Prethodni članak
Sljedeći članak

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA: Vincelj smijenjen, oporba napustila sjednicu prije glasanja

Željko Vincelj s 22 glasa smijenjen je s mjesta ravnatelja ŽUC - a zbog uvjetnog nalaza revizije iz 2015.


Najviše zanimanja na 10. sjednici Županijske skupštine izazvala je točka o smjeni Željka Vincelja s mjesta ravnatelja ŽUC – a. Vincelj je pred skupštinarima rekao kako ne misli plakati nad svojom sudbinom, no da je njegova smjena politička i nezakonita. – Radi se o političkoj smjeni koja je rezultat ucjene i odmazde predsjednika ŽO HNS – a Anđelka Topolovca jer ga nisam htio zaposliti na rukovodeće mjesto u ŽUC – u svjestan da bi morao lažirati natječaj jer on ne zadovoljava uvjete – istaknuo je Vincelj.

HDZ je odlučio zatražiti deset minuta  stanke jer župan Željko Kolar više nije bio prisutan na sjednici. To su argumentirali činjenicom da prvi čovjek Županije mora biti prisutan kad se raspravlja o tako važnoj temi. Županov zamjenik Anđelko Ferek – Jambrek odgovorio je kako se Kolar neće vratiti jer je otišao na već prije dogovoreni sastanak s jednim investitorom, no Daniel Vnuk iz HDZ- a je njegov potez okarakterizirao kao kranje neodgovoran. – Ova smjena je poruka da dok si politički podoban si sposoban, a kad nisi podoban nisi ni stručan - rekla je ZDS - ova Nina Gradiški Zrinski dok je Stjepan Ranogajec iz HSP AS komentirao kako nema konretnih razloga da se Vincelj smjeni te da je sve ovo što se događa 'jadno da jadnije ne može biti'. Skupštini je, naime, rečeno kako je postupak smjene pokrenut zbog nalaza revizije iz 2015. godine, no oporba to nije smatrala dovoljno dobrim razlogom da se Vincelja smjeni pa je klub vijećnika HDZ – a, HSP AS i HSS – a napustio sjednicu ne želeći glasovati o toj točki. No glasao je ostatak skupštinara i s 22 glasa smijenio Željka Vincelja s mjesta ravnatelja ŽUC – a. Vršitelj dužnosti ravnatelja ŽUC – a bit će Mladen Burić, dosadašnji Vinceljev pomoćnik.

Nakon smjene Željko Vincelj kratko je komentirao da će pokrenuti sudski spor koji je siguran da će dobiti. Smjenu je komentirao i zamjenik župana za gospodarstvo Anđelko Ferek – Jambrek. Rekao je kako je odluku za razrješenje pokrenulo Upravno vijeće ŽUC – a i temeljem toga je to došlo na Skupštinu. – Ne bi komentirao tvrdnju Vincelja da se radi o političkoj smjeni, to nek institucije rješavaju. Na temelju revizije iz 2015. postoje tri točke koje su sporne i temeljem toga Upravno vijeće je smatralo da mora pokrenuti postupak smjene jer su napravljene radnje koje nisu u skladu sa zakonom – rekao je Ferek – Jambrek ne želeći komentirati što će biti ako Vincelj dobije sudski spor. Na novinarsko pitanje što ako za nekoliko mjeseci Anđelko Topolovec usitinu bude zaposlen u ŽUC – u i boji li se reakcije javnosti nakon toga, zamjenik župana rekao je da se raspisuje javni natječaj te da će se na temelju toga izabrati ravnatelj no obzirom da u poslovniku stoji kako ravnatelj ŽUC –a mora imati visoku stručnu spremu, a Topolovec ima višu, jasno je, ističe Ferek – Jambrek, da on ne može biti ravnatelj ŽUC – a.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook