Prethodni članak
Sljedeći članak

STATISTIKA ZA 2016.: U Zagorju je sklopljeno 19 miješanih brakova te ni jedan istospolni brak

Ministarstvo uprave objavilo je brojne podatke o kretanju stanovništva u prošloj, 2016. godini

Ministarstvo uprave krajem siječnja objavilo je peti Statistički prikaz. Praksa je to koju je u svom mandatu uvela MOST – ova ministrica Dubravka Jurlina Alibegović prošle godine, a prikaz objavljuje informacije iz registara i baza koje su u nadležnosti Ministarstva uprave. Tako smo iz petog po redu Statističkog prikaza mogli iščitati broj djece upisane u maticu rođenih u 2016. godini.


Prema podacima, u Krapinsko – zagorskoj županiji rođeno je 812 djece, od toga 427 dječaka i 385 djevojčica dok je umrlo 1570 ljudi i to 786 muškaraca i 784 žene. Treba reći da se podaci, kako se navodi u prikazu, ne odnose na mjesec prosinca jer oni koji su umrli i rođeni u tom mjesecu, u maticu se umrlih i rođenih upisuju u siječnju. U našoj je županiji najviše rođenih dječaka dobilo ime Luka, njih 19, a sljedeća najpopularnija muška imena su Karlo i Mateo. Najviše je djevojčica u našoj županiji u 2016. godini dobilo ime Ema i to 20 njih, a slijede imena Mia kako se se zove 17 djevojčica i Lucija kako se zove 13 djevojčica.


U našoj županiji, sudeći prema predočenim podacima, nije sklopljeno ni jedno istospolno partnerstvo, ali je sklopljeno 647 brakova. Od toga su 323 vjerska braka te 271 građanski brak. Zanimljivo je istaknuti kako je među 647 sklopljenih brakova u Krapinsko – zagorskoj županiji njih 19 mješovitih što znači da su ga sklopili hrvatski državljani i stranci. U našoj je županiji registrirano čak 1285 udruga, a zanimljiv je i podatak da se sve više poveća broj onih koji koriste sustav e – Građani. I dok ih je na dan 30.lipnja bilo 7609 koji su koristili taj sustav, na zadnji dan 2016. bilo ih je čak 9515.

Još članaka iz "Zagorski list"

Facebook

Zbog prometne nesreće vozi se usporeno: -na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvora Spačva i odmorišta Spačva na 294. km u smjeru Lipovca. Pozivamo vozače na pojačan oprez na autocestama: -A1 na 376. km u smjeru Zagreba, zbog vozila...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program