Prethodni članak
Sljedeći članak

Županiji gotovo 1,5 milijun kuna za školske obroke potrebite djece

Riječ je o sredstvima za financiranje projekta Zalogajček 2


Krapinsko – zagorska županija na natječaju Ministarstva demografije, mladih i socijalne politike dobila je 1.406.640,59 kuna za projekt „Zalogajček 2“. Riječ je o programu osiguravanja školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva, a sredstva se dodjeljuju iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije.


Projekt „Zalogajček“ Krapinsko – zagorska županija namijenila je djeci uključenoj u osnovnoškolski program koja žive u siromaštvu ili u riziku od siromaštva. Prema podacima za školsku godinu 2015/2016. od ukupno 9688 učenika osnovnih škola u Županiji za njih čak 1168 (oko 12%) obitelj zbog socijalnog stanja nije bila u mogućnosti izdvajati sredstva za obrok u školskoj kuhinji.


Stoga je cilj provedbe projekta „Zalogajček“ osigurati pružanje nefinancijske pomoći u obliku redovnog primanja obroka u sklopu školske prehrane za 756 djece tijekom šk. god. 2016/2017. Uz nositelja projekta, Krapinsko-zagorsku županiju, u projekt je bilo uključeno ukupno 29 osnovnih škola te Grad Krapina i Općina Stubičke Toplice, kao osnivači tri od ukupnog broja partnerskih škola.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook