Prethodni članak
Sljedeći članak

Na ambulantama se mijenja stolarija, postavljaju se nova krovišta i uređuju se fasade

Iz Fonda za regionalni razvoj financiralo se uređenje ambulante u Loboru, a čiji su radovi obuhvaćali zamjenu stolarije, izradu nove fasade i uređenje krovišta, dok su se ostale ambulante obnavljale iz vlastitih sredstava

Na području Krapinsko – zagorske županije djeluje jedan županijski Dom zdravlja sa sjedištem u Krapini, a koji ima šest ispostava i to u Donjoj Stubici, Krapini, Klanjcu, Pregradi, Zlataru i Zaboku. Na području navedenih ispostava postoje manje organizacijske jedinice, a to su ambulante kojih su ukupno 32 na području cijele županije.

Stolarija, krovište, fasada

U svakoj ambulanti nalaze se ordinacije primarne zdravstvene zaštite (opća medicina, dentalna medicina, zdravstvena zaštita žena, zdravstvena zaštita djece, patronaža), vanbolnička specijalističko-konzilijarna djelatnost, te sanitetski prijevoz i posebno dežurstvo. I naravno da sve te ambulante zahtijevaju obnovu i uređenje. Iz vlastitih sredstava su tako obnovljene ili je u tijeku obnova ambulante u Bedekovčine, odnosno uređenje nove ordinacije dentalne medicine, ambulanta u Oroslavju gdje radovi obuhvaćaju zamjenu cjelokupne stolarije i uređenje prostora za palijativnu skrb. U ambulanti u Zlataru radovi su obuhvaćali zamjenu stolarije i zamjenu podova u Specijalističkoj ginekološkoj ordinaciji i Specijalističkoj ordinaciji obiteljske medicine. Na ambulanti u Đurmancu zamjenu krovišta, a na ambulanti u Svetom Križu Začretju u tijeku je zamjena stolarije i izrada nove fasade.

Manji infrastrukturni radovi

- Spomenuti se radovi financiraju iz vlastitih sredstava, dok se iz Fonda za regionalni razvoj financiralo uređenje ambulante u Loboru, a čiji su radovi obuhvaćali zamjenu stolarije, izradu nove fasade i uređenje krovišta.

ambulanta u Loboru uredila se sredstvima iz EU fondova

Za naredno razdoblje (2018. - 2020.) u pripremi je izrada projektne dokumentacije u sklopu Projekta ''Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti u Domu zdravlja KZŽ“ koji je financiran iz EU fondova, a prijavitelj je Krapinsko-zagorska županija i obuhvaća manje infrastrukturne zahvate u ambulantama Doma zdravlja KZŽ u Desiniću, Gornjoj Stubici, Klanjcu, Krapinskim Toplicama, Maču, Mariji Bistrici, Mihovljanu, Zlataru i Velikom Trgovišću - rekla je ravnateljica Doma zdravlja KZŽ Nada Dogan.

Nada Dogan, ravnateljica Doma zdravlja KZŽ

Nedostaje pedijatara

U 2017. godini Dom zdravlja ima na specijalizaciji sedam doktora, od čega ih se šest specijalizira na području opće medicine i jedan na pedijatriji. I ove se godine županijski Dom zdravlja suočio s problemom nedostatka specijalist pedijatrije, specijalista rada medicine i liječnika opće medicine.

Još članaka iz "Zagorski list"

Facebook

Snijeg otežava vožnju mjestimice u Gorskom kotaru, Lici, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Mokri su i skliski kolnici od kiše mjestimice u Istri, Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, Lici, Dalmaciji te sjevernoj i središnjoj Hrvatskoj. ...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program