Prethodni članak
Sljedeći članak

Županijska cesta kroz Loborsko Završje zahtjeva hitnu rekonstrukciju

Uz zavoj kod Gljaja, u vrlo lošem stanju je i dio županijske ceste od Vinipotoka do Loborskog Završja gdje se nalaze i najkritičnije točke. Taj dio zahtjeva hitnu rekonstrukciju i sredstva za to bi se trebala naći- istaknula je Jembrih

  • Županijska cesta kroz Loborsko Završje

    Županijska cesta kroz Loborsko Završje


Pred završetkom su radovi na sanaciji mosta i proširenju križanja na županijskoj cesti u Vinipotoku, još preostaje asfaltiranje koje će se završiti na proljeće nakon završetka zimskih uvjeta. Investitor je Županijska uprava za ceste Krapinsko – zagorska županija, a investicija vrijedna 1, 07 milijuna kuna. U proširenje križanja krenulo se radi potrebe tvrtke Qdom koja izrađuje mobilne kućice i do sada po uskom križanju nije mogla ići sa šleperom.

ŽUC je proširio križanje na županijskoj cesti u Vinipotoku

Ovim proširenjem omogućeno je normalno prometovanje kamiona sa vangabaritnim teretom. Izvođač radova je MB Transgradnja iz Krapine, a rokovi za završetak radova probijani su par puta. Promet se za vrijeme radova odvijao uz pomoć semaforskih uređaja, uz naizmjenično propuštanje vozila slobodnim prometnim trakom, a prilikom postavljanja betonskim elemenata za most cesta se kompletno zatvarala za promet. Loborska načelnica Ljubica Jembrih rekla je kako je ovo hvalevrijedna investicija kojom se poslovnom subjektu omogućilo normalno poslovanje i prometovanje, ali i za buduće investitore u industrijskoj zoni. S obzirom da je proširen most i stavljen 'žablji poklopac' kroz ovu je investiciju riješen i problem poplava koje su se znale događati obiteljskim kućama na najnižim točkama u Vinipotoku. U tom dijelu je sudjelovala i Općina Lobor koja je financirala sanaciju dijela oborinske odvodnje. Prema riječima načelnice Jembrih, Općina Lobor Županijskoj upravi za ceste poslala je prioritete za 2019. godinu, a koje bi htjeli da se uvrste u sanaciju.

Županijska cesta prema Loboru puna je rupa još uvijek se čeka rekonstrukcija zavoja na županijskoj cesti kod Gljaja

- To su rekonstrukcija zavoja na županijskoj cesti kod Gljaja, gdje je bilo i prometnih nesreća sa smrtnim posljedicama. Po hitnom postupku smo 2017. krenuli u otkup zemljište, kako bi Županijske ceste krenule u rekonstrukciju tog opasnog zavoja, no to se nije dogodilo ni prošle godine, a prema odgovoru iz ŽUC-a, neće u rekonstrukciju ni ove 2019. Uz zavoj kod Gljaja, u vrlo lošem stanju je i dio županijske ceste od Vinipotoka do Loborskog Završja gdje se nalaze i najkritičnije točke. Taj dio zahtjeva hitnu rekonstrukciju i sredstva za to bi se trebala naći- istaknula je Jembrih. Od investicija u 2019. Županijska uprava za ceste planira sanaciju klizišta na županijskoj cesti u Vojnovcu Loborskom, kod kapelice. Prema informacijama iz ŽUC-a, izrađuje se glavni projekt za sanaciju zajedno s ugibalištem za autobusnu stanicu. Klizište je aktivno, svaki je danom sve veće i postoji mogućnost da cesta bude neprohodna za promet. Ovuda prolazi i školski autobus.

Županijska uprava za ceste za ovu je godinu najavila sanaciju klizišta u Vojnovcu Loborskom

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Do 03:00 sata ujutro, zbog radova u tunelu Sveta tri kralja, na autocesti A2 Zagreb-Macelj, zatvorena je dionica autoceste između čvorova Krapina i Trakošćan, u oba smjera. Obilazak je državnom cestom DC1. Na pojedinim dionicama autocesta i ostal...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program