Prethodni članak
Sljedeći članak

Grad Oroslavje sufinancira pola cijene školske kuhinje svim osnovnoškolcima Oroslavčanima

Gradsko vijeće donijelo je ovu odluku još krajem godine i to jednoglasno, a Grad je sada započeo s provođenjem programa


Nakon odluke o smanjenju cijene dječjeg vrtića, gradonačelnik Grada Oroslavja donio je još jednu novu odluku, koja će razveseliti ovoga puta roditelje osnovnoškolaca. Naime, Grad Oroslavje sufinancirat će 50 posto školske kuhinje, odnosno pune cijene prehrane za učenike i to za svu djecu koja pohađaju Osnovnu školu Oroslavje i Područnu školu Krušljevo Selo, a čiji roditelji imaju prebivalište na području Oroslavja.  Za tu namjenu u gradskom su proračunu osigurana sredstva u iznosu od 280 tisuća kuna.

Odluka je stupila na snagu 1. siječnja, na temelju odluke koju je Gradsko vijeće donijelo još krajem godine, a bio je to jedan od amandmana na proračun koji je jednoglasno bio prihvaćen. – Prehrana u školskoj kuhinji je nešto osnovno što našoj djeci treba, volio bih kada bi školska kuhinja za sve mogla biti besplatna, nadam se da će to uskoro biti i da će ju financirati država – rekao je gradonačelnik Emil Gredičak.

Inače, Osnovna škola Oroslavje uključena je u program ''Zalogajček'' preko kojega Krapinsko – zagorska županija u osnovnim školama osigurava besplatne obroke za djecu u riziku od siromaštva te se u oroslavskoj osnovnoj školi preko toga projekta hrani 54 djece.

Dok su u ''Zalogajček'' pretežno uključena djeca prema socijalnim kriterijima, Grad Oroslavje stimulira natalitetnu politiku, pa tako u cijelosti financira školsku kuhinju za 48 djece koji se nisu uklopila u kriterije ''Zalogajčeka'', a prijavila su svoje potrebe Gradu te su pretežno iz višečlanih obitelji, pa se tako kuhinja u potpunosti sufinancira za treće dijete iz obitelji koje pohađa osnovnu školu.

 

Još članaka iz "Županija"

Facebook

Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u Lici, a ima je i na dionici autoceste A1 između tunela Mala Kapela i čvora Otičac. <a većini="" cesta="" vozi="" se="" uz="" povoljne="" vremenske="" uvijete="" i="" bez="" posebnih="" ogran...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program