Prethodni članak
Sljedeći članak

KRIZMANIĆ: 'Nastavljamo s investicijama koje smo počeli u prethodnom mandatu, a to su izgradnja dječjeg vrtića i modernizacija javne rasvjete'

Jedna od značajnijih investicija je izgradnja ceste Šagudovec - Sekirevo Selo kojom želimo naselja Šagudovec i Gusakovec približiti centru Gornje Stubice i utjecati da djeca iz navedenih naselja počinju polaziti našu Osnovnu školu, budući da sada djeca iz navedenih naselja pohađaju Područnu školu u Selnici i Osnovnu školu Marija Bistrica

Jasmin Krizmanić, načelnik općine Gornja Stubica za Zagorski list govori o prvim mjesecima svog novog mandata

ZL: Koje bi investicije i projekte nabrojali od Vašeg novog mandata do danas, dakle, one koji su realizirani ili su u fazi realizacije?

KRIZMANIĆ: U novom mandatu nastavljamo s investicijama koje smo započeli u prethodnom mandatu i koje su bitne za našu općinu, a to su izgradnja dječjeg vrtića, daljnji nastavak modernizacije javne rasvjete. U ovom trenutku smo pred potpisivanjem Ugovora i nadamo se da će nam vremenske prilike dozvoliti realizaciju navedenog projekta. Tu je i izgradnja ceste Šagudovec - Sekirevo Selo kojom želimo naselja Šagudovec i Gusakovec približiti centru Gornje Stubice i utjecati da djeca iz navedenih naselja počinju polaziti našu Osnovnu školu, budući da sada djeca iz navedenih naselja pohađaju Područnu školu u Selnici i Osnovnu školu Marija Bistrica. Jedna od značajnih investicija koju treba realizirati svakako je i proširenje mjesnog groblja u Gornjoj Stubici.

ZL: Nedavno ste sa županom obišli gradilište buduće Spomen hiže Rudolfa Perešina. Sami ste rekli da će to biti jedinstvena spomen kuća u Hrvatskoj, koji zasada financira Općina Gornja Stubica i Krapinsko- zagorska županija. Nadate li se pomoći nadležnih institucija i što će ovakav objekt značiti za Gornju Stubicu?

KRIZMANIĆ: Nadamo se pomoći Grada Zagreba, ali i Ministarstva hrvatskih branitelja. Kako nam je svima poznat stav gradonačelnika Grada Zagreba prema hrvatskim braniteljima, a posebno prema Rudolfu Perešinu i njegovoj obitelji sigurni smo da će se Grad Zagreb uključiti u ovaj projekt. Ovim projektom želimo staviti naglasak na sve heroje koji su proizašli iz Domovinskog rata. Želimo da ih se ističe, da se o njima govori, i omogućiti im da uđu u povijest hrvatskog naroda. Tu će se nalaziti stalni postav, zbirka originalnih predmeta Rudolfa Perešina, koje će darovati njegova supruga, gospođa Ljerka Perešin. Bit će tu i jedan prostor za nastavu, gdje će se moći održavati predavanja za posjetitelje, posebnu za djecu koja će dolaziti ovamo. Prostor bi bio dan i na korištenje udrugama, a u podrumskom dijelu, u suradnji s Hrvatskom vojskom, obećan nam je jedan simulator letenja. Naime, cilj je da čovjek govori i kada nije tu, a njegova ideja, njegova žrtva, ona mora biti pokretač i nama. Ako mi to ne nastavimo, sve će otići u zaborav.

Manifestacija 'Susreti za Rudija' dobila je nagradu Simply the best U Jakšincu se gradi Spomen hiža Rudolfu Perešinu

ZL: Jedan od važnih projekata koji bi željeli realizirati je izgradnja dječjeg vrtića. Pomoć je obećao i potpredsjednik Vlade RH. Ima li novih informacija?

KRIZMANIĆ: Moram reći da skoro svakodnevno radimo na tome da s projektom i problemom izgradnje dječjeg vrtića upoznamo nadležna ministarstva i ostale državne institucije, koje imaju puno razumijevanja za ovaj naš problem i trude nam se pomoći. Nadamo se da će se iznaći rješenje za ovaj naš problem te da ćemo u skoro vrijeme krenuti s izgradnjom dječjeg vrtića da li putem sredstava fondova Europske unije ili sredstava državnog proračuna.

ZL: Poslovanje Općine zasigurno će omesti presuda vezana za slučaj Šimunić, gdje morate platiti veliki iznos. Na koji način to planirate?

KRIZMANIĆ: Naravno da nam je presuda u predmetu Šimunić veliki uteg, nadamo se da ćemo uspjeti ispregovarati da nam se omogući plaćanje navedenog iznosa na mjesečne rate koje za Općinu ne bi bile toliko opterećujuće, ali u svakom slučaju usporiti će ako ne i zaustaviti provođenje investicija koje smo planirali u slijedećem razdoblju.

ZL: Što biste ipak izdvojili kao najpozitivniji događaj ili investiciju na području općine Gornja Stubica u ovoj godini?

KRIZMANIĆ: Drago nam je da je jubilarna manifestacija „20. Susreti za Rudija“ dobila nagradu „Simply the best“ jer je i na taj način nagrađen i prepoznat rad zaposlenika naše Općine, udruga i ostalih organizatora i dan nam je podstrek da ubuduće uložimo još više truda u organizaciju ove manifestacije kojom se prisjećamo našeg Rudija, ali i ostalih znanih i neznanih junaka Domovinskog rata. No, prvenstveno nam je drago što se tiče ove manifestacije da je sve prošlo u najboljem redu u sigurnosnom pogledu i da je program popraćen od velikog broja posjetitelja. Isto tako drago nam je da smo izvršili asfaltiranje dviju dionica nerazvrstanih cesta kojima smo spojili naša naselja Banšćicu i Modrovec i krenuli u povezivanje centra Gornje Stubice i zaselka Putaki u Slanom Potoku.


Još članaka iz "Zagorski list"

Facebook

IZVANREDNE SITUACIJE I OGRANIČENJA NA AUTOCESTAMA: A1 ZAGREB-SPLIT-PLOČE -između čvora GOSPIĆ i čvora GORNJA PLOČA (186.km i 194.km smjer Split, te 181.km i 198-199.km smjer Zagreb) u oba smjera ima više požara usljed čega dolazi do zadimljava...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program