije i aktivnosti koje su dovele do same realizacije. Zahvalio je i Ministarstvu unutarnjih poslova što su sa značajnim dijelom sredstava zatvorili financijsku konstrukciju za realizaciju projekta. – Županijska uprava za ceste sudjelovala je sa nešto više od 611 tisuća kuna te smo i mi tako doprinijeli realizaciji i podigli sigurnost pješačkog prometa, ali i cjelokupnog cestovnog prometa koji će se odvijati ovom dionicom na dobrobit svih mještana, ali i svih sudionika u prometu koji će ovuda migrirati na dnevnim ili mjesečnim migracijama – rekao je Sirovec.

Načelnik Jasmin Krizmanić istaknuo je kako su i dalje u planu radovi na području sigurnosti u prometu te će se zajedno za ŽUC – om ići u izgradnju nogostupa i na drugim cestovnim dionicama na području Gornje Stubice, gdje za to postoji potreba, jer je sigurnost pješaka, a osobito djece, u prometu ipak najvažnija.

Otvorenju su, osim zamjenika župana Anđelka Fereka – Jambreka, načelnika Gornje Stubice Jasmina Krizmanića i ravnatelja ŽUC – a Stjepana Sirovca, prisustvovali i zamjenik načelnika Gornje Stubice Vladimir Škvorc, načelnik Policijske postaje Donja Stubica Ivica Krivak, Mladen Hren iz Niskogradnje Hren koja je radove izvršila te projektanti koji su radili na projektu.

 

Još članaka iz "Županija"

Facebook

Mokri su i skliski kolnici od kiše mjestimice u Hrvatskom primorju, Lici i Gorskom kotaru. Na većini ostalih cesta vozi se bez posebnih ograničenja. Pojačan je promet na važnijim cestama te na gradskim cestama i obilaznicama. Vozače upozorava...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program