Prethodni članak
Sljedeći članak

Županijski proračun za sljedeću godinu 42,5 posto veći nego lani

Proračun je izglasan u visini od 235.634.367,00 kuna, od čega 90,5 milijuna kuna ''odlazi'' na kapitalne projekte

Županijska skupština Krapinsko – zagorske županije jučer je donijela proračun za 2018. godinu u visini od 235.634.367,00 kuna. U odnosu na lanjsku godinu, to je povećanje za 42,5 posto, a razlog tome su kapitalni projekti vrijedni 90,5 milijuna kuna.

Radi se o izgradnji Poslovno - tehnološkog inkubatora u Krapini, radovima na povećanju energetske učinkovitosti na 4 osnovne škole, uređenju i opremanju 9 ambulanti, dovršetku dvorane pri OŠ Đurmanec, izgradnji dvorane u Hrašćini, izgradnji PŠ u Martinišću, sanaciji odlagališta otpada, izradi projektne dokumentacije za dogradnju specijalne bolnice u Krapinskim Toplicama, kupnji zemljišta i izradi dokumentacije za Regionalni centar kompetencija u turizmu i ugostiteljstvu te kupnji dvorca Stubički Golubovec za uređenje Znanstveno – edukativnog zabavnog centra.

Ulazak Hrvatske u Europsku uniju i financijska omotnica omogućili su nam da uz dobro projektiranje i javljanje na natječaje možemo pripremiti ovakav proračun. To su isključivo projekti koji su već odobreni i koji su ili u fazi izgradnje ili u pripremi dokumentacije za javnu nabavu. Jedino je loše što ćemo se morati dodatno kreditno zadužiti kako bismo, bez obzira na korištenje garantnog fonda, osigurali svojih 15% financiranja. Vjerujem da ćemo uspjeti to realizirati, jedino što nas može usporiti je javna nabava – rekao je župan Željko Kolar u raspravi o proračunu.

Oporba je na proračun predložila četiri amandmana: povećanje sredstava za NK Zagorec, 400 tisuća kuna za klizište na nerazvrstanoj cesti Lobor – Stari Golubovec, dodatnih 2 milijuna kuna za izgradnju i adaptaciju OŠ Lobor te milijun i pol kuna za pristupnu cestu u radnoj zoni Mokrice. Niti jedan nije prošao na glasovanju. Unatoč tome, oporba je odlučila ne glasati protiv proračuna, stoga je on prihvaćen s 26 glasova za i 11 suzdržanih.

Proračun Krapinsko - zagorske županije, zajedno sa prihodima i primitcima te rashodima i izdacima proračunskih korisnika, iznosi 676.267.001,00 kuna.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Kolnici su mjestimice mokri ili samo vlažni i skliski. Pojačan je promet u gradovima, na prilaznim i obilaznim cestama. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila. ...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program