Prethodni članak
Sljedeći članak

Ove godine bit će prespojeno 500 priključaka na vodoopskrbni sustav Zagorskog vodovoda

S potrošačima se sklapaju ugovori o priključenju temeljem kojih se ugrađuju vodomjeri i uvode u matičnu evidenciju potrošača Zagorskog vodovoda

Lokalnih vodovoda na području Zagorja je oko 150, a krajnji je cilj uključiti ih u sustav regionalnog distributera, što je određeno i zakonom. Ove je godine u tijeku spajanje na sustav Zagorskog vodovoda u Budinščini. Kako je područje općina Hrašćina i Budinščina koristilo vodu iz lokalnih vodoopskrbnih sustava, koji kapacitetom, zastarjelim i nefunkcionalnim cjevovodima i objektima, bez sustava mjerenja vode i stručnog kadra, nisu udovoljavali zakonima te zbog stalnog pomanjkanja vode, 2006. godine je Zagorski vodovod počeo dogradnju sustava u smjeru općine Hrašćina i u narednim godinama izvršio rekonstrukciju i sanaciju dijela lokalnog vodovoda i preuzeo distribuciju vode na tom području.

10 km magistralnih cjevovoda

– Godine 2011. nastavljena je izgradnja sustava vodoopskrbe na području općine Budinščina što je uključivalo izgradnju oko 10 km magistralnih i glavnih opskrbnih cjevovoda, precrpnu stanicu Labaši te uređenje vodospremnika Kosovina, čime se stvorio preduvjet preuzimanja lokalnih vodoopskrbnih sustava kojima je upravljala Općina Budinščina i dovršetak vodoopskrbnog sustava na području općine Hrašćina. Krajem 2016. godine sklopljen je ugovor između Općine Budinščina i Zagorskog vodovoda o prijenosu komunalnih vodnih građevina odnosno preuzimanju lokalnih vodoopskrbnih sustava, čime je Zagorski vodovod postao javni isporučitelj vodnih usluga na području općine Budinščina – navodi Milan Škrnjug, rukovoditelj odjela tehničke podrške i upravljanja investicijama Zagorskog vodovoda.

Ugovori o priključenju

Tako u ovoj godini Zagorski vodovod izvodi radove na rekonstrukciji i prespajanju dijelova lokalnih sustava na novoizgrađeni vodoopskrbni sustav Zagorskog vodovoda. S potrošačima se sklapaju ugovori o priključenju temeljem kojih se ugrađuju vodomjeri i uvode u matičnu evidenciju potrošača Zagorskog vodovoda. Kako se pojedini dijelovi sustava dovode u pogonski ispravno stanje, tako se postupno priprema ugovaranje i spajanje i ostalih potrošača koji su bili korisnici lokalnih vodovoda, a procjenjuje se da će na tom sustavu biti izvedeno oko 800 priključaka, od čega se u ovoj godini planira prespojiti oko 500 priključaka. – Priključenje potrošača na vodoopskrbni sustav je obaveza prema općinskoj Odluci sukladno Zakonu o vodama. U Hrvatskom zagorju ima još na desetke lokalnih vodovoda, koji će se postupno, kad se za to steknu uvjeti, rekonstruirati i snabdjeti vodom putem javnih isporučitelja vodnih usluga.

Još članaka iz "Zagorski list"

Facebook

Prometna nesreća na autocesti A1 na 167+000 km između čvora OTOČAC i čvora PERUŠIĆ u smjeru Zagreba promet se vodi po dvije prometne trake. Molimo korisnike za strpljenje. Mokri su i skliski kolnici mjestimice u Hrvatskom primorju, Gorskom kot...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program