Prethodni članak
Sljedeći članak

ŽUPANIJSKO NATJECANJE: Srednjoškolci izvrsni u poznavanju njemačkog jezika

Na natjecanju je sudjelovalo 26 učenika koji su se natjecali u dvije kategorije


Na županijskom natjecanju iz njemačkog jezika za učenike srednjih škola Krapinsko-zagorske županije, održanom 27. veljače Srednjoj školi Zabok, sudjelovalo je 26 učenika koji su se natjecali u dvije kategorije.

U Kategoriji I (učenici 2. razreda srednjih škola) prvo mjesto zauzela je Maja Gorup iz Srednje škole Krapina (mentorica Helena Kajba), drugo mjesto Patrik Šćuric iz Srednje škole Krapina (mentorica Jasminka Pernjek), a treće mjesto zauzeo je Andrija Krklec, također iz Srednje škole Krapina (mentorica učenika je Slavica Hršak).

Učenici iz Krapine pokazali su izvrsno poznavanje njemačkog jezika, zauzevši prvih pet mjesta u Kategoriji I.

U Kategoriji II, lista A (učenici 3. razreda srednjih škola) prvo mjesto zauzeo je Marijan Šipura iz Srednje škole Zabok (mentorica Ljubica Savić), drugo mjesto Emilio Ptičar iz Gimnazije Antuna Gustava Matoša iz Zaboka (mentorica učenika je Mihaela Cerovečki Benković), a treće mjesto zauzeo je Vjekoslav Halužan iz Srednje škole Krapina (mentorica Darinka Došen).

Na ovogodišnjem županijskom natjecanju iz njemačkog jezika sudjelovali su učenici Gimnazije Antuna Gustava Matoša iz Zaboka, Srednje škole Bedekovčina, Srednje škole Krapina, Srednje škole Pregrada, Srednje škole Zabok i Srednje škole Zlatar.

Svi učenici pokazali su zavidno poznavanje njemačkog jezika, a 11 učenika riješilo je više od 70% testa koji je bio vrlo zahtjevan, te su predloženi za državno natjecanje.

Učenici ugostiteljske struke škole domaćina, Srednje škole Zabok, pripremili su pod mentorstvom svojih nastavnika ugostiteljske grupe predmeta prigodan domjenak za natjecatelje i njihove mentore.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook