Prethodni članak
Sljedeći članak

SVAŽIĆ: 'Izgradnja novog hotela kineskog ulagača trajat će oko godinu dana'

'Važan faktor razvoju turizma svakako je otvorenje Vodenog parka Aquae Vivae, a koliko sam upoznat pripremaju dokumentaciju za proširenje na vanjske sadržaje'

 • SVAŽIĆ.JPG
 • Hotel Toplice bit će srušen, a na njegovom mjestu izgradit će se novi

  Hotel Toplice bit će srušen, a na njegovom mjestu izgradit će se novi

 • Uskoro počinje i rekonstrukcija Bellevuea

  Uskoro počinje i rekonstrukcija Bellevuea

 • SVAŽIĆ.JPG
 • Hotel Toplice bit će srušen, a na njegovom mjestu izgradit će se novi
 • Uskoro počinje i rekonstrukcija Bellevuea

Ovoga tjedna Krapinske Toplice slave dan Općine i dan Župe. Tim povodom razgovarali smo s načelnikom Ernestom Svažićem o projektima koji su trenutno u realizaciji, ali i onima koji će se realizirati u predstojećem razdoblju.

Turizam u zamahu

Kako je rekao, ove godine uspješno je poboljšana komunalna infrastruktura, a voda je dovedena do rubnih dijelova općine. - Vodoopsrba je dobro razvijena, ali odvodnju treba unaprijediti. Surađujemo sa Zagorskim vodovodom na projektu sustava odvodnje s biološkim pročistačem, a radovi bi trebali početi iduće godine – istaknuo je Svažić dodajući kako će nastojati intenzivirati suradnju sa ŽUC – om. Kroz prvu godinu svog mandata, a to je nastavio i u novom mandatu, Svažić je isticao važnost razvoja turizma za Krapinske Toplice. Nedavno je tako Villa Magdalena otvorila nove sadržaje što načelnik smatra izrazito važnim. – Vlasnici Ville Magdalene pokazali su da se isplati ulagati u Krapinske Toplice te pridonijeli imidžu općine. Drugi važan faktor razvoju turizma svakako je otvorenje Vodenog parka Aquae Vivae, a koliko sam upoznat, pripremaju dokumentaciju za proširenje na vanjske sadržaje – rekao je načelnik Krapinskih Toplica. Priča, još jedna investicija je u realizaciji, a riječ je o obnovi Bellevuea. – Vlasnik je u fazi odabira izvođača radova pa ubrzo počinje obnova i toga objekta. Bit će to također značajno za imidž Toplica jer je riječ o jednom poznatom povijesno – turističkom objektu – naglasio je. No Krapinske Toplice bit će poprište provedbe još nekih mnogo većih projekata. Naime, u planu je izgradnja dva velika hotela. Prvi je onaj ruskog investitora, a drugi kineskog ulagača koji bi se uskoro trebao početi graditi. Kinezi će, naime, srušiti stari Hotel Toplice i na tom mjestu izgraditi novi. – Kineski ulagač ponovno je u Hrvatskoj što dokazuje da mu je projekt novog hotela jako važan. Prema nekim informacijama, tijekom jeseni bi dokumentacija trebala biti spremna i počelo bi se s radovima. Mislim da oni ne bi trebali trajati dulje od godinu dana – objasnio je čelnik Krapinskih Toplica.

Novi projekti

Jedan od velikih projekata koji je odrađen na području općine, jest i izgradnja vrtića. Iako je, prema riječima načelnika, u javnosti bilo prijepora o tome je li vrtić prevelik, je li za njega izabrano dobro mjesto i je li funkcionalan, vrijeme je pokazalo da on odlično funkcionira. – Od jeseni ćemo imati oko 120 djece u vrtiću, a u sklopu njega bit će i jedna jedinica za 'malu školu'. Obzirom na aktualne trendove i otvaranje novih radnih mjesta, možemo očekivati da će za pet godina biti potrebna i njegova dogradnja – istaknuo je Svažić. Kada su u pitanju planovi za predstojeće vrijeme, Svažić kaže kako će i na dalje pokušavati uz dobru suradnju sa institucijama pronaći i neke dodatne izvore financiranja mimo proračuna. – Projekt šetnice, biciklističke staze i pješačkog mosta iza općine prijavili smo na natječaj programa za ruralni razvoj. Nastavljamo i s radovima na platou kod crkve, a imamo i još nekoliko velikih klizišta za sanirati – rekao je Svažić. U planu je i daljnje asfaltiranje nerazvrstanih cesta kojih se, prema riječima načelnika, nastoji asfaltirati barem po 2,5 km godišnje.

Badlfest

U sklopu proslave dana općine šesti se puta održava i Badlfest čiji je idejni začetnik bio upravo načelnik Ernest Svažić. - Nisam imao neka posebna očekivanja od manifestacije kada smo krenuli prvi puta u njenu realizaciju, ali znao sam da Krapinskim Toplicama nedostaje neka brendirana manifestacija. Imali smo mi i koncerata i predstava, ali sve to nije bilo zaokruženo. Mislim da je Badlfest uspješna manifestacija na kojoj se trudimo osmisliti program u kojem ima za svakoga ponešto – dodao je načelnik.

Još članaka iz "Zagorski list"

Facebook

Kolnici su mokri i skliski u sjeverozapadnoj i središnjoj Hrvatskoj. Vozačima savjetujemo prilagodbu brzine uvjetima na cestama te održavanje sigurnosnog razmaka između vozila. Ljetna zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuš...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program