Prethodni članak
Sljedeći članak

Proračun Zagorskih sela za iduću godinu iznosi 4,4 milijuna kuna

Odluka o izvršavanju proračuna i svi ostali prateći planovi i programi koje je predložila načelnica Ksenija Krivec Jurak usvojeni su jednoglasno

Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Zagorska sela usvojen je proračun za 2018. godinu s projekcijama za 2019. i 2020. godinu. Odluka o izvršavanju proračuna i svi ostali prateći planovi i programi koje je predložila načelnica Ksenija Krivec Jurak usvojeni su jednoglasno. Usvojeni proračun iznosi 4.496.100 kuna, a najznačajnija prihodovna stavka su planirana sredstva iz natječaja Programa ruralnog razvoja, mjera 7.4., za rekonstrukciju društvenog doma 'Pločko' 1,7 milijuna kuna. Od rashodovnih stavki vrijedi još istaknuti iznos od 240.000 kuna za projektiranje nerazvrstane ceste Zagorska Sela – Brezakovec – Gornji Škrnik, a za taj projekt općina Zagorska Sela javila se na natječaj za sufinanciranje od Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova. 

Za održavanje komunalne infrastrukture je predviđeno 250 tisuća kuna, za Socijalni program 244 tisuće, za sufinanciranje dječjeg vrtića 170 tisuća kuna, a za potporu udrugama oko 100 tisuća kuna. Za radove na zgradi prve pučke škole predviđeno je 200 tisuća te za prijavu na natječaj za uređenje dječjeg igrališta u Miljani 200 tisuća kuna. Na sjednici je prihvaćena i Analiza sustava zaštite i spašavanja u 2017. godini te Smjernice  za organizaciju sustava zaštite i spašavanja za četverogodišnje razdoblje i godišnji plan za 2018. godinu s financijskim učinkom za trogodišnje razdoblje.

 

Još članaka iz "Zagorska sela"

Facebook

Mokri su i skliski kolnici mjestimice u Gorskom kotaru, Lici, Dalmaciji i središnjoj Hrvatskoj. Zbog niskih temperatura tijekom noći moguća je poledica, osobito na mostovima i nadvožnjacima u unutrašnjosti. Magla smanjuje vidljivost i uspor...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program