Prethodni članak
Sljedeći članak

'Zagorke su prekrasne žene, talentirane i lijepe, ali se često boje 'kaj bu selo reklo?'

Na 2. izboru za najljepšu mamu Hrvatske nedavno održanom u Šibeniku, 40-godišnja Klanjčanka Maja Vukina Bogović predala je krunu najljepše mame koju je osvojila lani u konkurenciji preko 100 mama iz cijele Hrvatske

ZL: Održano je drugo natjecanje Miss mama. Koja je bila vaša uloga tamo?

Vukina Bogović: Bila sam koordinatorica događanja, nosila revije za mame te vodila polufinale sa jednom Šibenčankom. Radila sam s ekipom i himnu izbora pod nazivom „Najljepša mama“. Radili smo tekst na himni, koja je snimljena u studiju Tonija Eterovića. Himnu pjeva Bojan Jambrošić, Hrvoje Herceg radio je glazbu, a šibenski pjesnik Siniša Kostelac napisao je stihove. Uspješno smo realizirali cijeli projekt, a himna je bila predstavljena u Šibeniku. Sad nam predstoji još snimiti i spot koji će se snimati između ostalih lokacija u Klanjcu i u mojoj galeriji u Zaboku, jer hoću promovirati našu Županiju. Zahvalila bih se Maji Gnjidić Verdeccia za ukazano povjerenje da budem dio tima izbora te gradu Šibeniku jer su dali da budem voditeljica.


ZL: U ovih godinu dana, otkako ste se okitili laskavom titulom najljepše hrvatske mame, što se promijenilo u vašem životu?

Vukina Bogović: Promijenilo se to da sam se ohrabrila u onome o čemu sam sanjala. Pošto sam završila Akademiju, odlučila sam 1. rujna prošle godine dati otkaz (radila sam u Općini kako pročelnica) i krenuti u svoje vode. Otvorila sam „Cityartstudio“ u zabočkom Cityparku. Riječ je o kreativnom centru za djecu i odrasle koji se bavi slikarstvom, likovnim i kreativnim radionicama, kreativnim rođendanima za djecu, izložbama, tečajevima za starije, crtanjem, pripremama za Akademiju. Raditi će se i animacije, a uzimat ću i stručnjake za neka područja. Pozivam sve da se priključe mojim radionicama koje će započeti najesen u Zaboku, ali i u drugim zagorskim mjestima.


ZL: Kako ste zadovoljni sa studijom?
Vukina Bogović: Zadovoljna sam, preko ljeta smo više pripremali i opremali prostor, a sad krećem s lecima prema školama i vrtićima. Radim na tome da se napravi dobra promocija da bi se mogle oformiti grupe budući da je atelje u istom prostoru. U isto vrijeme pripremam izložbe i radim slike, bit će tamo i prodajna galerijica. Osim navedenoga radim na jednoj slikovnici i na još nekim projektima. Uglavnom izlažem, sad su mi radovi na nekoliko izložbi u Krapini u muzeju, a prijavljujem se i na neke vanjske izložbe, pa ćemo vidjeti kako će biti.


ZL: Mislite li da vam je iskustvo izbora za najljepšu mamu koristilo?

Vukina Bogović: Pomogao mi je odlazak u Šibenik, tamo su žene drugačije nego u Zagorju i općenito u kontinentalnom dijelu Hrvatske. Stekla sam dojam da su aktivnije, sve su neke poduzetnice. Odu u Italiju, otvaraju butike, nabavljaju robu, sve su zrihtane, cijeli dan su našminkane. Prekrasno je biti mama u obitelji, ali ne smiješ ni zaboraviti srediti se, držati do sebe i svojih prijateljica. Treba balansirati, misliti i na svoju karijeru. Kad djeca mrvicu porastu i nisu više u pelenama, treba probati naći dobar omjer.


ZL: Dakle, smatrate da žene iz južnijih krajeva Hrvatske imaju više potrebu graditi svoju karijeru nego naše Zagorke za koje kažete da su pomalo samozatajne?

Vukina Bogović: Jesu, Zagorke su prekrasne žene, talentirane i lijepe, ali ovdje se žene boje komentara, kritika „kaj bu selo reklo“? Želim srušiti te stereotipe. Ako ti želiš otići na neki izbor, a to nije klasičan izbor zašto bi to drugoj mami bio problem? Nisu važna visina i proporcije, bitno je da zračiš. Dakle, osobnost plus izgled, hrabrost i talent su najvažniji.

Još članaka iz "Zagorski list"

Facebook

Zbog prometnih nesreća: -na državnoj cesti DC1 između Slunja i Plitvičkih Jezera u mjestu Broćanac vozi se usporeno; -prekinut je promet na državnoj cesti DC6 između Vojnića i Gline u mjestu Crevarska Strana.  Promet je srednje gu...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program