Prethodni članak
Sljedeći članak

Grad Zlatar za svaku je školu na svom području izdvojio po 30 tisuća kuna

Osnovna škola Belec, OŠ Ante Kovačića Zlatar i Srednja škola Zlatar uz pomoć Grada nabavile dodatnu opremu za poboljšanje uvjeta rada


Osnovna škola Belec, Osnovna škola Ante Kovačića Zlatar i Srednja škola Zlatar dobile su svaka po 30 tisuća kuna od Grada Zlatara za dodatno opremanje. Belečka se škola tako opremila prvom 'pametnom' pločom i klima – uređajem.

- Veliko hvala gradonačelnici što je prepoznala potrebe naše škole i na svaku zamolbu reagira pozitivno. Interaktivna ploča bila nam je velika želja, jer smo mi mala sredina koja si nije mogla priuštiti nešto tako suvremeno i itekako potrebno, s obzirom da nam od jeseni slijede kurikularne reforme. Pametna ploča dodatno je pomagalo koje će pomoći u obrazovanju, a kako nam je Županija dodijelila licencu za platformu mozaBook, interaktivna ploča je bitna da bi se rad na toj platformi mogao provoditi. Platforma je osmišljena na način da učenicima, pogotovo u 7. i 8. razredu koji imaju kemiju, fiziku i biologiju, što su sami po sebi teški predmeti, uz pomoć ove tehnologije na jednostavan način približi zahtjevne i komplicirane nastavne sadržaje – rekla je ravnateljica OŠ Belec Nikolina Puklin. Dodala je da je za ostatak sredstava nabavljena klima, što je bilo potrebno, posebno u informatičkoj učionici, koja se nalazi u dijelu škole najizloženijim vrućini u ljetnim mjesecima. Školu je posjetila i gradonačelnica Jasenka Auguštan – Pentek.

– Sretna sam i zadovoljna što Grad konačno ima sredstva koja može uložiti i za dodatne stvari, a ne samo za komunalne radove. Želja nam je da svi građani, a posebno djeca i učenici na našem području žive što kvalitetnije. Prošle godine smo uveli i školu plivanja za djecu trećih razreda, sufinanciranje pomoćnika u nastavi, školskog prijevoza, udžbenika, sufinanciranje sudjelovanja učenika na Novigradskom proljeću, i druge stvari te smo uspjeli odvojiti i za svaku školu na našem području 30 tisuća kuna. Svaka je škola dala zahtjev za ono što smatra najpotrebnijim – objasnila je gradonačelnica. Iako Grad nije osnivač škola i nije obavezan izdvajati ta sredstva, odluka vodstva Grada bila je da treba doprinijeti i pomoći školama da poboljšaju uvjete rada. – Želimo da naši učenici u današnje vrijeme budu informatički pismeni i da imaju ono što imaju djeca u školama u velikim gradovima. Nadam se da ćemo uspjeti odvojiti sredstva i ove godine, da se škole, osim sa sredstvima Županije, još bolje opreme i osuvremene. Drago mi je što su ravnatelji to prepoznali i da se javljaju Gradu s dodatnim potrebama – istaknula je gradonačelnica. Srednja škola Zlatar za ove je novce, kaže ravnateljica Zdenka Rogina, nabavila novu informatičku opremu.

– Specijaliziranu informatičku učionicu opremili smo novim računalima, jer smo imali stara više od 10 godina. Dobra informatička oprema izuzetno nam je važna, jer već drugu godinu provodimo novi kurikulum za tehničara za računalstvo – kaže ravnateljica Rogina. Osnovna škola Ante Kovačića Zlatar također je nabavila 'pametnu' ploču. – Novac smo utrošili i na financiranje rada tamburaškog orkestra, šivanje narodnih nošnji za folklornu skupinu, sufinanciranje tiskanja školskog lista i organizacije domaćinstva u državnom projektu 'Čitajmo zajedno, čitajmo naglas – zaboravljene knjige'. Zahvalni smo Gradu na toj novčanoj potpori. Dakako, voljeli bismo da taj iznos bude i veći jer su nam i potrebe velike. To se, prije svega, odnosi na opremanje kabineta iz tzv. STEM-područja suvremenijom opremom jer većinu ovoga što imamo odavno je pregazilo vrijeme – rekao je ravnatelj Marijan Posarić.

Još članaka iz "Županija"

Facebook

Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u Lici, a ima je i na dionici autoceste A1 između tunela Mala Kapela i čvora Otičac. <a većini="" cesta="" vozi="" se="" uz="" povoljne="" vremenske="" uvijete="" i="" bez="" posebnih="" ogran...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program