Prethodni članak
Sljedeći članak

Reagiranje Općine Kumrovec o akciji spašavanja unesrećene žene u Škrniku

Priopćenje Općine Kumrovec prenosimo u cjelosti bez intervencija u tekstu

U subotu 14.01.2017. nakon snježnog dana i noći Hrvatska gorska služba spašavanja i Zagorska javna vatrogasna postrojba intervenirale su na području Općine Kumrovec, naselju Donji Škrnik nakon zaprimljenog poziva Hitne medicinske pomoći da ne mogu doći do unesrećene starije gospođe. Naime vozilo Hitne medicinske pomoći nije uspjelo doći na brijeg gdje unesrećena živi te je tim Hitne pomoći pozvao gorsku službu spašavanja da unesrećenu gospođu dovedu do njihovog vozila koje se je nalazilo 800 metara od unesrećene. Ovim putem željeli bismo pohvaliti Zagorsku Javnu vatrogasnu postrojbu i Gorsku službu spašavanja – stanica Krapina na profesionalno odrađenoj intervenciji. Iz priloženoga je vidljivo da su HGSS i Javna Vatrogasna postrojba spremni za kvalitetno provođenje zadataka na području Krapinsko-zagorske županije. Također smatramo važnim napomenuti da nije bilo potrebe da unesrećena osoba čeka i da se gubi dragocjeno vrijeme i resursi dok HGSS i javna vatrogasna postrojba dođu u Kumrovec iz Krapine i Zaboka.

Naime, nakon što se vozilo hitne medicinske pomoći nije uspjelo popeti na brijeg, unatoč tome što je cesta bila očišćena od snijega već u 7:00 sati ujutro u oba smjera, a temperatura zraka je iznosila ugodnih zimskih 6 °C uz sunčano vrijeme, puno prije dolaska HGSS-a i javne Vatrogasne postrojbe u pomoć vozilu Hitne medicinske pomoći pristupila je zimska službe Općine Kumrovec koja je ponudila timu hitne medicinske pomoći da ralicom i traktorom vozilo, koje očito nije bilo adekvatno opremljeno za svladavanje brdskog područja u zimskim uvjetima odvuče tih nekoliko stotina metara do unesrećene osobe da bi joj se što prije pružila medicinska pomoć. Budući da je pristup do kuće unesrećene privatnim prilaznim putem koji je iznimno strm i nepristupačan te je i osobnim vozilom u ljetnim mjesecima izrazito teško pristupiti do kuće, stroj zimske službe je bio idealan za pristup unesrećenoj i za transport unesrećene do vozila Hitne pomoći. No unatoč navedenom, tim hitne medicinske pomoći zahvalio se je na ponuđenoj pomoći i zdušno odbio da ih zimska služba odvede do unesrećene osobe kako bi joj što prije pružili adekvatnu medicinsku pomoć već su odlučili čekati dolazak HGSS-a iz Krapine koji je naposljetku unesrećenu osobu doveo do njihovog vozila, ali nažalost mnogo kasnije i uz znatne financijske troškove nego da je tim hitne medicinske pomoći pokušao uz pomoć zimske službe doći do unesrećene. Naposljetku je unesrećena gospođa prevezena u bolnicu i pružena joj je adekvatna medicinska pomoć te joj ovim putem želimo brz oporavak.

Još članaka iz "Zagorski list"

Facebook

Zbog prometne nesreće, pozivamo na oprez na autocesti A3 Bregana-Lipovac poslije čvora Okučani (140.km+650m) u smjeru Zagreba. Zbog vozila u kvaru na autocesti A1, na čvoru Vrgorac u smjeru Dubrovnika, pozivamo na oprez! Zbog opasnosti...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program