Prethodni članak
Sljedeći članak

ŽUPANIJSKA UPRAVA ZA CESTE SPREMNA ZA ZIMU: Pripremili 2500 tona soli i 2500 metara kubnih sipine

Danas je u Stubičkim Toplicama održan sastanak vezan uz planove održavanja cesta na području naše županije za vrijeme trajanja zimskih uvjeta


U prostorijama Općine Stubičke Toplice danas je održan sastanak Županijske uprave za ceste, tvrtke Egis Road Operation Croatia i Hrvatskih cesta o održavanju cesta u našoj županiji za vrijeme trajanja zimskih uvjeta.


Županijska uprava za ceste Krapinsko – zagorske županije organizira i provodi održavanje županijskih i lokalnih cesta u zimskim uvjetima na 657,23 kilometara županijskih i lokalnih cesta u 137 kalendarskih dana u razdoblju od 15. studenog 2017. do 31. ožujka 2018. godine.


Izvođenje radova zimske službe za 2017./2018. Godinu ugovoreno je sa poduzećem 'Županijske ceste Zagrebačke županije' Zelina, a u radovima zimske službe sudjelovat će 14 kamiona i 8 unimoga te pet utovarivača. – Od posipala planirana je potrošnja 2500 tona soli i 2500 kubičnih metara sipine, a pripremljeni materijal, strojevi i ljudi kreću se na pet mjesta pripravnosti, odnosno u Krapini, Pregradi, Zlatar Bistrici, Zaboku i Donjoj Stubici – rekao je ravnatelj ŽUC – a KZŽ Željko Vincelj. Istaknuo je kako će se u uvjetima prosječne zime, kakva se i očekuje, za sipinu, sol, mehanizaciju i ljudski rad izdvojiti oko 4,5 do 5 milijuna kuna.

Na sastanku je bio i zamjenik župana Anđelko Ferek Jambrek. – Mi smo maksimalno urediti ceste na području naše županije kojima upravljamo. A što se tiče zimske službe, mislim da moramo biti zadovoljni njihovim radom obzirom na konfiguraciju terena i vremenske uvjete koji se znaju dogoditi – rekao je Ferek Jambrek.


Hrvoje Sokol iz Hrvatskih cesta rekao je kako će ove sezone voditi brigu na 285 kilometara državnih cesta na području naše županije. – Mi smo spremni za nadolazeće zimske uvjete, a pripremili smo 2350 tona soli i 1066 kubika sipine – istaknuo je Sokol.


Zrinko Hržić, menadžer održavanja i kontrole prometa u tvrtki Egis road operation, zaduženoj za brigu o autocesti Zagreb – Macelj rekao je kako oni brinu o 60 kilometara autoceste na području naše županije. – Mi smo spremni već sad za zimske uvjete. Radimo iz baza u Zaboku i Krapini, a imamo i četiri poddionice – istaknuo je Hržić

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook